Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Wood Water Wild 2023… και επίσημα “τέλος” προτού καν αρχίσει

Must Read

Ματαιώνεται τελικά για φέτος το φεστιβάλ Wood Water Wild 2023, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας.

Υπενθυμίζεται πως το φεστιβάλ επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου, ωστόσο αποφασίστηκε να αναβληθεί λόγω φόβου για ακραία καιρικά φαινόμενα (μια απόφαση που είχε προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια, δεδομένου πως και άλλες φορές το φεστιβάλ είχε διεξαχθεί υπό βροχή).

Η πληροφορία για την ματαίωσή του είχε ήδη κυκλοφορήσει από χτες, ωστόσο επιβεβαιώθηκε και επίσημα σήμερα, με μια ανακοίνωση που δημοσίευσε η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Το Wood Water Wild Festival εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μια γιορτή που διεξάγεται στη φύση, μέσα στο δάσος, με πολλές περιβαλλοντικές δράσεις και βασική στόχευση την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα μέτωπα των πυρκαγιών σε πανελλαδικό επίπεδο, η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ δε θα μπορούσε να σταθεί αδιάφορη στις επιπτώσεις των πυρκαγιών στην πανίδα και τη χλωρίδα, ενώ δυστυχώς ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν ενεργά μέτωπα και αναζωπυρώσεις στον Έβρο και την Ροδόπη.

Με δεδομένο ότι το Φεστιβάλ συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες μέσα στο διήμερο διεξαγωγής του καθώς και ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας στον ορεινό όγκο της Καβάλας, οι διοργανωτές έλαβαν την απόφαση για ακύρωση του Φεστιβάλ το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου 2023 με γνώμονα την αξία της πρόληψης των πυρκαγιών καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας, λόγω του χαρακτήρα του φεστιβάλ και της ανάγκης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Όταν έχει δημιουργηθεί τέτοια αναστάτωση στους ανθρώπους και το περιβάλλον της περιοχής μας, η ακύρωση αυτών των εκδηλώσεων είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως συμπαράσταση αλλά κυρίως, ως μέτρο προστασίας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2024

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Podcast “Η Επέλαση των Βαρβάρων”, ΕΠ. 35: Πεσμένη γέφυρα; Όχι. Στρατόπεδο; Όχι. Πάρκο Χριστουγέννων; Ναι!

Δεν γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι Χριστουγεννιάτικα πάρκα και εκδηλώσεις και εμείς εδώ στην Καβάλα να μην έχουμε…...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!