SMS Πολιτικής Προστασίας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα στο νομό Καβάλας – Στα 9 μποφόρ οι άνεμοι στη Ραψάνη

Must Read

image_print

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021 ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο πλήττει (εκτός των άλλων περιοχών της χώρας) και τον νομό Καβάλας (τόσο το χερσαίο τμήμα του όσο και τη Θάσο). Κυριότερο χαρακτηριστικό αυτού του κύματος είναι οι ισχυροί νότιοι άνεμοι, εντάσεως ως και 9 μποφόρ (σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετεωρολογικού σταθμού της Ραψάνης που διατηρεί το meteokav.gr), καθώς και οι βροχοπτώσεις μέτριας εντάσεως.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteokav.gr, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο τις βραδινές ώρες του Σαββάτου. Ήδη πολλοί συμπολίτες έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα SMS από την Πολιτική Προστασία για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Παρά, όμως, τις κακές καιρικές συνθήκες (οι οποίες οδήγησαν σε αναβολή της έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καβάλα, το απόγευμα της Παρασκευής -και που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αναβολή ακόμα και σήμερα), ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΟ Καβάλα και Αλμωπού Αριδαίας, για τη Super League 2, ξεκίνησε κανονικά το μεσημέρι του Σαββάτου στο “Ανθή Καραγιάννη”

Η χτεσινοβραδινή πρόβλεψη του meteokav.gr

Από τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές μέτριας έντασης κατά βάση (με την μορφή όμβρων) με έμφαση στα βορειότερα τμήματα του νομού και κοντά σε μεγάλους ορεινούς όγκους (κυρίως κοντά στο Παγγαίο), στα υπόλοιπα τμήματα του νομού και ιδίως στα νοτιότερα και παράκτια τμήματα τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και πιο τοπικά.

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις βραδυνές ώρες ενώ στις περιοχές έμφασης που αναφέρθηκαν παραπάνω τα φαινόμενα τοπικά και πρόσκαιρα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα από τα δυτικά θα αποκτήσουν σταδιακά πιο γενικευμένο χαρακτήρα στο σύνολο του νομού ενώ τοπικά αναμένονται και έντονα φαινόμενα (μικρή πιθανότητα και για μεμονωμένες καταιγίδες).

Ωστόσο, η διάρκεια του περάσματος αυτού θα είναι μικρή κι έτσι μετά τα μεσάνυχτα ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι ήδη από τις πρωινές θα πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές από νότιες διευθύνσεις μέτριας έντασης (στις ηπειρωτικές περιοχές ασθενείς από ανατολικές-βόρειες διευθύνσεις).Ωστόσο, σταδιακά μέσα στην ημέρα οι νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο σύνολο του νομού και θα παρουσιάζουν σταδιακή ενίσχυση.

Έτσι, τις απογευματινές-βραδυνές ώρες αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5-8 μποφόρ στα ηπειρωτικά και 7-10 μποφόρ στα παράκτια και θαλάσσια τμήματα.

Τοπικά και πρόσκαιρα οι άνεμοι δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τις τιμές αυτές, οι περισσότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο εντοπίζονται στην Θάσο και στα ηπειρωτικά σε περιοχές που νότια τους γειτνιάζουν με κάποιο ορεινό όγκο.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και μετά οι άνεμοι θα παρουσιαστούν σταδιακή εξασθένιση.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Τενάγη Φιλίππων “ώρα μηδέν” – Νέες συσκέψεις αναμένονται…

Σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει η κοιλάδα των Τεναγών Φιλίππων, με το μεγαλύτερο μέρος της να παραμένει βυθισμένο κάτω...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία