Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ημερίδα της «Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας»  στην Κομοτηνή.

Must Read

Γενικές γραμμές της διοργάνωσης και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά

Η «Διεθνής Πρωτοβουλία για την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας», η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η AHEPA HJ20 – Κομοτηνής, διοργανώσαν στις αρχές του μήνα Ημερίδα και συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με θέμα:

«Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας – Η Συνδρομή των Η.Π.Α. στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης».

**Πρώτιστος στόχος η ανάδειξη της Θράκης ως ελκυστικός – επενδυτικός προορισμός!

Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδειχθεί η Θράκη ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, αλλά και ως μια γεωγραφική περιοχή της Χώρας μας που αποτελεί εγγυητή της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, που από μία ακριτική Περιφέρεια αναβαθμίζεται σε στρατηγικής σημασίας πύλη της Ε.Ε. με αυξημένη οικονομική και γεωπολιτική σημασία!!

Προτεινόμενοι Αναπτυξιακοί Τομείς  

Οι ιδιωτικές επενδύσεις στους τομείς:

  • της ενέργειας,
  • της βιομηχανίας
  • και του real estate,

σε συνδυασμό με μεγάλα αναπτυξιακά έργα και αποκρατικοποιήσεις, όπως:

  • η αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας,
  • η Εγνατία Οδός με τους ολοένα κάθετους άξονες προς τις γειτονικές χώρες
  •  και οι νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα μωσαϊκό ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης μέσα στην ερχόμενη δεκαετία, που περιλαμβάνει επενδύσεις σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αγροτικές επενδύσεις, σημαντικές υποδομές σε επίπεδο logistics και σημαντικές τουριστικές επενδύσεις που αναδεικνύουν την φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά της Θράκης .

Συμμετοχές στην εκδήλωση: Προσκλήθηκαν

Οι συμμετέχοντες – ομιλητές, ανέδειξαν τον Γεωπολιτικό και Γεωστρατηγικό χαρακτήρα της περιοχής και τη σημασία που έχει η Θράκη για την επανεκκίνηση της Εθνικής Οικονομίας μετά από μία 10ετή Οικονομική Κρίση και 2ετή Υγειονομική Κρίση, αλλά και την πρόσφατη Ενεργειακή Κρίση!! Πιο συγκεκριμένα  υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Φορείς Υποστήριξης της Επιστημονικής Εκδήλωσης

Η εκδήλωση, όπως και όλη η Διεθνής Πρωτοβουλία, τελέστηκε υπό την Αιγίδα των Εnterprise Greece, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μετανάστευσης & Ασύλου, Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων Επικοινωνίας, της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Αθηναίων και έχει παράλληλα την στήριξη Επιμελητηρίων της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς και Φορέων και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ισχυρή συμμετοχή ανθρώπων με ποσοτικά και ποιοτικά οράματα και  προοπτικές

Στην ημερίδα συμμετείχε ισχυρό κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, Διπλωμάτες και Εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας και των AHEPA, Μέλος του Κογκρέσου των Η.Π.Α. κα.

Η υπεροχή της πρωτοβουλίας

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εμπνευστής, δημιουργός και Πρόεδρος της «Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας» «Restart of the Greek Economy» κ. Δημήτρης Μουτούσης και ταυτόχρονα Πρόεδρος  του τμήματος «Άγιος Ανδρέας HJ-25 Πάτρας», στόχος όλης αυτής της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια στο εξωτερικό, είναι η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και η περαιτέρω ισχυροποίηση του γεωπολιτικού της ρόλου μέσω του Επιχειρείν, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Στοχοθεσία: Η Προβολή της Χώρας μας!

Ταυτόχρονα στοχεύει στην προβολή της Ελλάδας ως διεθνούς επενδυτικού προορισμού, την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, την εξωστρέφεια και διασύνδεση των ελληνικών επιχειρήσεων με ομογενείς και φιλέλληνες επιχειρηματίες αλλά και επενδυτές του εξωτερικού, όπως και την ανάδειξη της Χώρας μας ως εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου παγκόσμιας εμβέλειας με διάχυση του Ελληνικού Πολιτισμού και Πνεύματος, με την δημιουργία μονάδων εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.    

**Για την εκδήλωση έχουν γίνει ήδη αναφορές σε Διεθνή Πρακτορεία Οικονομικών Ειδήσεων, με τη δυνατότητα μετάδοσης απ’ ευθείας στα ελληνικά και αγγλικά, στις Η.Π.Α τον Καναδά και την Αυστραλία με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ Κομοτηνής!

Must Read

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Α΄ και Β΄  ΕΠΣ Καβάλας, 18-19/03/2023: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α΄ Κατηγορία ΕΠΣ Καβάλας Αποτελέσματα (20η αγωνιστική) Αετός Οφρυνίου – ΑΕΚ Καβάλας 2-0

Βύρωνας Καβάλας – Απόλλων Παραλιμνίου 2-0: Ο Απόλλωνας την «φλυαρία», ο Βύρωνας την ουσία

Την νίκη με 2-0 στο Βερούλειο πήρε ο Βύρωνας Καβάλας απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου για την 22η αγωνιστική του 1ου ομίλου της...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία