11.8 C
Kavala
Πέμπτη, Απρίλιος 15, 2021

Τάνια Ελευθεριάδου: “Απόντες οι βουλευτές της ΝΔ στα κρίσιμα ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας”

Must Read

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη...

Λίγες μέρες πριν από την αλλαγή ενός εξαιρετικά δύσκολου χρόνου, η Π.Ε. Καβάλας παραμένει, ουσιαστικά, απροστάτευτη απέναντι στην πανδημική και οικονομική κρίση.

Η αγορά στενάζει, με 2 στις 3 επιχειρήσεις να είναι έντονα δυσαρεστημένες από την στήριξη της Κυβέρνησης, περίπου το 20% αυτών να επιλέγουν να μην ανοίξουν, κρίνοντας αναποτελεσματικό το μέτρο του click away, ενώ το 70% αυτών βλέπει το μέλλον ζοφερό αν δεν υπάρξει γενναία στήριξη που να καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό του χαμένου τζίρου.

Η πρωτοβάθμια υγεία παραπαίει λόγω της μεταφοράς γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καβάλας. Τα Κ.Υ. προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με ελάχιστο προσωπικό, τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καβάλας παραμένουν κλειστά, τα χειρουργεία έχουν μειωθεί στο 20% των προγραμματισμένων, τα περιφερειακά ιατρεία δεν λειτουργούν ενώ οι πολυπόθητες προσλήψεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί, παρά μόνον εκείνες που ήταν προγραμματισμένες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θάσος παραμένει αποκλεισμένη από την πόλη της Καβάλας και το Υπουργείο Ναυτιλίας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις από τη μεριά μου, αδιαφορεί.

Οι αγρότες και συγκεκριμένα οι αμπελοπαραγωγοί και οι ελαιοπαραγωγοί γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να αποζημιωθούν για το χαμένο εισόδημά τους λόγω πανδημίας είναι ελάχιστες, έως μηδαμινές.

Οι μηχανικοί, οι οικονομολογικοί και γενικότερα οι επιστήμονες που αποφοίτησαν από σχολές πενταετούς διάρκειας γνωρίζουν ότι η επόμενη μέρα θα τους βρει με τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους σχολών τριετούς διάρκειας, ξένων κολεγίων.

Το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών θα δει τις ασφαλιστικές του εισφορές αυξημένες, λόγω των απαράδεκτων, αντικοινωνικών αλλαγών στο ασφαλιστικό από το Υπουργείο Εργασίας.

Δεκάδες (ή και εκατοντάδες) μαθητές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν μπορούν, ακόμα και σήμερα να συμμετέχουν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, καθώς δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν έχουν πάρει τα πανεπιστημιακά τους συγγράμματα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να μελετήσουν για τις εξετάσεις τους.

Χιλιάδες Καβαλιώτες και Καβαλιώτισσες έχασαν τη δουλειά τους ή δεν κατάφεραν να απασχοληθούν στους τομείς της σίτισης και της εστίασης, όπως έκαναν κάθε χρόνο.

Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, όσο και αν προσπαθεί να την εξωραΐσει η ΝΔ. Δυστυχώς οι κυβερνητικοί βουλευτές περιορίζονται σε δελτία Τύπου, σε ανακοινώσεις «κατόπιν ενεργειών μου», σε έναν εσωκομματικό ανταγωνισμό ο οποίος, όμως, αφήνει την Καβάλα απροστάτευτη στις προκλήσεις της εποχής. Δεν έχουν απαντήσει σε κανένα κρίσιμο ερώτημα που θέτει η ίδια η πραγματικότητα. Δεν αντιπαρατίθενται πολιτικά, δεν έχουν κάνει καμία τοποθέτηση ώστε να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής. Το μόνο που προσπαθούν (ανεπιτυχώς) είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Δυστυχώς παραμένουν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,Τάνια Ελευθεριάδου

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΠΟ Τρίγλιας-ΑΟ Καβάλας 3-2: Πρώτη φετινή ήττα από τον …κακό της δαίμονα

Την πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο ΑΟ Καβάλας, ο οποίος έχασε εκτός έδρας με 3-2...

Τ.Ε. Θάσου ΚΚΕ για τις νέες λατομικές άδειες

Οι νέες αδειοδοτήσεις λειτουργίας λατομείων που ψήφισε η Δημοτική Αρχή του νησιού  σε περιοχές υψηλού αισθητικού κάλους ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές...

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε την 61χρονη στην Αμ. Ερ. Σταυρού

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της 61χρονης Σοφίας, η οποία είχε παρασυρθεί και εγκαταλειφθεί (στα τέλη του περασμένου μήνα) από διερχόμενο...

Νίκος Ξανθόπουλος κατά δήμου Καβάλας: “Καθημερινές ιστορίες αυτοδιοικητικής παράκρουσης;”

Δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 09-04-2021 οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας με τις οποίες απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι προσφυγές των κυρίων Μουριάδη, Σταυρίδη...

Δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου (φωτογραφίες)

Σε δεντροφύτευση στην παραλία Οφρυνίου προχώρησαν, το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, τα μέλη του "Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του δήμου Παγγαίου"...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -