11.8 C
Kavala
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Ο…τηλεβόας: Ευχαριστημένοι εσείς στη λαϊκή αγορά; – Χαιρετισμοί, Θεία Κοινωνία και άλλες ιστορίες απειθαρχίας!

Must Read

2η Ανάσταση στην Καβάλα, μετά από 40 μέρες! (φωτογραφίες)

Έστω και μετά από 40 ημέρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοιου,...

“Ξεσηκωμός” στη Θάσο: Στην ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω κορωνοϊού!

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, και -μετά και την απελευθέρωση της μετακίνησης από...

Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας: Εκδήλωση με μπαλόνια, αντί για σπειρομέτρηση

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου λόγω των περιοριστικών μέτρων των σχετικών με τον KOVID- 19...

Ο νέος κορωνοϊός SARS-CoV-2 (και όχι COVID-19, όπως τον αποκαλούν μερικοί – αυτή είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό) έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας,

καιι -όπως αναμενόταν- οι αντιδράσεις των πολιτών κυμαίνονται μεταξύ του απόλυτου πανικού και του απόλυτου ωχαδερφισμού!

Οποιεσδήποτε φωνές προσπαθούν να συστήσουν ψυχραιμία, σύνεση και τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας αυτομάτως «σφάζονται» στο βωμό της «κυρά-Κατίνας που το έχει ψάξει καλά, τα ξέρει όλα και λέει ότι μάς κρύβουν την αλήθεια» (τυχαίο το όνομα «Κατίνα») και των απανταχού απείθαρχων που θα πουν «Εμείς είμαστε Έλληνες, εδώ είναι Βαλκάνια. Θα κάνουμε ότι θέλουμε διότι έτσι μας αρέσει!»

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τεράστια ευθύνη, βέβαια, σε αυτό φέρουν και τα ΜΜΕ – για να τα λέμε και όλα. Ειδικά για τα τοπικά ΜΜΕ, έχει υπάρξει μεγάλη κατακραυγή εξαιτίας της «καθημερινής» και σε «24ωρη βάση» σκυταλοδρομίας για την παρακολούθηση του κάθε ύποπτου (ή «ύποπτου») κρούσματος και την υποτιθέμενη «πρωτιά» ότι «εμείς βγάλαμε πρώτοι από όλους ότι ο ασθενής όντως φέρει τον ιό!».

Ευτυχώς να λέμε που, σταδιακά, βλέπουμε κάποιους να παραδέχονται ότι έκαναν λάθος και ασπάζονται την τακτική που ακολούθησε εξαρχής το Kavala Portal (το οποίο απλά θα περιμένει να μάθει αξιόπιστα αν μιλάμε για θετικό ή αρνητικό έλεγχο για κορωνοϊό και τότε – και μόνο τότε – θα γράψει…]

Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι πάρα πολλά και δύσκολα αγνοούνται:

α) Έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα φροντιστήρια, και αντί να καταλάβουν οι μαθητές ότι το «λουκέτο» δεν σημαίνει διακοπές και «χάϊ-χούι» αλλά σημαίνει «Μένουμε στο σπίτι και προστατευόμαστε» άρχισαν τις τσάρκες στις καφετέριες και στα μπαράκια – έχει και καλό καιρό, άλλωστε, γιατί να κλειστούν μέσα;;; Και μάλιστα, με σχόλια του στυλ «Δεν κολλάμε εμείς, δεν μας πιάνει! Και αν μας πιάσει, θα κάνουμε την πλάκα μας, θα πούμε ότι είναι μια γρίπη και όλα καλά!»

Σε αυτό, βέβαια, έχουν μεγάλη ευθύνη και οι γονείς τους, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις (αν και εμφανώς λιγότερες σε σχέση με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις – δείγμα, ίσως, του ότι κάτι αλλάζει; ) υιοθετούν τη λογική του «Τι θα τα κάνουμε; Πού θα τα αφήσουμε; Πού θα τα παρκάρουμε» για τα παιδιά (ιδίως τα μικρά), αναζητώντας λύσεις…ακόμα και στους παππούδες στο χωριό! (ο γράφων έχει προσωπική εμπειρία για το εν λόγω θέμα)

β) Τα ίδια με τους νεαρούς ισχύουν και για τους μεγαλύτερους ηλικιακά, διότι «Δεν πα να λένε οι άλλοι τα δικά τους; Εμείς θα κάνουμε αυτό που θέλουμε!». Και φυσικά, και οι καφετέριες και τα μπαράκια γεμάτα από κόσμο! Και άντε, στα χωριά το περιμέναμε ότι θα το δούμε (ήδη οι μαρτυρίες από αναγνώστες έχουν καταφθάσει στα αυτιά μας), αλλά και στις πόλεις;

Τα ίδια δεν γινόντουσαν και με τον αντικαπνιστικό νόμο, που έψαχναν κάθε λογής «παράθυρο» για να ικανοποιήσουν το βίτσιο του θεριακλή που δεν μπορεί να πιει τον καφέ του χωρίς το τσιγάρο του;

Τώρα, βέβαια, όλοι ανακάλυψαν τις μάσκες, τα γάντια και τα αντισηπτικά υγρά! Αλήθεια, πέραν των ήδη παρατηρηθέντων φαινομένων αισχροκέρδειας (να μην κερδίσουμε και κανένα φράγκο παραπάνω; ), όλοι αυτοί που «λούζονται» καθημερινά με αντισηπτικό έχουν δει τα σκουπίδια που κάνουν πάρτι στους δρόμους και στις γειτονιές της Καβάλας;

γ) Για αρκετές ημέρες ήμασταν θεατές ενός «θεάτρου του παραλόγου», καθώς αντί πολλοί να αρχίσουν να φοβούνται τις μαζικές συγκεντρώσεις σε σούπερ μάρκετ ή σε σινεμά, άρχισαν να καταπιάνονται…με το αν ο κορωνοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία και με το αν θα πρέπει οι πιστοί να φοβούνται τις Ακολουθίες των Χαιρετισμών!

Και εδώ οι αντιδράσεις ήταν αρκούντως αστείες (και δυστυχώς με «κομματικό» φόντο, με τους μεν αριστερών ιδεολογιών να ψάχνουν συνεχώς αφορμή για να «την πουν» για την Εκκλησία, και τους δε δεξιών ιδεολογιών να μιλάνε για «καταπάτηση των θρησκευτικών μας κεκτημένων» -λες και ο Χριστός δεν «παρεξηγείται» που έχουμε τον λόγο του γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων μας αλλά «θα παρεξηγηθεί» αν δεν πάμε μια φορά στους ιερούς ναούς!)

δ) Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα καρναβάλια, τα οποία ναι μεν ματαιώθηκαν από την κυβέρνηση αλλά «τιμήθηκαν» δεόντως από τους καρναβαλιστές που αγνόησαν κάθε εντολή και οδηγία, και μάλιστα έβγαιναν και έλεγαν «Ας κλείσει πρώτα η κυβέρνηση όλα τα άλλα στα οποία μαζεύεται κόσμος, και μετά ας έρθει και σε εμάς!»

ε) Το τελευταίο «χτύπημα» (κάτι μας λέει, βέβαια, ότι θα δούμε και άλλα) ήταν αυτή η ανεκδιήγητη απόφαση των παραγωγών και των εμπόρων της λαϊκής αγοράς Καβάλας να στήσουν κανονικά τους πάγκους τους το πρωί του Σαββάτου, ελάχιστες μόνο ώρες μετά την ρητή εντολή του υπουργείου Υγείας για κλείσιμο των καφετεριών , των μπαρ, των ταβερνών και άλλων πολλών καταστημάτων, με διατήρηση των σούπερ μάρκετ!

Ειλικρινά δεν υπάρχει πιο χειροπιαστή απόδειξη του ότι «Εμείς σας γράφουμε όπου θέλουμε!»

Και ειλικρινά, η δικαιολογία που προβλήθηκε από τους παραγωγούς και εμπόρους ότι «η απόφαση του υπουργείου Υγείας δεν αναφέρει τα παζάρια» είναι κάτι παραπάνω από αστεία!

Διότι ακόμα και έτσι να είναι (που όντως έτσι είναι), θα έπρεπε οι παραγωγοί και οι έμποροι να δείξουν από μόνοι τους το κοινωνικό τους πρόσωπο, να σεβαστούν το ότι η χώρα τελεί, ουσιαστικά, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να πουν από μόνοι τους ότι «δεν ανοίγουμε, είμαστε δίπλα στους καταναλωτές και σεβόμαστε την υγεία τους.»

Αλλά, από την άλλη…πώς να μην το κάνουν όταν βλέπουν τους καταναλωτές να σπεύδουν στους πάγκους για να ψωνίσουν; Ευθύνη, λοιπόν, έχουν και οι καταναλωτές (για να τα λέμε όλα)

Και για να συνοψίσουμε:

Ναι, σαφώς οι μέρες αυτές (αλλά και οι μέρες που θα έρθουν) είναι δύσκολες.

Ναι, σαφώς και πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες πρέπει να αλλάξουν δραστικά.

Ναι, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.

Αλλά είναι αναγκαίο!!!

Οι εικόνες που έρχονται από την γειτονική Ιταλία (η οποία πήρε εντελώς αψήφιστα το θέμα του κορωνοϊού και τώρα μετράει εκατοντάδες νεκρούς) θα έπρεπε κανονικά να μας αφυπνίσουν και να μας «αναγκάσουν» να «σφίξουμε από μόνοι μας το ζωνάρι μας!».

Αλλά αυτό, φυσικά, δεν έγινε – για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως.

Ως εκ τούτου, και με δεδομένο πως μόνο με «μπαμπούλες» συμμορφωνόμαστε (αν καξ για αυτό δεν είμαστε δα και τόσο σίγουροι) η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πιο σκληρά (Αλλά αναγκαία!) μέτρα.

Δεν τα πήρε γιατί «ήρθε μια μέρα που την έπιασε τρέλα» αλλά διότι είχε ότι η κατάσταση πάει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Σύμφωνοι: όλα αυτά τα μέτρα αναμένεται να πλήξουν οικονομικά την επιχειρηματικότητα και το «πορτοφόλι» των εργαζομένων (και ελπίζουμε να δούμε άμεσα μέτρα για να καλυφθεί η οικονομική αυτή ζημιά).

Αλλά το είπαμε και πριν: τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία!!!

Για τον λόγο αυτό…ψυχραιμία, σύνεση και υπομονή, και να τηρείτε τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας.

Δσν θέλει κόπο…θέλει τρόπο!

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

2η Ανάσταση στην Καβάλα, μετά από 40 μέρες! (φωτογραφίες)

Έστω και μετά από 40 ημέρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοιου,...

“Ξεσηκωμός” στη Θάσο: Στην ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω κορωνοϊού!

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, και -μετά και την απελευθέρωση της μετακίνησης από και προς τα νησιά, την...

Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας: Εκδήλωση με μπαλόνια, αντί για σπειρομέτρηση

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου λόγω των περιοριστικών μέτρων των σχετικών με τον KOVID- 19 δεν θα προσφέρει φέτος στους...

Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Χρυσούπολη, Άγιο Ανδρέα και Φωλιά! (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 να ήταν ηλιόλουστο στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Καβάλας, ωστόσο οι μεσημεριανές και οι...

Ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΟ Καβάλα: Συντήρηση βοηθητικού γηπέδου (φωτογραφίες)

Ως γνωστόν η Ακαδημία μας - εναρμονισμένη πλήρως στις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων - είναι κλειστή από την Τρίτη 10 Μαρτίου. Παρακολουθεί...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -