Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 9ο Kavala Trail Run 2023 – Για πρώτη φορά και αγώνας για παιδιά δημοτικού

Must Read

Για μια ακόμα χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 και τα δραστήρια μέλη του (συνηγορούμενα και από αρκετούς εθελοντές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χωράφας) ετοιμάζεται να διοργανώσει με επιτυχία τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου Kavala Trail Run. Έναν αγώνα δρόμου μέσα στο περιαστικό δάσος της Καβάλας, με φόντο την ίδια την Καβάλα και το λιμάνι της, σε μια διαδρομή που ενδείκνυται για δρομείς κάθε ηλικίας (είτε αυτοί είναι εξοικειωμένοι με το τρέξιμο σε ορεινές και ημιορεινές διαδρομές είτε όχι).

Οι προετοιμασίες για τον αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, είναι εντατικές -με τις περισσότερες εξ αυτών, όπως είναι φυσικό, να σχετίζονται με τον καθαρισμό της διαδρομής στην οποία θα τρέξουν οι συμμετέχοντες (τόσο της “μεγάλης” των 13,5 χιλιομέτρων όσο και της “μικρής” των 5 χιλιομέτρων).

Το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο 9ο Kavala Trail Run είναι τόσο μεγάλο που, ενώ αρχικά είχε οριστεί ως προθεσμία υποβολής αιτήσεων η Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, τελικά δόθηκε τριήμερη παράταση ως και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023. Πλέον οι αθλητές που δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν στον αγώνα των 13,5 χιλιομέτρων ανέρχονται σε 313, ενώ στα 5 χιλιόμετρα θα αγωνιστούν 146 αθλητές (όχι μόνο από την Καβάλα αλλά και από πολλά άλλα μέρη της Βόρειας Ελλάδας).

Ο αγώνας των 13,5 χιλιομέτρων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11:00, ενώ ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων στις 10:45 (αμφότεροι στη στάση του Κόντη). Νωρίτερα όμως, και συγκεκριμένα στις 10:30, θα διεξαχθεί (για πρώτη φορά) ένα παράλληλο event:

ένας μίνι αγώνας δρόμου, μήκους 1 χιλιομέτρου (ο μισός σε άσφαλτο και ο άλλος μισός σε εύκολο μονοπάτι βουνού), για παιδιά δημοτικών σχολείων, με έναρξη και τερματισμό στο πάρκο Χωράφας και σκοπό την γνωριμία των μικρών παιδιών με το βουνό και τον ορεινό αγώνα δρόμου.

Λεπτομέρειες για τον αγώνα των 13,5 χιλιομέτρων

Ξεκινάμε από την τοποθεσία “Χωράφα” στο περιαστικό δάσος της Καβάλας και αφού διανύσουμε 700 μέτρα άσφαλτο ανηφορικής κλήσης , στρίβουμε αριστερά για να μπούμε σε καλογραμμένο μονοπάτι που κινείται με ομαλές κλήσεις, σχεδόν παράλληλα με τον περιφερειακό δρόμο της πόλης.

Μέχρι την τοποθεσία της παλιάς δεξαμενής που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, κινούμαστε σε μονοπάτι με ήπιες κλίσεις , για να συνεχίσουμε μετά σε πιο τεχνικό, μέσα σε πευκοδάσος, φτάνοντας μετά από 4 χιλιόμετρα στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας.

Συνεχίζουμε ανηφορικά και σε 500 μέτρα συναντάμε άσφαλτο, την διασχίζουμε κάθετα και μπαίνουμε σε μονοπάτι με έντονη ανηφόρα για τα επόμενα 2 χιλιόμετρα, φτάνοντας στον κεντρικό σταθμό τροφοδοσίας στη θέση “Φουντούκλη”,  έχοντας διανύσει 7 χιλιόμετρα.

Μετά τον σταθμό διασχίζουμε ξέφωτο και συναντάμε έναν χωματόδρομο, εδω στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τον δασικό δρόμο για 200 μέτρα και βρίσκουμε στα δεξιά   μας  καλογραμμένο μονοπάτι ελαφρώς κατηφορικής κλήσης , για να φτάσουμε στην θέση “Σταυρός”,  που μας αποζημιώνει με την πανοραμική θέα της πόλης.

Από το σημείο αυτό και μετά ακολουθούμε χωματόδρομο για τα επόμενα 800 μέτρα,  όπου και στρίβουμε δεξιά σε έντονης κατηφορικής κλήσης μονοπάτι. Μετά συνεχίζουμε σε ελαφρώς ανηφορικό μονοπάτι, βγαίνουμε σε χωματόδρομο,  τον ακολουθούμε για 200 μέτρα και περνώντας κάτω από τον λόφο του Κουλέ, συνεχίζουμε σε μονοπάτι κατηφορικής κλίσης μέσα σε πανέμορφο πευκοδάσος και καταλήγουμε μετά από 2 χιλιόμετρα στον τερματισμό.

Λεπτομέρειες για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων

Ξεκινάμε από την τοποθεσία “Χωράφα” στο περιαστικό δάσος της Καβάλας και αφού διανύσουμε 900 μέτρα άσφαλτο ανηφορικής κλήσης μπαίνουμε πίσω από το παλιό νοσοκομείο  στο  μονοπάτι ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗ μέχρι τα 1740 μέτρα της διαδρομής.

Απο εκεί ξεκινάμε να κατηφορίζουμε σε δασικό δρόμο μέχρι να συναντήσουμε στις ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ το σταθμό τροφοδοσίας.

Συνεχίζουμε σε δασικό κατηφορικό μονοπάτι μέχρι να συναντήσουμε την άσφαλτο.

Μετά συνεχίζουμε σε ελαφρώς ανηφορικό μονοπάτι, βγαίνουμε σε χωματόδρομο,  τον ακολουθούμε για 200 μέτρα και περνώντας κάτω από τον λόφο του Κουλέ, συνεχίζουμε σε μονοπάτι κατηφορικής κλίσης μέσα σε πανέμορφο πευκοδάσος και καταλήγουμε μετά από 2 χιλιόμετρα στον τερματισμό.

Must Read

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Α΄ και Β΄  ΕΠΣ Καβάλας, 18-19/03/2023: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α΄ Κατηγορία ΕΠΣ Καβάλας Αποτελέσματα (20η αγωνιστική) Αετός Οφρυνίου – ΑΕΚ Καβάλας 2-0

Βύρωνας Καβάλας – Απόλλων Παραλιμνίου 2-0: Ο Απόλλωνας την «φλυαρία», ο Βύρωνας την ουσία

Την νίκη με 2-0 στο Βερούλειο πήρε ο Βύρωνας Καβάλας απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου για την 22η αγωνιστική του 1ου ομίλου της...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία