Super League 2: Προθεσμία 7 ημερών για να παρουσιάσει παίκτες ο ΑΟΚ – Κλήρωση την Τρίτη, θα ξανακάνουν (;) νέα κλήρωση!!!

Must Read

image_print

Όταν το απόγευμα της Τρίτης 5 Οκτωβρίου 2021 αναφερόμασταν στην οριστική (μέχρι την επόμενη; ) απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να εγκρίνει τη συμμετοχή του ΑΟ Καβάλα στη Super League 2, είχαμε γράψει πως “Τα έχουμε ζήσει όλα σε αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, οπότε μια ακόμα ανατροπή δεν μπορεί πλέον να μας ξαφνιάσει…”

“Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις”, όμως, διαψευστήκαμε πανηγυρικά! Διότι τα όσα διαδραματίστηκαν τις επόμενες ώρες…μοιάζουν σαν να έχουν βγει από σενάριο ταινίας των Monty Python!

Το απόγευμα της Τρίτης 5 Οκτωβρίου 2021, λοιπόν, γράψαμε πως η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 επρόκειτο να συμμετάσχει στην κλήρωση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος της SL2.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε κανονικά -στις 20:00 της ίδιας μέρας-, όμως…ο ΑΟ Καβάλα δεν υπήρχε πουθενά!!!

Το ίδιο ίσχυε, όμως, και για 2 άλλες ομάδες: τη Δόξα Δράμας και τον Ασπρόπυργο!

Τι συνέβη

Προς στιγμή άπαντες θεώρησαν πως “μας ξέχασαν” και άρχισαν να μιλούν (στα social media) με σκωπτικά σχόλια, όπως:

“Πολύ δύσκολη πρεμιέρα για τον ΑΟΚ. Δεν υπάρχει!” και

“Στην πρεμιέρα θα παίξουμε με τη Δόξα Δράμας, αλλά δεν μας το λένε!”

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, το τοπίο “ξεκαθαρίστηκε” (ή, για την ακρίβεια, έγινε ακόμα πιο σουρεαλιστικό) :

α) Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της SL2 αποφάσισε όπως αυτό ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου 2021 (αυτό έχει μια λογική)

β) Δόθηκε προθεσμία στην Καβάλα, στη Δόξα Δράμας και στον Ασπρόπυργο να παρουσιάσουν ως και την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 ένα “αξιοπρεπές” ρόστερ με τουλάχιστον 10 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ειδάλλως θα αποκλειστούν από το πρωτάθλημα της SL2 (πάλι καλά, και αυτό έχει μια λογική)

γ) Στην περίπτωση που έστω και μια από τις προαναφερθείσες ομάδες παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές ρόστερ, τότε η κλήρωση που διενεργήθηκε το βράδυ της Τρίτης 5 Οκτωβρίου 2021 θα θεωρηθεί άκυρη και…θα επαναληφθεί!!!

Με απλά λόγια, ο ορισμός του “υπαρκτού σουρεαλισμού” που οραματίστηκε ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης!

Και όλα αυτά…με την προϋπόθεση πως θα βρεθεί άκρη με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος -και αν αναλογιστούμε τον τραγέλαφο που ζήσαμε τον Αύγουστο με τη Super League, μπορούμε να υποθέσουμε άνετα πως όχι μόνο προλαβαίνουμε να μαζέψουμε παίκτες αλλά ίσως να έχουμε χρόνο ακόμα και για να κάνουμε προετοιμασία! (εντάξει, το τελευταίο ίσως να είναι και λίγο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά σε αυτή τη μικρή γωνιά των Βαλκανίων τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί)

Το βασικό ερώτημα, φυσικά, για τον ΑΟ Καβάλα είναι “Προλαβαίνουμε να αποκτήσουμε αξιοπρεπές ρόστερ;”

Στο ερώτημα αυτό (που τέθηκε από το Kavala Portal) κλήθηκε να απαντήσει ο εκπρόσωπος του Ιρανοκαναδού επιχειρηματία Άλεξ Χαντιτάγκι Χρυσόστομος Κεβρεκάκης, ο οποίος άφησε μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας:

“Αυτή τη στιγμή έχουμε εξασφαλίσει πως 9 ποδοσφαιριστές θα φορέσουν τη φανέλα με το καραβάκι στο στήθος, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, εντός των ημερών θα ξεκαθαριστεί οριστικά και το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των μετοχών της ομάδας -ένα ζήτημα που είχε μείνει στον αέρα λόγω των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων.”

Όσον αφορά το πώς φτάσαμε στην τελική απόφαση της ΕΕΑ (η οποία ανέτρεψε αποφάσεις που είχε λάβει τον περασμένο Αύγουστο…η ίδια ΕΕΑ!), ο κ. Κεβρεκάκης σημείωσε πως:

“Τον Ιούλιο η ΕΕΑ είχε διαπιστώσει, όπως θυμάστε, ότι ο φάκελος που είχε κατατεθεί από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 ήταν ουσιαστικά άδειος. Αυτό όμως δεν ίσχυε τον Αύγουστο – τότε είχαμε καταθέσει, όπως θα θυμάστε, πλήρη φάκελο. Αυτό είχε αναγνωριστεί εμμέσως από την ΕΕΑ, η οποία απλά είχε αποφανθεί ότι η κατάθεση του φακέλου μας ήταν εκπρόθεσμη. Συνεπώς μπορεί τότε η ΕΕΑ να είχε αποφασίσει αρνητικά για τον ΑΟΚ, όμως εκείνη η απόφαση μάς βοήθησε στο να αλλάξουμε την υπερασπιστική μας γραμμή και να στραφούμε στο να αποδείξουμε πως δεν υπήρχε ουσιαστικά ζήτημα προθεσμιών -αφού δεν είχε οριστεί καν ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.”

Και τώρα…”τρέχουμε” για να μαζέψουμε παίκτες…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΕΠΣ Καβάλας: ΑΟ Ποταμιά και Ατρόμητος Χαλκερού πήραν την άνοδο στην Α΄ΕΠΣΚ

Α΄ Κατηγορία ΕΠΣ Καβάλας Αποτελέσματα (21η αγωνιστική) Άρης Πηγών – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 3-0 Βύρωνας Καβάλας – Μ.Α. Ορφανίου 2-3 Βρασίδας Ν. Περάμου –...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία