11.8 C
Kavala
Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Το βίντεο της ημέρας: Τα πλημμυρισμένα Τενάγη Φιλίππων από ψηλά – Ερώτηση Γ. Πασχαλίδη

Must Read

Α2 μπάσκετ, 12 αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα ΑΣ Καρδίτσας-Φίλιππος Βέροιας 88-55 Απόλλων Πάτρας-Μαρούσι 89-75

Football League, 11η αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Χωρίς αγωνιστική δράση για τον ΑΟ Καβάλα (λόγω της αναβολής της αναμέτρησής του με τον Θεσπρωτό -...

Γ΄Εθνική, 1ος όμιλος, 10η αγωνιστική: Νίκες για Αετό και Νέστο, ήττα για Μέγα Αλέξανδρο

Αποτελέσματα ΑΕ Αμπελοκήπων-Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 2-1 Αετός Οφρυνίου-Πανδραμαϊκός 3-0

Για μια ακόμα φορά τα πολύπαθα Τενάγη Φιλίππων παραδόθηκαν στο έλεος των βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε λίμνη (ή, μάλλον, να “επιστρέψουν” στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν μέχρι και τη δεκαετία του 30 – αυτή της λίμνης των Τεναγών).

Το παρακάτω βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο κανάλι του stergiosstergios στο YouTube, δείχνει από ψηλά (με χρήση drone) την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η περιοχή.

Ερώτηση Γιάννη Πασχαλίδη στην Βουλή

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης κατέθεσε σήμερα ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή με θέμα: «Επείγουσα ανάγκη εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα πλημμυρών στα Τενάγη Φιλίππων».

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει στα Τενάγη των Φιλίππων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια, τα οποία έχουν ως συνέπεια η περιοχή να έχει πλημμυρίσει και να είναι εξαιρετικά αβέβαιο το μέλλον των επαγγελματιών αγροτών της περιοχής. Ο Γιάννης Πασχαλίδης, λόγω της μακροχρόνιας σχέσης που έχει αναπτύξει με τον αγροτικό κόσμο της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και των Τεναγών συγκεκριμένα, κατέθεσε στην ερώτηση του στοιχεία που συγκέντρωσε τόσο από κρατικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής, όσο και από τους ίδιους τους επαγγελματίες.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη εκταμίευσης και παροχής όχι μόνο των 200.000 ευρώ που είχαν δεσμευθεί κατά τη περίοδο που ο Δήμος Καβάλας ήταν σε έκτακτη ανάγκη, αλλά και πρόσθετων χρημάτων. Τόνισε πως το πρόβλημα έχει διογκωθεί, καθώς οι αγρότες της περιοχής θα έπρεπε ήδη να έχουν προβεί σε σπορά των εδαφών, κάτι που δεν έγινε λόγω των πλημμυρών και την αδυναμία υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων.

Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να δοθεί και μία οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των Τεναγών, καθώς η χρηματοδότηση και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων αποτελεί βραχυπρόθεσμη και προσωρινή λύση. Έκανε, επίσης, αναφορά στη προμελέτη και οριστικής μελέτη με ονομασία «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Τεναγών Φιλίππων, Ν. Καβάλας – Δράμας – Σερρών»,  η οποία αφορά στην «αποτελεσματική άρδευση και στράγγιση της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων, υπό τα γεωμορφολογικά δεδομένα που δημιούργησε και θα συνεχίσει να διαμορφώνει, η συνίζηση των εδαφών» και ζήτησε να μάθει τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της.

Τα Τενάγη των Φιλίππων αποτελούν μια ευλογημένη περιοχή, μια περιοχή εύφορη, με την οποία έχουν συνδέσει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον τους αρκετοί πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και των συνορευουσών Π.Ε. Δράμας και Σερρών. Η ανάγκη, λοιπόν, να βρεθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τον Γιάννη Πασχαλίδη,  ο οποίος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη διασφάλιση ενός καλύτερου «αύριο» για τη περιοχή.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Α2 μπάσκετ, 12 αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα ΑΣ Καρδίτσας-Φίλιππος Βέροιας 88-55 Απόλλων Πάτρας-Μαρούσι 89-75

Football League, 11η αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Χωρίς αγωνιστική δράση για τον ΑΟ Καβάλα (λόγω της αναβολής της αναμέτρησής του με τον Θεσπρωτό - εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν...

Γ΄Εθνική, 1ος όμιλος, 10η αγωνιστική: Νίκες για Αετό και Νέστο, ήττα για Μέγα Αλέξανδρο

Αποτελέσματα ΑΕ Αμπελοκήπων-Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 2-1 Αετός Οφρυνίου-Πανδραμαϊκός 3-0 Αναγέννηση Θαλασσιάς-ΑΕ Διδυμοτείχου 2-3

ΕΚ Καβάλας-Αμύντας 53-62: Ήττα στις λεπτομέρειες για την ‘’Ένωση’’

Την ήττα με 53-62 γνώρισε η ΕΚ Καβάλας από τον Αμύντα στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής...

Τέλος στα SMS για τις μετακινήσεις – Διατηρείται η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση

Στην άρση περιοριστικών μέτρων προχωρά από την Παρασκευή η Κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -