Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας στο Δουβλίνο

Must Read

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση της κινητικότητας, του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, με  κωδικό αριθμό 2022-1-EL01-KA121-SCH-000011092 που εντάσσεται στη Βασική Δράση 1 του τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης στα πλαίσια του προγράμματος ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS+ 2021-2027, στο οποίο συμμετείχαν δύο καθηγήτριες, η κ. Πορφυλίδου Ελισσάβετ φιλόλογος και η κ. Δημητριάδου Ζαχαρένια, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, στο Δουβλίνο  της Ιρλανδίας 24-28/10/2022 με τίτλο «Drama Techniques: Developing Communication, Self-Expression and Social Skills for all Students » (Θεατρικές Τεχνικές: Ανάπτυξη Επικοινωνίας, Αυτοέκφρασης και Κοινωνικών Δεξιοτήτων για όλους τους Μαθητές) που οργάνωσε ο οργανισμός ΕUROPASS TEACHER ACADEMY.

Το σεμινάριο διήρκεσε 5 ημέρες , η γλώσσα εργασιών ήταν η αγγλική και πήραν μέρος 11 καθηγήτριες και 1 καθηγητής  από διάφορα σχολεία της Ευρώπης. Παρουσιάστηκαν από την εμπνευσμένη εκπαιδεύτρια κ. Miriam Stewart,  και εφαρμόστηκαν από τους συμμετέχοντες τεχνικές δραματοποίησης / θεάτρου, μέσω των οποίων οι μαθητές , δουλεύοντας σε ομάδες, μπορούν να αναπτύξουν τόσο λεκτική όσο και μη λεκτική επικοινωνία παρέχοντάς τους χώρο για να ασκήσουν τη φωνή και τη γλώσσα του σώματός τους, καθώς και οικοδόμηση συνεργασίας που μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται λιγότερο απομονωμένοι και να τους ενθαρρύνουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Οι συμμετέχουσες πήραν μέρος σε εργαστήρια φωνής και σώματος και γνώρισαν την τεχνική  «διαδικασία δραματοποίησης» (process drama) . Aυτή η δημιουργική μέθοδος διδασκαλίας προσφέρει σε δασκάλους και μαθητές την εμπειρία ενός γεγονότος, ενός τόπου ή μιας χρονικής περιόδου μέσω αυτοσχεδιασμού αντί να κάνουν πρόβες και να παρουσιάσουν μια τελική παράσταση. Η διαδικασία είναι ο σκοπός και λειτουργεί ως ένας ευχάριστος, κοινωνικός και συναισθηματικά συναρπαστικός τρόπος για να αναπτύξουν οι μαθητές δεξιότητές απαραίτητες  στον 21ο αιώνα (κριτική σκέψη,  δημιουργικότητα, συνεργασία, επικοινωνία, ευελιξία, πρωτοβουλία, κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες).

 Επιτεύχθηκε η ενεργή εμπλοκή των παρευρισκομένων εκπαιδευτικών, η συνάφεια των θεωρητικών γνώσεων που παρουσιάστηκαν με την διδακτική πράξη, κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης για την ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και συνεργατικής κουλτούρας που τελικά προώθησε τον αναστοχασμό των εκπαιδευτικών. Ο Δ/ντής του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας κ. Λυμπεράκης Δημήτριος και οι επιμορφούμενες καθηγήτριες θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον κ. Βασίλη Ευστρατίου «ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΠΕ»  και την κ. Αυγή Χρυσανθίδου «ΜΙΚΡΟΣ ΜΥΛΟΣ Ε.Ε.» για την ευγενική προσφορά των προϊόντων τους, τα οποία ¨ταξίδεψαν¨  όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου σε γεύσεις και αρώματα της Καβάλας

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!