11.8 C
Kavala
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Το βίντεο της ημέρας: Τα πλημμυρισμένα Τενάγη Φιλίππων από ψηλά – Ερώτηση Γ. Πασχαλίδη

Must Read

2η Ανάσταση στην Καβάλα, μετά από 40 μέρες! (φωτογραφίες)

Έστω και μετά από 40 ημέρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοιου,...

“Ξεσηκωμός” στη Θάσο: Στην ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω κορωνοϊού!

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, και -μετά και την απελευθέρωση της μετακίνησης από...

Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας: Εκδήλωση με μπαλόνια, αντί για σπειρομέτρηση

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου λόγω των περιοριστικών μέτρων των σχετικών με τον KOVID- 19...

Για μια ακόμα φορά τα πολύπαθα Τενάγη Φιλίππων παραδόθηκαν στο έλεος των βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε λίμνη (ή, μάλλον, να “επιστρέψουν” στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν μέχρι και τη δεκαετία του 30 – αυτή της λίμνης των Τεναγών).

Το παρακάτω βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο κανάλι του stergiosstergios στο YouTube, δείχνει από ψηλά (με χρήση drone) την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η περιοχή.

Ερώτηση Γιάννη Πασχαλίδη στην Βουλή

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης κατέθεσε σήμερα ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή με θέμα: «Επείγουσα ανάγκη εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα πλημμυρών στα Τενάγη Φιλίππων».

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει στα Τενάγη των Φιλίππων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια, τα οποία έχουν ως συνέπεια η περιοχή να έχει πλημμυρίσει και να είναι εξαιρετικά αβέβαιο το μέλλον των επαγγελματιών αγροτών της περιοχής. Ο Γιάννης Πασχαλίδης, λόγω της μακροχρόνιας σχέσης που έχει αναπτύξει με τον αγροτικό κόσμο της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και των Τεναγών συγκεκριμένα, κατέθεσε στην ερώτηση του στοιχεία που συγκέντρωσε τόσο από κρατικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής, όσο και από τους ίδιους τους επαγγελματίες.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη εκταμίευσης και παροχής όχι μόνο των 200.000 ευρώ που είχαν δεσμευθεί κατά τη περίοδο που ο Δήμος Καβάλας ήταν σε έκτακτη ανάγκη, αλλά και πρόσθετων χρημάτων. Τόνισε πως το πρόβλημα έχει διογκωθεί, καθώς οι αγρότες της περιοχής θα έπρεπε ήδη να έχουν προβεί σε σπορά των εδαφών, κάτι που δεν έγινε λόγω των πλημμυρών και την αδυναμία υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων.

Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να δοθεί και μία οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των Τεναγών, καθώς η χρηματοδότηση και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων αποτελεί βραχυπρόθεσμη και προσωρινή λύση. Έκανε, επίσης, αναφορά στη προμελέτη και οριστικής μελέτη με ονομασία «Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Τεναγών Φιλίππων, Ν. Καβάλας – Δράμας – Σερρών»,  η οποία αφορά στην «αποτελεσματική άρδευση και στράγγιση της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων, υπό τα γεωμορφολογικά δεδομένα που δημιούργησε και θα συνεχίσει να διαμορφώνει, η συνίζηση των εδαφών» και ζήτησε να μάθει τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της.

Τα Τενάγη των Φιλίππων αποτελούν μια ευλογημένη περιοχή, μια περιοχή εύφορη, με την οποία έχουν συνδέσει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον τους αρκετοί πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και των συνορευουσών Π.Ε. Δράμας και Σερρών. Η ανάγκη, λοιπόν, να βρεθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τον Γιάννη Πασχαλίδη,  ο οποίος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη διασφάλιση ενός καλύτερου «αύριο» για τη περιοχή.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

2η Ανάσταση στην Καβάλα, μετά από 40 μέρες! (φωτογραφίες)

Έστω και μετά από 40 ημέρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοιου,...

“Ξεσηκωμός” στη Θάσο: Στην ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω κορωνοϊού!

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, και -μετά και την απελευθέρωση της μετακίνησης από και προς τα νησιά, την...

Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας: Εκδήλωση με μπαλόνια, αντί για σπειρομέτρηση

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου λόγω των περιοριστικών μέτρων των σχετικών με τον KOVID- 19 δεν θα προσφέρει φέτος στους...

Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Χρυσούπολη, Άγιο Ανδρέα και Φωλιά! (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 να ήταν ηλιόλουστο στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Καβάλας, ωστόσο οι μεσημεριανές και οι...

Ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΟ Καβάλα: Συντήρηση βοηθητικού γηπέδου (φωτογραφίες)

Ως γνωστόν η Ακαδημία μας - εναρμονισμένη πλήρως στις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων - είναι κλειστή από την Τρίτη 10 Μαρτίου. Παρακολουθεί...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -