Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Πολεμικό κλίμα στα Πετρέλαια: Περιπολικά έξω από το εργοστάσιο, μηνύσεις και νέες εξηγήσεις περί περιφρούρησης

Must Read

image_printΕκτύπωση

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσονται τα πράγματα στα Πετρέλαια, καθώς το γυαλί ανάμεσα στην Energean Oil & Gas και το Σωματείο των Εργαζόμενων στα Πετρέλαια έχει πια σπάσει και κάθε φωνή-προτροπή για ουσιαστικό διάλογο και συνεννόηση μοιάζει να αποτελεί “φωνή βοόντως εν τη ερήμω”.

Και πως να μη μοιάζει όταν το βράδυ της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου 2021 δεκάδες περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. παρατάχθηκαν έξω από την πύλη του εργοστασίου στη Νέα Καρβάλη, αποκλείοντας τις εγκαταστάσεις και προκαλώντας (όπως ήταν αναμενόμενο) την έντονη αντίδραση των εργαζόμενων που παραμένουν εκεί από τις αρχές Αυγούστου.

Των εργαζόμενων οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας επιχείρησαν -για μια ακόμα φορά- να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη (μέσα από ανακοίνωσή τους) πως παραμένουν και θα παραμείνουν στις θέσεις τους με αποκλειστικό στόχο να προστατεύσουν το εργοστάσιο από όσους θεωρούν επικίνδυνους για την ασφάλειά του, πως δεν έχουν προχωρήσει σε καμία κατάληψη και πως δεν θα δεχτούν οποιαδήποτε απόφαση θίγει την αξιοπρέπεια και την ασφάλειά τους:

  • Στην κατάληψη δεν μπαίνει κανένας, στην περιφρούρηση ασφαλούς λειτουργείας μπαίνουν όλοι και μένουν έξω μόνο οι επικίνδυνοι για τις ζωές μας, τις εγκαταστάσεις και το περιβάλλον.
  • Στην περιφρούρηση αποδεχόμαστε μόνο τις εντολές που δεν παραβιάζουν διαδικασίες και κανόνες ασφαλείας.
  • Το διευθυντικό δικαίωμα είναι αποδεκτό έως το όριο που δεν θέτει σε κίνδυνο την ζωή μας. Δεν θα μας σκοτώσετε και μετά θα διαμαρτυρηθούμε.
  • Οι εντολές πρέπει να δίνονται από πρόσωπα που στοιχειωδώς γνωρίζουν το αντικείμενο και όχι από πρόσωπα άσχετα και επικίνδυνα.
  • Μπορεί όπως ισχυρίζεστε με κομπασμό ότι είστε πολύ δυνατοί στις διασυνδέσεις σας. Αλλά πέσατε επάνω σ’ αποφασισμένους, με γνώσεις και στοιχειώδη αξιοπρέπεια.
  • Απασχολείτε καθημερινά τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές ότι δήθεν είστε θύματα ενώ είστε θύτες της όλης ιστορίας για να τους επιβάλετε τις δόλιες επιδιώξεις σας.
  • Επικαλείστε τον διάλογο ενώ είστε μαζί του μαλωμένοι κάτι που αποδείξατε πριν 10 ημέρες όταν άλλα συμφωνήσατε την Πέμπτη και άλλα θέλατε την Παρασκευή.
  • Η τοπική κοινωνία γνωρίζει επ’ ακριβώς τις αφετηρίες του καθένα μας, όσο και να τους παραπληροφορείτε θα συναντάτε στάση ανάλογη με την δική μας. Ναι σε ουσιαστικό διάλογο – ΟΧΙ σε αποφάσεις που μας βάζουν σε κίνδυνο και θίγουν την αξιοπρέπεια μας.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, η διοίκηση της Energean έδειξε (για μια ακόμα φορά) να μη συμμερίζεται τα επιχειρήματα των εργαζόμενων και προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατά του προέδρου του Σωματείου εργαζομένων Μανώλη Κελαϊδάκη, του Γενικού Γραμματέα Στέργιου Τσάγκα καθώς και όλων των μελών της διοίκησης του Σωματείου-για έκθεση σε κίνδυνο, για ψευδή καταμήνυση κατά συναυτουργία και για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Στη μήνυση που υποβλήθηκε επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι:

το δόλιο τέχνασμα των εγκαλουμένων συνίσταται στην, εν αγνοία της εγκαλούσας και ενάντια στις εντολές της, σταδιακή αύξηση του ποσοστού περιεκτικότητας τοξικών αερίων (υδροθείου) και της αύξησης της στάθμης των όξινων ρευστών στα δοχεία των εγκαταστάσεων, μέσω εκτόνωσης των γεωτρήσεων πετρελαίου σε επίπεδα βεβαίας, ως οι ίδιοι οι εγκαλούμενοι ισχυρίζονται, επικινδυνότητας για τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την κοινωνία της Καβάλας.

Στόχος του Σωματείου είναι η εταιρεία, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος, «να καταναγκασθεί στην επαναλειτουργία της παροχής φυσικού αερίου η οποία, εφ’όσον συμβεί, θα εξασφαλίσει στους εγκαλουμένους τον πλήρη  και απερίσπαστο έλεγχο των εγκαταστάσεων, με το Σωματείο εργαζομένων ως οιωνοί ανάδοχο», με την εταιρεία να εξακολουθεί βεβαίως να έχει τη νομική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις!

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!