Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ο…τηλεβόας: Αλλεπάλληλα lockdowns=Αργός και μαρτυρικός θάνατος…

Must Read

Μια από τις πλέον σαδιστικές μεθόδους εκτέλεσης θανατοποινιτών που εφάρμοσαν οι Ναζί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο απαγχονισμός με χορδή από πιάνο.

Σύμφωνα με την μέθοδο αυτή ο δήμιος έδενε στον λαιμό του θανατοποινίτη μια χορδή από πιάνο (ή κάποιο άλλο λεπτό σύρμα) και στην συνέχεια τον κρεμούσε. Λόγω του σχετικά μικρού μήκους της χορδής (σε αντίθεση με τους βρόχους που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από ικριώματα απαγχονισμού εκείνη την εποχή – όπως έκαναν, λίγα χρόνια μετά, οι Βρετανοί στην Κύπρο) ο θανατοποινίτης δεν πέθαινε αμέσως. Έτσι, λίγα λεπτά αργότερα ο θανατοποινίτης έχανε τις αισθήσεις του.

Εκείνη τη στιγμή όμως ο δήμιος έλυνε τον βρόχο, και επανέφερε τις αισθήσεις του θανατοποινίτη! Μόλις ο τελευταίος συνερχόταν, ο δήμιος ξαναέδενε τον βρόχο και ξανακρεμούσε τον θανατοποινίτη!

Αυτό μπορούσε να γίνει ακόμα και πάνω από 20-30 φορές μέχρις ότου ο δήμιος “βαρεθεί” (ή μέχρις ότου λάβει εντολή) και ολοκληρώσει τον απαγχονισμό – με συνέπεια ο θανατοποινίτης να βρει έναν πραγματικά αργό και μαρτυρικό θάνατο!

Με την μέθοδο αυτή εκτελέστηκε, μεταξύ άλλων, και ο Μπέρτχολντ Σενκ Γκραφ φον Στάουφενμπεργκαδελφός του Κλάους Σενκ Γκραφ φον Στάουφενμπεργκ, του αρχηγού της συνωμοσίας “Βαλκυρία” που είχε ως στόχο την δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ στις 20 Ιουλίου 1944 (και τον οποίο υποδύθηκε ο Τομ Κρουζ στην ταινία “Valkyrie”). Μάλιστα, λέγεται πως ο Χίτλερ ζήτησε την κινηματογράφηση της εκτέλεσης του Μπέρτχολντ με σκοπό να βλέπει το φιλμ όποτε ήθελε να ψυχαγωγηθεί (το βίντεο αυτό δεν βρέθηκε ποτέ)!

Τώρα θα μας πείτε: “Μα καλά, τι σας έπιασε και ξεκινήσατε μαθήματα ιστορίας – και μάλιστα ιστορίας των μεθόδων εκτελέσεων;”

Μα…αυτό ακριβώς γίνεται με την επιχειρηματικότητα, την αγορά και τους απλούς πολίτες με το 2ο lockdownάπαντες οδηγούνται αργά και βασανιστικά στην αγχόνη, λόγω οικονομικής ασφυξίας και έλλειψης οποιασδήποτε σοβαρής ενίσχυσής τους (την ώρα που οι υποχρεώσεις τρέχουν κανονικά!

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδος (και του προέδρου της Γιώργου Καββαθά, τον οποίο ακούσαμε το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2020 στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Άλφα 88.6 FM”), εξαιτίας του 2ου lockdown αναμένεται να κλείσουν περισσότερες από 50.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα -ενώ πάνω από 150.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους! Και μιλάμε για επιπλέον 50.000 επιχειρήσεις και επιπλέον 150.000 εργαζόμενους – δεν υπολογίζουμε τις επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο την άνοιξη, μετά το 1ο lockdown.

Και την ίδια ώρα, αντί να βλέπουμε περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας και της αγοράς, ακούμε σενάρια που κάνουν λόγο για αλλεπάλληλα lockdown, με μικρά διαλείμματα, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο!

Δηλαδή, με απλά λόγια, να κλείνουμε την αγορά και τον κόσμο στα σπίτια τους (“απαγχονισμός“), να τους αφήνουμε να κυκλοφορήσουν στους δρόμους (“επαναφορά αισθήσεων“), να τους ξανακλείνουμε μέσα (“ξανά απαγχονισμός“), να τους ξανα-αφήνουμε να κυκλοφορήσουν έξω (“νέα επαναφορά αισθήσεων”) και πάει λέγοντας…

μέχρις ότου η αγορά και ο κόσμος αφήσουν την τελευταία τους πνοή!

Ακριβώς όπως έκαναν οι Ναζί με τον απαγχονισμό με χορδή πιάνου!

Αλήθεια, ποιοι “σοφοί” το σκέφτηκαν αυτό το σενάριο; Ποιοι είναι αυτοί που πιστεύουν, έστω και για μια στιγμή, πως αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό SARS-COV-2;

Είναι ένα ερώτημα…


Για την ιστορία, η φωτογραφία του άρθρου προέρχεται από την ταινία “Valkyrie”. Μόνο που εδώ δεν απεικονίζεται η εκτέλεση του Μπέρτχολντ Γκραφ φον Στάουφενμπεργκ αλλά ενός άλλου μέλους της συνωμοσίας “Βαλκυρία”, του Καρλ Γκέρντελερ – ο οποίος εκτελέστηκε με την ίδια μέθοδo (αφού, όμως, νωρίτερα είχε προδώσει δεκάδες άλλα μέλη της συνωμοσίας – αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία)

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Οι αγρότες στην αντιπεριφέρεια Καβάλας (βίντεο)

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, με πάνω από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024 αγρότες που συμμετέχουν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!