Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ο…τηλεβόας: Σταματήστε την “ανθρωποφαγία”!!!

Must Read

Το πρώτο θετικό κρούσμα του κορωνοϊού SARS-COV-2 στον νομό Καβάλας είναι πλέον γεγονός.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, ο οποίος (ένεκα, ίσως, και της πρότερης εμπειρίας του από τη θέση του βουλευτή) έχει καταφέρει να αποτελέσει μια πολύ αξιόπιστη και ψύχραιμη πηγή ενημέρωσης. Ειδικά σε μια χρονική συγκυρία που οι φήμες και τα fake news δίνουν και παίρνουν.

Πέραν από το ότι, ως Kavala Portal, επιθυμούμε να ευχηθούμε ολόψυχα περαστικά στην 55χρονη συμπολίτισσά μας η οποία διαγνώσθηκε με τον κορωνοϊό,

θα θέλαμε να καταδικάσουμε -όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται- ένα πρόβλημα που έκανε την εμφάνισή του από την πρώτη κιόλας στιγμή που γνωστοποιήθηκε η εν λόγω είδηση:

αυτό της “ανθρωποφαγίας” και του bullying σε βάρος της 55χρονης!

Ήδη άρχισαν οι πρώτοι δημόσιοι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος της 55χρονης (δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε αυτολεξί τους χαρακτηρισμούς αυτούς), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που μας έχουν ενημερώσει πως άρχισε να κυκλοφορεί ακόμα και το όνομά της -με ομαδικά μηνύματα που αποστέλλονται μέσα από εφαρμογές όπως το Facebook Messenger!!!

Και μάλιστα, μαθαίνουμε -από έγκυρες πηγές- ότι η 55χρονη έχει το ίδιο επίθετο με μια ιδιοκτήτρια καταστήματος με έδρα την Καβάλα (χωρίς αυτές οι 2 γυναίκες να έχουν την παραμικρή σχέση μεταξύ τους), και ότι ήδη ορισμένοι συμπολίτες καταφέρονται προσβλητικά ακόμα και σε αυτήν την επιχειρηματία -που καμία σχέση δεν έχει με την 55χρονη!

Και αναρωτιόμαστε: Ποιος είναι ο λόγος για αυτήν την ανθρωποφαγία;

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 55χρονη κόλλησε τον κορωνοϊό δεν έχουν, πλέον, καμία σημασία. “Ω γέγονε γέγονε”.

Το μόνο που έχει σημασία είναι να γίνει καλά το συντομότερο δυνατό – και, φυσικά, να μην έχει μεταδώσει τον ιό σε άλλους συνανθρώπους -κάτι που είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθεί άμεσα.

Όλα τα άλλα είναι απλώς “θόρυβος” -που καλά θα κάνουμε να πατήσουμε το “Mute” και να απαλλαγούμε από αυτόν!

Ας αφήσουμε την 55χρονη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και ας της στείλουμε τις θερμότερές μας ευχές για ταχεία ανάρρωση. Καλείται να ανέβει τον δικό της Γολγοθά, δεν γίνεται να έχει απέναντί της τους κάθε λογής “καλοθελητές” να την πετροβολάνε!

Στην τελική, ας σκεφτούν αυτοί οι “καλοθελητές” πώς θα αντιδρούσαν αν βρίσκονταν στη θέση της και δέχονταν αντίστοιχο bullying!

Υ.Γ. 1: Αυτό, φυσικά, ισχύει και για τα τοπικά ΜΜΕ -αν και έχουμε ένα κακό προαίσθημα (μακάρι να βγούμε ψεύτες) ότι ορισμένα από αυτά, στον βωμό της τηλεθέασης ή του κλικ, θα πατήσουν πάνω σε πτώματα για “λίγο αίμα”! (από τώρα προσπαθούμε να φανταστούμε ζωντανές μεταδόσεις, τηλεοπτικά stand up, δραματικές μουσικές ή μουσικές από ταινίες τρόμου και άλλα πολλά “καλούδια” -τα οποία έχουμε δει πολλάκις όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με τη δημοσιογραφία)

Υ.Γ. 2: Ο παρακάτω μύθος του Αισώπου είναι, αν μη τι άλλο, εξαιρετικά διδακτικός (όπως, άλλωστε, είναι και όλες οι ιστορίες αυτού του μεγάλου αρχαίου Έλληνα παραμυθά). Σας τον αφιερώνουμε:

Ένα παιδί έκανε μπάνιο σε έναν ποταμό, παρασύρθηκε από το ρεύμα και κινδύνευε να πνιγεί.

Τότε είδε κάποιον περαστικό στην όχθη, κ άρχισε να φωνάζει “βοήθεια!”.

Ο περαστικός, σαν είδε το παιδί, θύμωσε κ άρχισε να το κατηγορεί:

“βλάκα! ηλίθιε! Οι μεγαλύτεροι πάντα σας τα λέμε να μην μπαίνετε στο ποτάμι όταν είστε μικρά, όταν δεν ξέρετε κολύμπι, να μη μπαίνετε εκεί που το ποτάμι είναι βαθύ, να μη μπαίνετε εκεί που έχει ρεύμα! Δεν ακούτε! Τόσοι άνθρωποι έχουνε πνιγεί, κ δεν βάζετε μυαλό!”.

Το παιδί του απάντησε: “Σε παρακαλώ! Έλα, βοήθησε με να μην πνιγώ, κ ύστερα βρίσε με όσο θέλεις!”.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

“Χριστούγεννα 2023 στην Καβάλα”: Αφού δεν πάθαμε κανένα μπλακ άουτ…

Ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας, με την καθιερωμένη...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!