Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2025

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μέσω livestreaming στην Κατερίνη: Μπορούμε να το κάνουμε και στην Καβάλα!

Must Read

image_print

Μπορεί όλοι μας να ζούμε, τους τελευταίους μήνες, στον ρυθμό του κορωνοϊού

μπορεί η διάθεση των περισσότερων συμπολιτών μας -εν όψει και των Χριστουγέννων– να μην είναι η καλύτερη δυνατή,

όμως ακόμα και μέσα σε αυτές τις τόσο περίεργες και δύσκολες στιγμές “δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω”!

Και μπορεί φέτος να μην έχουν προγραμματιστεί χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τους δήμους, ωστόσο ακόμα και έτσι μπορούν να γίνουν άλλες, διαφορετικές “εκδηλώσεις” για να μεταδοθεί το μήνυμα των Χριστουγέννων -κυρίως στα παιδιά μας.

Και ας μη συμμετέχουν, απαραίτητα, οι δήμοι στην οργάνωση τους -αν θέλουν, βέβαια, να βοηθήσουν δεν θα πει κανένας “όχι”.

Τι γίνεται στην Κατερίνη

Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, διαβάσαμε μια είδηση για το πώς σκέφτονται να διοργανώσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κατερίνη – με πρωτοβουλία πολιτών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και του δήμου Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” (όπως ονομάζεται ο χώρος διεξαγωγής των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Κατερίνη) θα στηθεί φέτος σε ένα κτίσμα στην πρωτεύουσα του νομού Πιερίας (με την επωνυμία “Καπνικός Σταθμός”). Από εκεί θα μεταδίδονται μέσω livestreaming, σε πραγματικό χρόνο, ποικίλες δραστηριότητες κι ακόμη κι ο Άγιος Βασίλης θα χρησιμοποιεί το τάμπλετ του για να συνομιλεί με τα παιδιά.

Σε σχετική ανάρτηση στα social media αναφέρεται το εξής:

«Τίποτα δεν πρόκειται να μας εμποδίσει! Αποφασίσαμε να στήσουμε το 7ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, έτσι όπως το στήνουμε κάθε χρόνο, έστω κι αν είναι μόνο για μία φωτογράφιση. Η αυλή μας θα φορέσει και πάλι τα γιορτινά της!

Θα στήσουμε τη φάτνη, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα ανάψουμε τις φωτιές, θα στρώσουμε άχυρα παντού και θα ετοιμάσουμε τη γωνία του Άη Βασίλη ο οποίος κάθε βράδυ θα διαβάζει από την πολυθρόνα του παραμύθια στα παιδιά.

Περισσότερες διευκρινίσεις έδωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ηλίας Τσολακίδης, ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας:

«Ο Άι Βασίλης θα διαβάζει καθημερινά ένα παραμύθι από την αυλή, καθισμένος δίπλα στη φωτιά. Στην Παραμυθούπολη, η Λήδα με την Αθηνά, οι οποίες είναι αδερφές, θα παίζουν μία θεατρική παράσταση. Στο Αράνι η οικογένεια του Γιώργου και της Βάσως θα παίξουν κουκλοθέατρο, επίσης πατέρας και κόρη θα ανεβάσουν μια παράσταση, ενώ κάθε βράδυ στις 7 θα σηκώνονται από την αυλή 10 πανέμορφα αερόστατα για να φωτίσουν τον ουρανό και να τα χαρούν όλα τα παιδιά της πόλης από το μπαλκόνι του σπιτιού τους»

Γιατί όχι και στην Καβάλα;

Και η ερώτησή μας είναι απλή: Πόσο δύσκολο είναι να διοργανωθεί κάτι παρόμοιο και στην Καβάλα;

Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να στηθεί κάτι τέτοιο και στον δήμο μας (αλλά και σε οποιοδήποτε από τους υπόλοιπους 3 δήμους του νομού μας):

α) Κτίρια υπάρχουν, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ εύκολα και άμεσα.

– Θέλετε τη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας;
– Θέλετε το Καλογερικό στον Λιμένα Θάσου;
– Θέλετε το αμφιθέατρο “Φρίξος Παπαχρηστίδης” στην Ελευθερούπολη;
– Θέλετε το δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης;
– Θέλετε και άλλους κλειστούς χώρους π.χ. σε Κρηνίδες, Κεραμωτή, Νέα Πέραμο, Νικήσιανη, Λιμενάρια, Θεολόγο και αλλού;

Δόξα τω θεώ, υπάρχουν δεκάδες αξιοπρεπέστατοι κλειστοί χώροι σε όλο τον νομό Καβάλας)

β) Εξοπλισμός και λογισμικό για live streaming υπάρχει σε όλους τους δήμους – και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ακόμα και για τη ζωντανή μετάδοση εκδηλώσεων όπως το Cosmopolis

γ) Τα άτομα που μπορούν να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις υπάρχουν παντού και -είμαστε βέβαιοι πως- έχουν όλη την καλή διάθεση να συμμετέχουν. Τα παραδείγματα που αναφέρουμε είναι ενδεικτικά (προφανώς και υπάρχουν πολύ περισσότεροι συνάνθρωποί μας):

– Θέλετε τους “Παραμυθάδες” για αφήγηση παραμυθιών; (Ας μη λησμονούμε τον διαγωνισμό παραμυθιού που διοργάνωσαν οι “Παραμυθάδες” και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας στη διάρκεια του πρώτου lockdown)
– Θέλετε τους πολιτιστικούς συλλόγους που εδώ και πολύ καιρό έχουν (αναγκαστικά) αδρανοποιηθεί;
– Θέλετε ομάδες νέων παιδιών, όπως η Action Team και ο Σύλλογος Νέων Θάσου;
– Θέλετε χορωδίες από ωδεία και φιλαρμονικές – ή ακόμα και από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας;
– Θέλετε ακόμα και τοπικά μουσικά σχήματα που θα παραχωρήσουν συναυλίες μέσω live streaming;

Αμφιβάλλουμε αν όλοι αυτοί (αλλά και όλοι όσοι λάβουν αντίστοιχες προτάσεις-καλέσματα) αρνηθούν να συμμετάσχουν – τουναντίον, θεωρούμε σίγουρο πως θα τρέξουν αμέσως για να βοηθήσουν, και θα το κάνουν και με μεγάλη τους χαρά.

Και αν χρειαστεί, προφανώς και μπορούν να αμειφθούν – ειδικά για τον δήμο Καβάλας, δεν νομίζουμε πως θα υπάρξει πρόβλημα αν δοθούν ορισμένα από τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί για τις εκδηλώσεις του Cosmopolis αλλά δεν δαπανήθηκαν λόγω ματαίωσής τους. Αλλά σίγουρα το οποιοδήποτε κόστος θα είναι πολύ μικρότερο από άλλες εποχές

Επίλογος

Ναι, προφανώς όλες αυτές οι προτάσεις αποτελούν -κατά κάποιο τρόπο- “λύση ανάγκης”.

Ναι, προφανώς και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουμε γιορτάσει ποτέ στη ζωή μας.

Όμως ισχύει αυτό που είπαμε και στην αρχή: “δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω”. Το χρωστάμε και στους εαυτούς μας -αλλά κυρίως στα παιδιά μας!

Οι ιδέες υπάρχουν, το τεχνολογικό υπόβαθρο υπάρχει, (πιστεύουμε πως) η καλή διάθεση υπάρχει…

ιδού, λοιπόν, η ευκαιρία να μεταφέρουμε το μήνυμα των Χριστουγέννων στους δημότες μας (έστω και με αυτό τον, ομολογουμένως, ανορθόδοξο τρόπο).

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων… με αιτήματα “εκτός τόπου και χρόνου”

Από τις 5 το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2025 ως και τις 5 το πρωί της Τετάρτης 19,...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!