Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Το Σάββατο οι μάσκες για τα σχολεία του νομού Καβάλας – Θα είναι “κατάλληλες” ή θα τις αποσύρουν και αυτές;

Must Read

image_printΕκτύπωση

φωτό: AP Photo/Alvaro Barrientos

Την προσεχή Δευτέρα έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των σχολείων σε ολόκληρη την χώρα, ωστόσο συνεχίζει να επικρατεί το απόλυτο χάος με τα μέτρα προστασίας. Η διανομή των μασκών στους δήμους είναι σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο όπως ανέφερε στο Kavala Portal ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ (και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης) Λάζαρος Κυρίζογλου “δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όλοι οι δήμοι της χώρας 100% έτοιμοι την Δευτέρα”

Ήδη 27.000 μάσκες που εστάλησαν στην Θεσσαλονίκη κρίθηκαν ακατάλληλες διότι δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο “ανάγκασε” την ΚΕΔΕ να κηρύξει μερικώς άγονο το διαγωνισμό για την α’ ομάδα 90.000 μασκών (διαστάσεων 10 Χ 18) καθώς και για την β’ ομάδα 320.000 μασκών (διαστάσεων 12 Χ 22)! Έναν διαγωνισμό στον οποίο 3 από τις 25 προμηθεύτριες εταιρείες που συμμετείχαν δεν κατέθεσαν όλα τα δικαιολογητικά τους, ενώ μια 4η αποσύρθηκε!

Η απόφαση της ΚΕΔΕ να κηρύξει μερικώς άγονο τον διαγωνισμό (και να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση με τις υπόλοιπες εταιρείες που συμμετείχαν σε αυτόν) ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ μόλις την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου (!), γεγονός που δείχνει για μια ακόμα φορά πως στην Ελλάδα όλα “λειτουργούν” την τελευταία στιγμή! Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως από την συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ απουσίαζαν πολλά μέλη του -μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Και φυσικά τα ερωτήματα παραμένουν:

α) Σύμφωνα με την διαδικασία που “τρέχει” η ΚΕΔΕ, όλες οι μάσκες που θα διατεθούν στα σχολεία του κάθε νομού θα πρέπει να παραδοθούν αρχικά στην πρωτεύουσα του νομού, να διανεμηθούν -κατόπιν- στις πρωτεύουσες όλων των δήμων που ανήκουν στον νομό, και κατόπιν να διανεμηθούν στα σχολεία.

Αυτό σημαίνει -στην περίπτωση του νομού Καβάλας- ότι οι μάσκες θα παραδοθούν αρχικά στην Καβάλα, θα διαχωριστούν, θα μεταφερθούν στην Ελευθερούπολη, στην Χρυσούπολη και στον Λιμένα (κάποιες θα μείνουν, φυσικά, και στην Καβάλα) και, κατόπιν, θα διανεμηθούν στα σχολεία!

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι μάσκες θα παραδοθούν στην Καβάλα το μεσημέρι του Σαββάτου (όπως δήλωσε στο Kavala Portal ο αντιδήμαρχος Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος και έχει επωμιστεί το “βάρος” της παραλαβής των μασκών και την κατανομή τους ανά δήμο), θα υπάρξει χρόνος για την διανομή τους σε όλα τα σχολεία του νομού; Λίγο δύσκολο…

β) Τι θα γίνει αν τυχόν κάποιες από τις μάσκες που θα παραδοθούν στην Καβάλα κριθούν ακατάλληλες και εκτός προδιαγραφών; Θα αναγκαστούν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να αγοράσουν αυτοί τις μάσκες για τους μαθητές τους (όπως ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θανάσης Δασκαλούδης) ή θα πάμε σε άλλες “λύσεις”;

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!