Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

ΠΑΥΛΟΣ ΖΗΣΙΜΟΥ: Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Α.Μ.Θ Φιλοξενείται στο «KavalaPortal»

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Καταγράφει – αξιολογεί και διατυπώνει κατευθυντήριες γραμμές αειφόρου ανάπτυξης της Α.Μ.Θ, με επικέντρωση στο Αεροδρόμιο της Καβάλας.

Προλογικά ο κος Ζησίμου, επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι: είναι απαγορευτική για έναν Καβαλιώτη, η αεροπορική του  μετάβαση στην Αθήνα. Είναι απαράδεκτο να μη μπορούν Αθηναίοι να έρθουν για διακοπές στην Καβάλα, λόγω αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και με μόλις μία πτήση την ημέρα και αυτή με αεροσκάφος των 72 θέσεων!

Στη συνέχεια τονίζει ότι: Και ενώ το αεροδρόμιο της Καβάλας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και οι διεθνείς πτήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, το δρομολόγιο που αφορά κατεξοχήν τους πολίτες της Καβάλας και των όμορων νομών, παραμένει «υποεξυπηρετούμενο» και ταυτόχρονα «ακριβό» σε τεράστιο βαθμό. 

Το μονοπώλιο της Aegean Airlines/Olympic Air εδώ και δέκα χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα μέσα στο βαθύ καλοκαίρι, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, η Καβάλα να εξυπηρετείται με μια μόλις πτήση την ημέρα και αυτή (όπως προανέφερα) με αεροσκάφος των 72 θέσεων!

Αν λοιπόν καταφέρει κάποιος να βρει θέση – διότι, πάρα πολλές μέρες δεν υπάρχουν- τότε θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά στη τσέπη και να πληρώσει στις περισσότερες περιπτώσεις για ένα άτομο 280 ευρώ – χωρίς αποσκευή!

Η «Sky Express» είναι αυτή που θα μπορούσε να προσφέρει λύση, δυστυχώς έχει αφήσει την Καβάλα εκτός του δικτύου της, ενώ όταν ξεκίνησε τις πτήσεις για Αλεξανδρούπολη, οι τιμές στο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη μειώθηκαν σημαντικά. 

Να θυμίσω πως το καλοκαίρι του 2009 η Καβάλα συνδέονταν ως και με πέντε πτήσεις την ημέρα με την Αθήνα με 414 ως και 494 συνολικές προσφερόμενες θέσεις (Ολυμπιακή(2×70/150), Aegean(2×112), Athens Airways(1×50).  

Είναι απαράδεκτο να είναι απαγορευτικό για έναν Καβαλιώτη η αεροπορική μετάβαση στην Αθήνα. Είναι απαράδεκτο να μη μπορούν Αθηναίοι να έρθουν για διακοπές στην Καβάλα λόγω αεροπορικών.  Γνωρίζω ότι κατά καιρούς έχουν γίνει συζητήσεις της Περιφέρειας με την Aegean.

Έχω αναφερθεί ξανά στο ζήτημα μέσα από την δράση μου στο Επιμελητήριο Καβάλας τον Απρίλιο του 2018 και είμαι έτοιμος να κάνω ότι είναι δυνατόν προκειμένου να βρεθεί λύση καθώς ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια όλων των αρμόδιων φορέων και αυτή τη φορά, μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε.  (Ενδεικτικά μπορεί κανείς από Καβάλα να πάει Λονδίνο και να γυρίσει με μόλις 155 ευρώ μέσα στον Αύγουστο.)

***Το «KAVALA PORTAL»  ενθαρρύνει απεριόριστα τις προτάσεις  του κ. Ζησίμου  που αποτελούν έναν συνδυασμός πρακτικών προσεγγίσεων με βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής, με στόχο την  αύξηση των δρομολογίων «Καβάλας – Αθήνας και Αθήνας – Καβάλας» με μία τιμή εισιτηρίου προσιτή σε κάθε οικογενειακό-ατομικό βαλάντιο. Οι κρατικοί τουριστικοί φορείς και η δημόσια διοίκηση πρέπει, να αναλάβει την ευθύνη που τους αναλογεί και μέσα από τις προτεινόμενες πρακτικές του κου Ζησίμου να ακολουθήσουν – δώσουν έναν νέο τρόπο διαχείρισης του θέματος και ένα παράδειγμα για «αλλαγής της κοινωνικής κουλτούρας»!

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Podcast “Η Επέλαση των Βαρβάρων”, ΕΠ. 35: Πεσμένη γέφυρα; Όχι. Στρατόπεδο; Όχι. Πάρκο Χριστουγέννων; Ναι!

Δεν γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι Χριστουγεννιάτικα πάρκα και εκδηλώσεις και εμείς εδώ στην Καβάλα να μην έχουμε…...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!