Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας: Εξώδικο κατά Μ. Λαζαρίδη!

Must Read

Τελικά δεν ήταν εμπρηστικός ο μηχανισμός που βρέθηκε στο Ραχώνι

Μια κατασκευή που βρέθηκε πεταμένη μέσα σε δάσος κοντά στο Ραχώνι της Θάσου το απόγευμα της Παρασκευής...

Γιώργος Πριονίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Καβάλας): Πολύ δύσκολη η επόμενη τετραετία – Να μην έχουμε τα περσινά γεγονότα (ηχητικό)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, Γιώργος Πριονίδης, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Kavala Portal και...

Τελικά η πεσμένη γέφυρα είναι “ανοιχτή” για τους πολίτες;

Το ότι η πεσμένη γέφυρα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας έχει αποτελέσει "ανέκδοτο" (και μάλιστα "παλιό",...

Μια δήλωση στην οποία προχώρησε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης (αν και απευθυνόταν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη)

αλλά και ο τρόπος με τον οποίον σχολιάστηκε αυτή η δήλωση από το τοπικό ενημερωτικό site “www.k-tipos.gr”,

οδήγησαν την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου στην αποστολή εξώδικου σε βάρος τόσο του κ. Λαζαρίδη όσο και του εν λόγω ενημερωτικού site.

Στο εξώδικο (το οποίο εστάλη στο Kavala Portal από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της κ. Αντωνίου, Μιχάλη Τικόπουλο) επισημαίνονται τα εξής:

Mετά μεγάλης έκπληξης και θλίψης μου σε δημοσίευμα της δευτέρας υμών ανερτήθη δημοσίευμα με τον τίτλο “Μ. Λαζαρίδης: Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας λέει μπούρδες!”, υπογεγραμμένο από φερόμενο συντάκτη σας ονόματι Κωνσταντίνο Κοϊβέρογλου και φέροντας φωτογραφία του πρώτου υμών.

Το εν λόγω δημοσίευμα συνεχίζει δε αυτολεξεί ως εξής:

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σχολιάζοντας την δήλωση του βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και πρώην υπουργού υγείας, Παύλου Πολάκη, για την αδειοδότηση των εμβολίων που χρησιμοποιούνται κατά του κορονοϊού covid-19 και συγκεκριμένα ότι, τα εμβόλια βρίσκονται σε «πειραματικό στάδιο», είπε πως αυτοί που έχουν τέτοιες απόψεις λένε μπούρδες!

Πέρα από την πολιτική αντιπαράθεση, οφείλουμε να παρουσιάσουμε και την άποψη επιστημόνων, που κατέχουν το αντικείμενο των ιατρικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων. Μεταφέρουμε, αυτούσια, την δήλωση που έκανε, προσφάτως, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου, η οποία ανέφερε: «Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται οι συμπολίτες μας για το εμβόλιο, έχει πάρει μία έγκριση για επείγουσα χρήση, ήδη έχει καταθέσει τα αποτελέσματα των μελετών, για να πάρει την κανονική άδεια χρήσης. Αυτά όλα, έχουν απαντηθεί από τους ερευνητές και από όλους τους επιστήμονες που ασχολούνται και είναι μέσα στις αρμόδιες Αρχές και άλλωστε, μετά από τόσους μήνες, βλέπουμε ότι οι παρενέργειες είναι ελάχιστες». Ο Π. Πολάκης, εκτός από βουλευτής, είναι γιατρός. Η Αν. Αντωνίου δεν είναι πολιτικός, αλλά είναι γιατρός. Ο Π. Πολάκης, σύμφωνα με τον Μ. Λαζαρίδη, λέει «μπούρδες». Λέει «μπούρδες» και η πρόεδρος ενός επιστημονικού συλλόγου;…».

ΕΠΕΙΔΗ το εν λόγω δημοσίευμα προσβάλλει βάναυσα αφενός την τιμή, την υπόληψή μου ως αυθύπαρκτης προσωπικότητος, αφετέρου δε προσβάλλει χυδαία όχι μόνο εμέ ως ιατρό και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ήτοι έναν επιστημονικό σύλλογο – νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, ανεγνωρισμένου κύρους κι ευθύνης και μαχόμενου καθημερινά με επιστημονική υπευθυνότητα και σοβαρότητα κατά της πανδημίας, δεδομένου μάλιστα και του παρεμφερούς τίτλου του, που στρέφεται ευθέως κατ’ εμού.

ΕΠΕΙΔΗ λαμβανομένης υπ’ όψιν και της εξαιρετικά σοβαρότατης επιδημιολογικής κατάστασης του πλανήτη και της σαφούς παραπληροφόρησης του αναγνωστικού κοινού, δεν είναι δυνατόν να καθίστανται ανεκτές τέτοιες δηλώσεις και δημοσιεύματα.   Για τους λόγους αυτούς   Κι επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου και δη της καταθέσεως εναντίον υμών σχετικής εγκλήσεως ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών και σχετικής αγωγής αποζημίωσεως ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών

Σας καλώ

Όπως ΑΜΕΣΑ ανακαλέσετε εγγράφως και μετά σχετικού δημοσιεύματος της δευτέρας υμών τους ως άνω βαρύτατους κατ’ εμού χαρακτηρισμούς και όπως πάψετε την παραπληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού, αποκαθιστώντας την αλήθεια και την τιμή μου ως ιατρού και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νομίμως την παρούσα, προς τους οποίους αυτή απευθύνεται και κοινοποιείται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στις οικείες εκθέσεις επιδόσεως αυτού.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Τελικά δεν ήταν εμπρηστικός ο μηχανισμός που βρέθηκε στο Ραχώνι

Μια κατασκευή που βρέθηκε πεταμένη μέσα σε δάσος κοντά στο Ραχώνι της Θάσου το απόγευμα της Παρασκευής...

Γιώργος Πριονίδης (πρόεδρος ΕΠΣ Καβάλας): Πολύ δύσκολη η επόμενη τετραετία – Να μην έχουμε τα περσινά γεγονότα (ηχητικό)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, Γιώργος Πριονίδης, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Kavala Portal και του ParadiseGRadio “Η Επέλαση των...

Τελικά η πεσμένη γέφυρα είναι “ανοιχτή” για τους πολίτες;

Το ότι η πεσμένη γέφυρα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας έχει αποτελέσει "ανέκδοτο" (και μάλιστα "παλιό", μιας και τον προσεχή Νοέμβριο...

Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων: Νέα επιστολή για τα σοβαρά προβλήματα του κτιρίου (ηχητικό)

Για μια ακόμα φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων βγαίνουν στο προσκήνιο, μετά και...

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την τραγωδία με τους 3 νεκρούς στο Περιγιάλι

Την 23-7-2021 και ώρα 20.00, στην Καβάλα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός,...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -