Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: 2 στελέχη του “ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής” στην Καβάλα

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Την πόλη της Καβάλας επισκέφθηκαν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του «ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής» κος Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο Σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε θέματα Οικονομικής Πολιτικής, κος Ηλίας Κικίλιας.

Ακρίβεια και Οικονομία

Η ακρίβεια και η οικονομία, ήταν τα δύο βασικά θέματα της πολιτικής ομιλίας που πραγματοποίησαν τα δύο στελέχη του κόμματος στην Καβάλα. Μιλώντας στους φίλους και τα μέλη της παράταξης,  με φόντο το λιμάνι της Μακεδονικής πόλης, ο Γραμματέας του Κινήματος αναφέρθηκε στο αυξημένο κόστος διαβίωσης. Διευκρίνισε ότι η μόνη λύση που ρίχνει το ενεργειακό κόστος για τους πολίτες είναι αυτή που προτείνει το «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ».

Καταπολέμηση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης

Ήμασταν η πρώτη πολιτική δύναμη που βγήκαμε και είπαμε: «πάρτε άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης γιατί έρχεται μπροστά μας ένα βουνό προβλημάτων και το εισόδημα των πολιτών μειώνεται, συρρικνώνεται καθημερινά, τα δε προβλήματα θα γιγαντώνονται σαν βουνό» και απάντησή τους ήταν ότι, «δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα, είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο 2-3 μηνών και θα ισορροπήσει η αγορά όπως γίνεται συνήθως»

Οι Προτάσεις του Κινήματος…

Ο κ. Σπυρόπουλος επανέλαβε τις προτάσεις του «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» όπως μεταξύ άλλων τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα. Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την ολιγωρία που έχει επιδείξει στο να πάρει μέτρα που θα ανακουφίσουν άμεσα τους πολίτες επισημαίνοντας.

«Ακόμα και σήμερα συνεχίζουμε και επιμένουμε στο πλαφόν στη λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και του τιμολογίου που δίνει λύση αύριο το πρωί στο ζήτημα της μείωσης του κόστους. Όπως αποδεικνύεται και από αυτά που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας η δική μας λύση, είναι η μόνη η οποία ρίχνει το κόστος και δεν το πληρώνουν μόνο οι πολίτες».

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» σημείωσε σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις

«Ξεχάστε το ΠΑΣΟΚ που το θέλετε πατερίτσα, ένα μικρό διαχειρίσιμο κόμμα. Εμείς έχουμε το πρόγραμμά μας, εμείς έχουμε μία ξεκάθαρη πολιτική θέση απέναντι στην κοινωνία, μιλάμε με την κοινωνία, δεν κάνουμε διαπραγμάτευση κορυφής για υπουργεία, θέσεις και αξιώματα».

Ο 2ος Εισηγητής, ο κος Ηλίας Κικίλιας, ανέπτυξε τις προτάσεις του Κινήματος για την Κοινωνική Κατοικία.

Εμφατικά τόνισε ότι, ο κύριος άξονας της πρότασης μας είναι, η σταδιακή δημιουργία, ενός δημοσίου αποθέματος κοινωνικών κατοικιών, το οποίο δεν θα διατίθεται για ιδιοκατοίκηση όπως στο παρελθόν, αλλά προς ενοικίαση, σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα στη βάση ενός μοντέλου που προσομοιάζει με την αντιπαροχή. Η πρόταση αυτή είναι δοκιμασμένη αφού υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα από τα οποία μπορούμε να μάθουμε, τόσο από την Πορτογαλία όσο και από άλλες χώρες της Ευρώπης με πλούσια εμπειρία στον τομέα αυτό, όπως η Αυστρία.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!