11.8 C
Kavala
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Ο…τηλεβόας: Καράβια χάνονται, αλλά βρήκαμε…αντιπεριφερειάρχη αλιευτικής πολιτικής!!!

Must Read

Απάντηση Μητροπόλεως ΦΝΘ στην καταγγελία για την χρήση μάσκας σε ιερό ναό

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου λάβαμε την εξής ανακοίνωση: Μετά από...

Καταγγελία πιστής από την Καβάλα: “Ιερέας μάς προσέβαλλε διότι φορούσαμε μάσκα”

Σε μια δημόσια και επώνυμη καταγγελία (μέσα από το προφίλ της στο Facebook) προχώρησε, το βράδυ της...

Επιμελητήριο Καβάλας: Ζητούμε επιπλέον μέτρα για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 10/8/2020, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID 19, τα οποία έρχονται να...

Από το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουνίου 2020, όταν και απεστάλη το σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τα γέλια μας.

Και αυτό το λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να πάρουμε στα σοβαρά αυτό που διαβάσαμε. Και πιστέψτε μας: Κάναμε φιλότιμες προσπάθειες.

Αλλά μάταιος κόπος…Φευ…

Ο λόγος για την ανακοίνωση της απόφασης του κ. Μέτιου να τοποθετήσει τον Ανδρέα Καραγιώργη στην θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη…αλιευτικής πολιτικής!!!

Ναι, μιλάμε για τον Ανδρέα Καραγιώργη. Αυτόν που συμμάχησε με τον κ. Μέτιο (και τον Κωστή Σιμιτσή) για να κυβερνήσουν την περιφέρεια ΑΜΘ, αν και στις περιφερειακές εκλογές κατετάγη…τελευταίος (με μόλις 4273 ψήφους και ποσοστό…1,34% – αλλά “οι έσχατοι έσονται πρώτοι”)

Θα μου πείτε “Και τι θα κάνει στην αλιευτική Πολιτική;” Η απάντηση δίνεται στην ίδια ανακοίνωση:

  1. Εποπτεία και παρακολούθηση της πορείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας.
  2. Εποπτεία των διαχειριστικών σχεδίων λιμνών-λιμνοθαλασσών της Περιφέρειας ΑΜΘ.
  3. Συντονισμός και εποπτεία σύστασης της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας.

Τι ακριβώς να πρωτοσχολιάσουμε από αυτή την είδηση;

Το γεγονός ότι ο κ. Καραγιώργης πήρε προαγωγή από την θέση του εντεταλμένου συμβούλου Πρωτογενούς Τομέα;

Το γεγονός ότι η προαγωγή ήρθε παρά το γεγονός ότι το έργο του κ. Καραγιώργη στον πρωτογενή τομέα αγνοείται παντελώς;

Αλήθεια, ας μας πει ο κ. Καραγιώργης τι έκανε ως εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενούς τομέα. Ας μας πει.

Δεν πρόκειται να πει, φυσικά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Διότι όλοι μας ξέρουμε (ή, τουλάχιστον, όσοι ασχολούνται σοβαρά με τον τόπο) πως το μόνο που προσέφερε ο κ. Καραγιώργης είναι “κούφια λόγια”, χιλιοειπωμένες θεωρίες και αναμασημένες δηλώσεις χωρίς κανένα νόημα και σκοπό! Δηλαδή…ΤΙΠΟΤΑ!!! (όχι ότι και οι περισσότεροι που ασχολούνται με την πολιτική λένε κάτι διαφορετικό – για να μην τον “αδικούμε”…)

Και λέμε “όσοι ασχολούνται σοβαρά με τον τόπο“, διότι έχουμε και τους “χειροκροτητές“.

Ναι, αυτούς που κατέκλυσαν το προφίλ του κ. Καραγιώργη στο Facebook για να του δώσουν συγχαρητήρια επειδή πήρε προαγωγή χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα!

(Δεν μπήκαμε καν στον κόπο να διαβάσουμε τα όσα “θαυμαστά” έγραψαν. Θέλαμε, βλέπετε, να σταματήσουμε κάποια στιγμή να γελάμε – και αν τα διαβάζαμε δεν θα σταματούσαμε ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα!)

Και όχι μόνο αυτό αλλά θα πληρώνεται κιόλας -η θέση είναι έμμισθη, και μάλιστα με μεικτό μισθό3.206,25 € (τόσο προβλέπεται από τον “Καλλικράτη”)!!!

Πέρα από την πλάκα, και για να μην νομίσει κανείς ότι κάνουμε και προσωπική επίθεση στον “αντιπεριφερειάρχη αλιευτικής πολιτικής” (αν και είμαστε βέβαιοι πως όσοι ασχολούνται σοβαρά με τον τόπο μόνο αυτό δεν πρόκειται να νομίσουν, αλλά είπαμε: υπάρχουν και οι “χειροκροτητές”),

το ότι εν μέσω μιας τόσο μεγάλης κρίσης -οικονομικής, υγειονομικής, επιχειρηματικής, εργασιακής- ο περιφερειάρχης ΑΜΘ αποφάσισε…να μοιράσει θέσεις σε όσους συνεργάζονται μαζί του δείχνει ότι άλλες είναι οι προτεραιότητες της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ!

Προφανώς η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ θεωρεί ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι πέντε νομοί (Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου) έχουν λυθεί!

Προφανώς η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ δεν έχει αντιληφθεί ότι πέρασε από τα μέρη μας (κυρίως από την Θράκη – η Ανατολική Μακεδονία δεν είχε πολλά κρούσματα) ο SARS-COV-2!

Προφανώς η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ θεωρεί ότι υπάρχει ένας αυτόματος πιλότος στον οποίο έχουν μπει τα πάντα (ο τουρισμός, οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, όλα), και πως οι μήνες που θα έρθουν θα είναι μήνες ευμάρειας, ευημερίας, πλούτου, εργασίας, ανοιχτών επιχειρήσεων και τουριστών.

Δεν εξηγείται διαφορετικά…

Και για να συνοψίσουμε:

Έχουμε πει και άλλες φορές ότι η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ κινείται σε άλλο μήκος κύματος σε σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς με αυτές τις ενέργειες η διοίκηση συνεχίζει να μας επιβεβαιώνει…

Αλλά αυτό που μας προξενεί μεγαλύτερη απορία είναι το ότι ο Χρήστος Μέτιος έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από αυτήν την μια ψήφο του Ανδρέα Καραγιώργη…

Υ.Γ. 1: Είμαστε σίγουροι πως, άπαξ και διαβάσει αυτό το κείμενο ο Ανδρέας Καραγιώργης θα βγει και θα πει “σε στενό κύκλο” και θα πει ότι δεν μας εκτιμά ως δημοσιογράφους (προφανώς θα μας εκτιμούσε αν τον “χειροκροτούσαμε”).

Δεν πειράζει.

Αν και δεν πιστεύουμε ότι θα μπει στον κόπο να το διαβάσει. Βλέπετε, δεν είμαστε “χειροκροτητές” ούτε του ιδίου αλλά ούτε και της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ. Εκφράζουμε απλά την άποψή μας, χωρίς καμία ιδιοτέλεια, όπως επιτάσσει το δημοσιογραφικό μας καθήκον. Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, αυτό είναι καθαρά δικό τους πρόβλημα.

Υ.Γ. 2: Και μην βγει κανείς και πει ότι τα γράφουμε όλα αυτά διότι δεν λάβαμε ούτε ευρώ από τα κονδύλια που προβλέφθηκαν από την περιφέρεια ΑΜΘ για την ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό.

Είναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, πως η ενημέρωση μέσω του Internet δεν πληρώνεται παρά με ψίχουλα (εκτός, βέβαια, από αυτούς που “λιβανίζουν” την διοίκηση και “πυροβολούν” αδιακρίτως όσους την κριτικάρουν)…

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Απάντηση Μητροπόλεως ΦΝΘ στην καταγγελία για την χρήση μάσκας σε ιερό ναό

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου λάβαμε την εξής ανακοίνωση: Μετά από...

Καταγγελία πιστής από την Καβάλα: “Ιερέας μάς προσέβαλλε διότι φορούσαμε μάσκα”

Σε μια δημόσια και επώνυμη καταγγελία (μέσα από το προφίλ της στο Facebook) προχώρησε, το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020, μια...

Επιμελητήριο Καβάλας: Ζητούμε επιπλέον μέτρα για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 10/8/2020, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του COVID 19, τα οποία έρχονται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα...

Οι 300 Θεατές της Φυλλάδας του Μεγαλέξανδρου (βίντεο-φωτογραφίες)

Το Κ.Θ.Β.Ε πρότεινε στον Θοδωρή Γκόνη να σκηνοθετήσει μια παράσταση στο πλαίσιο του  θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα...

Τρελή πορεία αγροτικού αυτοκινήτου…στον πεζόδρομο της Καβάλας!

screenshot από βίντεο του Μάκη Καρολίδη Λίγο έλειψε να συμβούν τα χειρότερα σήμερα το πρωί, στον κεντρικό πεζόδρομο...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -