11.8 C
Kavala
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Παραπόνων συνέχεια για τους ρύπους από την ΒΦΛ – Πρόστιμο και στην AVIN λόγω ρύπανσης στην Νέα Καρβάλη

Must Read

2 νέοι παθολόγοι στο νοσοκομείο Καβάλας: Η προκήρυξη τον Φεβρουάριο, η πρόσληψη…τώρα!

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020 λάβαμε μια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του υπουργού Εθνικής...

89χρονη βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι της Καβάλας

Μια 89χρονη γυναίκα που βρισκόταν, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020, στην περιοχή του επιβατικού λιμανιού...

Νέα φωτιά, στο ίδιο σημείο, στην Άσπρη Άμμο (βίντεο)

φωτογραφία: Χρήστος Μελίδης 8 ημέρες μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει αργά το...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις εκπομπές ρύπων από τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, την ώρα που η τύχη των περιβόητων πλυντηρίων που έχουν αγοραστεί για τον καθαρισμό των ρύπων αγνοείται.

Η φωτογραφία του άρθρου αναρτήθηκε την Κυριακή στην σελίδα “Πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος Ν. Καβάλας” στο Facebook (και δημοσιεύτηκε και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ). Σύμφωνα με συμπολίτες που γνωρίζουν το εργοστάσιο, η φωτογραφία απεικονίζει νιτρώδη αέρια που εκλύονται από την μονάδα νιτρικού οξέος.

Την ίδια ώρα (και ενώ τα μέλη της Πρωτοβουλίας έχουν προγραμματίσει την διεξαγωγή λαϊκής συνέλευσης στο Πάρκο Φαλήρου, στις 8 το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020), μια άλλη βιομηχανική εγκατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Καρβάλης τιμωρήθηκε με πρόστιμο για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Πρόκειται για την AVINOIL, η οποία -σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” και φέρει την υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη– προέβη σε ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων αποβλήτων με την διοχέτευση υγρών βιομηχανικών αποβλήτων στο περιβάλλον (άγνωστο το πού ακριβώς τα διοχέτευσε) και στη μη εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων που έχουν εγκριθεί από το 2017 σε ότι αφορά τις παραγόμενες ποσότητες ρυπασμένου θαλασσινού νερού όσο και την ακολουθούμενη διαδικασία εκφόρτωσης προϊόντων από πλοία και την τελική χρήση θαλασσινού νερού αντί αέρα κατά τον καθαρισμό του αγωγού μετά το πέρας της εκφόρτωσης των πετρελαιοειδών.

Το πρόστιμο ανέρχεται σε 70.000 €. Ένα ποσοστό 50% θα εισπραχθεί υπέρ ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο) και το υπόλοιπο 50% υπέρ της Π.Ε. Καβάλας.

Κατά της απόφασης χωρεί δικαίωμα άσκησης προσφυγής ενώπιων του Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από τη δημοσιοποίησή της. Ωστόσο η κατάθεση προσφυγής δεν αναστέλλει τη διαδικασία είσπραξης του προστίμου παρά μόνο αν αυτή συνοδεύεται και από την απόφαση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την απόφαση της ΠΕ Καβάλας

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

2 νέοι παθολόγοι στο νοσοκομείο Καβάλας: Η προκήρυξη τον Φεβρουάριο, η πρόσληψη…τώρα!

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020 λάβαμε μια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του υπουργού Εθνικής...

89χρονη βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι της Καβάλας

Μια 89χρονη γυναίκα που βρισκόταν, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020, στην περιοχή του επιβατικού λιμανιού της Καβάλας "Απόστολος Παύλος" έπεσε...

Νέα φωτιά, στο ίδιο σημείο, στην Άσπρη Άμμο (βίντεο)

φωτογραφία: Χρήστος Μελίδης 8 ημέρες μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει αργά το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου 2020...

Αεροδιακομιδή 3 ασθενών από τη Δράμα, μέσω του αεροδρομίου Χρυσούπολης

Περισσότερο από επτά ώρες κράτησε το ταξίδι προς την ελπίδα για τρεις διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό που μεταφέρθηκαν με C-130 από το...

Rapid tests στο λιμάνι της Καβάλας…μέσα στα αυτοκίνητα – Κρούσματα στο Προκόπειο Γηροκομείο

Αρκετά ικανοποιητική ήταν η προσέλευση συμπολιτών στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας "Απόστολος Παύλος" (σε χώρο πίσω από το Τελωνείο) για να υποβληθούν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -