Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

ΠΑΣΟΚ: Πολιτική Εκδήλωση της Παράταξης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» με επικεφαλή τον ΔΑΜΙΑΝΟ ΚΑΓΓΕΛΙΔΗ, για τις Περιφερειακές Εκλογές στην ΑΜΘ

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Στην ανοιχτή πολιτική για το κοινό εκδήλωση, χθες, (Τετάρτη 20/9/203 και ώρα: 19.30μ.μ στο Ξενοδοχείο Galaxy, αίθουσα Φίλιππος Α&Β Καβάλα), ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ για την ΑΜ.Θ. Δαμιανός Καγγελίδης, προέβη στην παρουσίαση των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων του ψηφοδελτίου για το Νομό Καβάλας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος τόνισε εμφατικά ότι ΠΑΣΟΚ=Τοπική Αυτοδιοίκηση! Σε μία σύντομή του αναφορά, επεσήμανε ακόμα, ότι ο χώρος της παράταξης, είναι αυτός που άλλαξε πλήρως την ελληνική περιφέρεια, με τις αλλαγές στους κανονισμούς και στη διοίκηση των Δήμων – Νομαρχιών. Ταυτόχρονα την εκδήλωση χαιρέτησε και ο νεοεκλεγείς Βουλευτής από το Νομό της Δράμας Αναστάσιος Νικολαΐδης, στηρίζοντας με την παρουσία του τον συντοπίτη του Δαμιανό Καγγελίδη.

Παραβρέθηκαν επίσης, σημαντικές παρουσίες από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ για το Ν. Καβάλας, πρώην Υπουργοί – Βουλευτές, Γιάννης Τσακλίδης, Δημήτριος Παπουτσής, Μιχάλης Τιμοσίδης, Νίκος Στρατηλάτης και οι προσφάτως υποψήφιοι Βουλευτές Λεωνίδας Παππάς και Καϊταζόπουλος Χρήστος. Ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Μέλη από τη Ν.Ε. Καβάλας, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς επίσης Μέλη και Φίλοι της παράταξης από την Καβάλα, το Παγγαίο και το Νέστο.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κος Καγγελίδης αναφέρθηκε και εκείνος, στα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ,  σε ότι αφορά, στον θεμέλιο λίθο της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέλυσε επίσης σε όλα τα επίπεδα την υπάρχουσα κατάσταση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και έκανε ρηξικέλευθες προτάσεις της παράταξης του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθεί το περιεχόμενο των προτάσεων…

Σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες της Χώρας, τα στοιχεία και οι δείκτες που αφορούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ιδιαίτερα τα τελευταία 8 χρόνια, αποδεικνύουν ότι εδώ δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Οι ευθύνες για την αναπτυξιακή αποτυχία που οδήγησε στην οικονομική και δημογραφική αφαίμαξη του τόπου βαραίνουν τον Περιφερειάρχη τον Χρήστο Μέτιο. Μια περιφερειακή Αρχή, που ουδέποτε διεκδίκησε το παραμικρό, αλλά πάντοτε εκτελούσε πειθήνια κυβερνητικές εντολές σάν να ήταν μία ακόμη κυβερνητική υπηρεσία.

  Η αναδιάρθρωση του παραγωγικού προτύπου με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και η προσέλκυση νέων επενδύσεων,

  η συντήρηση, ενίσχυση και αποκατάσταση βασικών μεταφορικών υποδομών (οδικών – πεσμένες γέφυρες και σιδηροδρομικών – διακοπή δρομολογίων και νέες χαράξεις),

  η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για όλους τους κατοίκους της περιφέρειάς μας,

  η ανάδειξη και αξιοποίηση στοιχείων του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος με στόχο την οργανωμένη ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουρισμού – πολιτισμού,

  η αντιμετώπιση της αυξημένης μετανάστευσης κυρίως των νέων και η παρατηρούμενη όλο και μεγαλύτερη αύξηση των ανισοτήτων εντός της Περιφέρειας μεταξύ ορεινών και πεδινών περιοχών αλλά και μεταξύ πόλεων και υπαίθρου,

  η αξιοποίηση της αναβαθμισμένης γεωπολιτικής θέσης της ΠΑΜΘ με την εξασφάλιση ουσιαστικών πλεονεκτημάτων για τους κατοίκους της Περιφέρειάς μας,

  η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις παρατηρούμενες μεταναστευτικές ροές αλλά και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων πυρκαγιών με επίκεντρο αυτή του Έβρου όπου απωλέσθηκε το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού οικοσυστήματος, αποτελούσαν και αποτελούν πεδία αναγκαίας δράσης από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής για την εξεύρεση βιώσιμων και αποτελεσματικών λύσεων.

Η διαχείριση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της Περιφέρειας εστιάζει στη συστηματική προσέγγισή τους.

Προς τούτο και η Περιφέρεια ΑΜΘ οφείλει ν’ αναπτύσσει δεξιότητες που να στηρίζονται στην οικονομική και κοινωνική πληροφόρηση. Κυρίως όμως στις δεξιότητες των Ιθυνόντων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν επαρκώς τα ζωτικά προβλήματα, πάνω και σε διεπιστημονική βάση, από ποσοτικής ή και ποιοτικής άποψης.

Η παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ» για τις περιφερειακές εκλογές με επικεφαλή τον ΔΑΜΙΑΝΟ ΚΑΓΓΕΛΙΔΗ, μπορεί!

Ραντεβού την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023!

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Podcast “Η Επέλαση των Βαρβάρων”, ΕΠ. 35: Πεσμένη γέφυρα; Όχι. Στρατόπεδο; Όχι. Πάρκο Χριστουγέννων; Ναι!

Δεν γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι Χριστουγεννιάτικα πάρκα και εκδηλώσεις και εμείς εδώ στην Καβάλα να μην έχουμε…...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!