Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Παν-Κεραμωτιώτικη συνάντηση Φορέων και Κατοίκων με αφορμή την απόφαση υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Διευθύντρια Σύνταξης Δημοσιογράφος
image_printΕκτύπωση

Ο Πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμωτής» κος Μένανδρος Μαρινάκης και ο νεοεκλεγείς «Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής» κος Αγησίλαος Λιβεριάδης αντίστοιχα, προσκαλούν σε μία παν-Κεραμωτιώτικη συνάντηση όλα τα μέλη της τοπικής κοινότητας, τους εκπροσώπους όλων των φορέων του τόπου, γονείς και κηδεμόνες, ανεξαρτήτως της σχολικής βαθμίδας των παιδιών τους, να στηρίξουν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία αυτή!!

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στο «καφέ Αδαλάκη», στις 20:00 το βράδυ, και ως αντικείμενο συζήτησης θα έχει το μείζον ζήτημα της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής, που εκδηλώνεται με την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, για συνδιδασκαλία των μαθητών των Α και Β τάξεων Δημοτικών Σχολείων. Εν συνεχεία πρόκειται για μία ειλημμένη απόφαση της «Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας».

**Ακολουθεί η επιστολή που εστάλη στο Υπουργείο Παιδείας με πρωτοβουλία του νέου Δ.Σ. Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Κεραμωτής. 

«Με το πέρας της σχολικής χρονιάς και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποφασίστηκε στις 20/06/2024 από τη Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ και με αριθμό πρωτ. Φ.11.2/2563 η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής από 6/θέσιο σε 5/θέσιο. 

Στο πλαίσιο της απόφασης και της προσπάθειας αυτής να γίνει μείωση προσωπικού, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, οι τάξεις συνενώνονται και τα σχολεία όπως το δικό μας οδηγούνται δεκαετίες πίσω. Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους και έντονα προβληματισμένους […]!! Θεωρούμε και προσδιορίζουμε την απόφαση αυτή, από απαράδεκτη έως προσβλητική για τη κοινωνία μας, την ιστορία μας, και το γεωγραφικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Κεραμωτής. 

Σε μια πρώην πρωτεύουσα Δήμου, σε ένα από τα κύρια τουριστικά και εμπορικά λιμάνια του νομού μας, σε ένα μέρος όπου η ανάπτυξη τουριστική, εμπορική, γεωργική, αλιευτική και βιομηχανική τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς. Σε ένα τόπο όπου το έτος 2024 γιορτάζει με πληθώρα εορτασμών και εκδηλώσεων τα 100 χρόνια από την ίδρυση του χωριού, και σε ένα χωριό όπου κατέχει θέση αρωγού στη τουριστική ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθιστώντας το ένα από τα κέντρα παραθεριστικού και όχι μόνον, προορισμού όλων των Βαλκανίων.

Σε ένα τέτοιο τόπο λοιπόν όπως περιγράφεται συνοπτικά παραπάνω, δε μπορούμε να έχουμε σμίκρυνση και συρρίκνωση των σχολείων του. Η εικόνα του σχολείο και η δυναμική του σχολείου, αντανακλά και αναπαράγει την εικόνα του τόπου, του πολιτιστικού – κοινωνικού επιπέδου του. Δε θα επιτρέψουμε τη σμίκρυνση του σχολείου μας, καθώς το νέο διδακτικό έτος 2024-2025 θα εμφανίσει αύξηση μαθητών, και εν συνεχεία δε θα επιτρέψουμε τη συνεπαγωγική σμίκρυνση και υποβάθμιση του τόπου μας.

Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε πως μια τέτοια πράξη συρρίκνωσης και συνένωσης των τάξεων θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διαρροή πολλών, αν όχι όλων των μαθητών σταδιακά, προς όμορα σχολεία και κυρίως προς αυτά της Χρυσουπόλεως. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, τόσο ποιοτικότερη είναι και η εκπαίδευση που τους προσφέρεται. Η συγχώνευση τάξεων, που ούτως ή άλλως παρακωλύει την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία που οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται καθημερινά να προσφέρουν στα παιδιά μας, θα επιφέρει τελικά το κλείσιμο του σχολείου.

Ζητούμενο για εμάς είναι η ποιοτική και σύγχρονη εκπαίδευση για τα παιδιά μας. Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής -και λειτουργικά- και ζητάμε να συνεχίσει να λειτουργεί ως εξαθέσιο, με όλους τους δασκάλους και τις ειδικότητες από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς».

***Σύμφωνα με πληροφορίες του «Kavala portal», οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε δυνατό μέτρο πίεσης έτσι ώστε να αρθεί από το αρμόδιο υπουργείο η παρούσα απόφαση!!

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που βρισκόταν στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!