11.8 C
Kavala
Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Must Read

ΝΠΣ Βέροια-ΑΟ Καβάλα 2-0: Έχασε αλλά ακόμα κρατάει την τύχη στα χέρια του

Τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα στη φετινή σεζόν γνώρισε ο ΑΟΚ, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την...

ΓΣ Ελευθερούπολης-Ολυμπιακός Β 68-74: Άγγιξε την υπέρβαση ο «λαβωμένος» ΓΣΕ

Αγωνιζόμενος χωρίς τον Γιάννη Σταμπουλή (τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και πιθανότατα χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), ο...

Το Πρόταγμα…

Οι Δράσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας προσβλέπουν στην  ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών των λιμένων. Αυτό ήταν και το επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης.  Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Αντώνη Βενιέρη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ναυτικής πρακτόρευσης στη χώρα μας.

Ειδικότερα Θέματα Συζήτησης…

Ήταν ζητήματα, που αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική των Οργανισμών Λιμένων, την επιτάχυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το πλαίσιο των ευθυνών των ναυτικών πρακτόρων και την παροχή πλοηγικών υπηρεσιών στα λιμάνια.

Ταυτόχρονη Αξιοποίηση  και των  Περιφερειακών Λιμανιών της Χώρας

Ο Υπουργός τόνισε στους συνομιλητές του, την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στα επενδυτικά προγράμματα: των Οργανισμών Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης και την αναπτυξιακή διάσταση που θα προκύψει από την υλοποίηση τους, ενώ παρουσίασε και την μέχρι τώρα πορεία, για την αξιοποίηση  και σε Περιφερειακά Λιμάνια της Χώρας.

Δημιουργία Εθνικής Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας

Αναφέρθηκε, επίσης, στην πορεία υλοποίησης της Εθνικής Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας, ως αναγκαίου εργαλείου ενημέρωσης για τις παρεχόμενες λιμενικές υπηρεσίες και την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και στην προσπάθεια για την παροχή ποιοτικών πλοηγικών υπηρεσιών, στην οποία περιλαμβάνεται και η βελτίωση του εξοπλισμού και των μέσων της Πλοηγικής Υπηρεσίας, ιδίως από την κατασκευή νέων πλοηγίδων, για τις οποίες ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Άποψη της Δημοσιογράφου…

**Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο ν’ αναφέρουμε τον καταλυτικό ρόλο της συνεχούς επικοινωνίας  μεταξύ της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και των Διοικήσεων των Οργανισμών Λιμένων,  με στόχο την περαιτέρω προσέλκυση πλοίων και φορτίων στα Ελληνικά Λιμάνια.

Τέλος, κρίνεται αναγκαίο επίσης να επισημανθεί, ότι, οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα λιμάνια, να έχουν όλα εκείνα, τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά  προσόντα.

**Να μην κάνουν δηλώσεις του αέρα και να είναι επαρκείς απέναντι στις σοβαρές, σημερινές, σύγχρονες προκλήσεις,  δημιουργώντας μόνον ελπιδοφόρα μηνύματα, για να μην καταλήξουν – σε τελική ανάλυση –  παρακμιακοί…!    

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΝΠΣ Βέροια-ΑΟ Καβάλα 2-0: Έχασε αλλά ακόμα κρατάει την τύχη στα χέρια του

Τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα στη φετινή σεζόν γνώρισε ο ΑΟΚ, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την...

Α2 μπάσκετ, 4η αγωνιστική (Β΄ Γύρος): Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα ΑΣ Καρδίτσας-Μαρούσι 86-75 ΓΣ Ελευθερούπολης-Ολυμπιακός Β 68-74 Πανερυθραϊκός-Απόλλων Πάτρας 66-71

ΓΣ Ελευθερούπολης-Ολυμπιακός Β 68-74: Άγγιξε την υπέρβαση ο «λαβωμένος» ΓΣΕ

Αγωνιζόμενος χωρίς τον Γιάννη Σταμπουλή (τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και πιθανότατα χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), ο ΓΣΕ γνώρισε την εντός έδρας...

Νεκρός οδηγός δίκυκλου στον Άγιο Σίλα

Ένας 39χρονος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, όταν το δίκυκλο στο...

Μικρή η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στου Καπνεργάτη (+ το σχόλιό μας)

Δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουνίου 2021 στην πλατεία Καπνεργάτη,...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -