Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Ο…τηλεβόας: Αν είναι να γκρεμίσετε και να πλημμυρίσετε όλη την Καβάλα για να βάλετε οπτικές ίνες, καλύτερα να μείνουμε με “σήματα καπνού”

Must Read

image_printΕκτύπωση

Για μια ακόμα φορά οι εργολάβοι και οι εργαζόμενοι που έχουν αναλάβει την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στον αστικό ιστό της Καβάλας τα έκαναν “θάλασσα”, μετατρέποντας δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους και προκαλώντας πολύωρη διακοπή της υδροδότησης σε ουκ ολίγα νοικοκυριά.

Αυτή τη φορά εργολάβοι και εργαζόμενοι “διέπρεψαν” στην οδό Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου 2022 για να εγκαταστήσουν οπτικές ίνες.

Όμως αντί να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν κληθεί, έσπασαν αγωγό ύδρευσης -με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τόσο η οδός Θεσσαλονίκης όσο και η οδός Υψηλάντου (2 κεντρικοί δρόμοι, δηλαδή, με αρκετά μεγάλη κλίση)!

Και φυσικά ποιοι κλήθηκαν να “βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά”; Μα φυσικά τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Καβάλας, τα οποία και αναγκάστηκαν να διακόψουν την παροχή σε πάρα πολλούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής:

Θεσ/νίκης (από αφετηρία λεωφορείων έως Υψηλάντου), Κων/πόλεως (από Θεσ/νίκης έως Υψηλάντου), Σερδάρογλου (από Λεμεσού έως Ομονοίας), Αθηνάς, Καλλιόπης, Ελευθερίας, Ισμήνης, Μουσών, Κασσιανής, Κ. Τσολάκη (από Θέτιδος έως Παλαιολόγου), Δαγκλή (από Παλαιολόγου έως Βενιζέλου), Παλαιολόγου (από Δαγκλή έως Δημαρχειακό Μέγαρο), Φιλίππου (από Κ. Τσολάκη έως Βότση), Αρ. Στάνη (από Κ. Τσολάκη έως Ευριπίδου), Ομονοίας (από Ι. Αστεριάδη έως Βρούτου), Βρούτου, Αγ. Παύλου, Κοραή, Αντιπάτρου (από Ομονοίας έως Πτολεμαίου), Κρηνίδων, Παγγαίου, Θερμοπυλών (από Δάτου έως Δράκοντος), Αρχελάου, Ομονοίας (από Αρχελάου έως Ι. Δραγούμη τα ζυγά νούμερα), Αντιγόνου, Ομήρων (από Παγγαίου έως Δράκοντος), Πτολεμαίου (από Βρούτου έως Κάδμου), Θησέως, Σελεύκου, Τσότσου, Ευγ. Ιορδάνου, Αριστείδου, Αβέρωφ (από Ευγ. Ιορδάνου έως Ομονοίας), Φιλώτα (από Ομονοία έως Ευγ. Ιορδάνου), Περδίκα (από Ι.Ν.Αγ. Γεωργίου έως Καπετάν Κόττα), Δράκοντος, Σόλωνος, Παρμενίωνος, Κάδμου (από Πτολεμαίου έως Ευζώνων), Γαλ. Δημοκρατίας (από Πτολεμαίου έως Ευζώνων τα μονά νούμερα), Γαλ. Δημοκρατίας (από Πτολεμαίου έως Σούγιελο), Ελ. Δημοκρατίας, Αμ. Ερ. Σταυρού (από Τομπάζη έως Κ. Βασιλείου), Τομπάζη, Φιλελλήνων (από Ομονοίας έως Δράκοντος), Π. Μελά (από Ομονοίας έως Πτολεμαίου), Λυκούργου, Ερυθρού Σταυρού.

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που “διαπρέπουν” τα συνεργεία που εγκαθιστούν οπτικές ίνες – έχει χαθεί πλέον το μέτρημα από τις καταστροφές στο δίκτυο ύδρευσης που έχουν προκληθεί από τους απρόσεκτους εργάτες (και τους ανίκανους εργολάβους που δίνουν τις εντολές στους εργάτες).

Και όλο αυτό γίνεται “για να (ελπίζουμε κάποτε πως θα) έχουμε πιο γρήγορο Internet”; Ειλικρινά πιστεύει κανείς πως αξίζει όλο αυτό το άγχος, όλη αυτή η ταλαιπωρία και όλο αυτό το χαμένο νερό “για να (ελπίζουμε κάποτε πως θα) έχουμε πιο γρήγορο Internet”;

Αν είναι έτσι, καλύτερα να σταματήσουν οι εργασίες και να παραμείνουμε στις υπάρχουσες ADSL συνδέσεις ταχύτητες -που ούτως ή άλλως είναι πιο αργές και από την καθυστέρηση, αλλά τις έχουμε συνηθίσει.

Ακόμα χειρότερα, καλύτερα να γυρίσουμε σε εποχές προ 20ετίας, με PSTN και ISDN γραμμές -ή, ακόμα χειρότερα, να γυρίσουμε στις εποχές που επικοινωνούσαν οι άνθρωποι με σήματα καπνού ή με ταχυδρομικά περιστέρια.

Σοβαρά τώρα… Θα περιμέναμε, μετά από τόσες βλάβες και τόσες ζημιές που έχουν προκαλέσει, τα συνεργεία αυτά να έχουν “πάρει το μάθημά τους” και να εργάζονται με μεγαλύτερη προσοχή.

Αλλά, όπως λέει και η συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη, “Η μάχη με τη βλακεία είναι εξ αρχής καταδικασμένη. Το να καλείσαι να εξηγείς το αυτονόητο είναι βασανιστήριο μάταιο.”

Και εμείς συμπληρώνουμε “Το να περιμένεις το αυτονόητο -ειδικά σε αυτή τη χώρα- είναι βασανιστήριο μάταιο.”

Και το χειρότερο είναι πως, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΔΕΥΑ Καβάλας για να πάρει αποζημίωση από τους εργολάβους που ανέλαβαν την εγκατάσταση των οπτικών ινών (έχουν ήδη κατατεθεί και αγωγές σε βάρος τους), λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν πως θα αποζημιωθεί επαρκώς η ΔΕΥΑΚ.

Όχι διότι δεν έχει δίκιο, αλλά διότι πλέον λίγοι έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη -ειδικά αν η υπόθεση τραβήξει επί μακρόν…

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά με αυτά και με αυτά άντε να δώσουμε άδικο στον δήμο Δοξάτου που ετοιμάζεται να προσφύγει κατά της ΔΕΥΑ Καβάλας για το έργο στις πηγές Βοϊράνης -το έργο από το οποίο αναμένεται να τροφοδοτηθεί με νερό η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!