Home Ένθετα Αγροτικά Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία...

Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να καταθέσει για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

0
157
image_print

Κλήση του Προέδρου ΑΚΚΕΛ από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Παράσταση πολιτικής αγωγής κατά παντός υπευθύνου 

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) ενημέρωσε πρόσφατα ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης, κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά στις καταγγελίες του για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τη συνέχεια μίας πορείας που ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου 2025, όταν το ΑΚΚΕΛ μετέβη στις Βρυξέλλες και κατέθεσε πρώτο από την Ελλάδα, τις καταγγελίες του στην Επιτροπή Γεωργίας (DG AGRI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάζοντας στοιχεία και ζητώντας άμεση διερεύνηση.

Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στα γραφεία των εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων στην Ελλάδα, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κυρία Κυβέλου. Εκεί συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και στη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και οι επιπτώσεις τους στον αγροτικό κόσμο από την έλλειψη διαφάνειας των ευρωπαϊκών πόρων.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προχωρά πλέον στην εξέταση της υπόθεσης, μέσα από τη μεγάλη έρευνα που διεξάγεται,  επιβεβαιώνοντας ότι οι καταγγελίες του ΑΚΚΕΛ όχι μόνο δεν αγνοήθηκαν, αλλά αποτέλεσαν αφετηρία θεσμικών εξελίξεων.

Το ΑΚΚΕΛ θα παραστεί ως πολιτική αγωγή υπέρ της υποστήριξης κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου, διότι:

–          η αδιαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει κοστίσει ακριβά στους παραγωγούς, 

–          οι ευρωπαϊκοί πόροι δεν είναι αντικείμενο αυθαιρεσίας, 

–          η λογοδοσία είναι υποχρέωση, όχι επιλογή, 

–          ο πρωτογενής τομέας απαιτεί καθαρούς θεσμούς και καθαρές διαδικασίες.

Το ΑΚΚΕΛ πρώτο αποκάλυψε το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και δηλώνει ξεκάθαρα ότι: Η υπόθεση δεν θα κλείσει στο σκοτάδι, η έρευνα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους και όποιος έχει ευθύνη, θα λογοδοτήσει. Ταυτόχρονα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, να αποκαλύπτει κακοδιαχείριση και να απαιτεί θεσμική καθαρότητα σε κάθε επίπεδο.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com