Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο το μεσημέρι της Πέμπτης στο Φανάρι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προέβει σε δήλωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη και πιο συγκεκριμένα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς επέλεξε να γιορτάσει για φέτος την ημέρα των Θεοφανίων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο με το Χριστεπώνυμο πλήθος που επισκέφθηκε το Πατριαρχείο.

Ο Παναγιώτατος αφού έλαβε το σύγγραμμα «Ιστορία των Επαναστάσεων της Κρήτης» έκδοσης του 1893, που του δώρισε ο κος Ανδρουλάκης, καθώς υπήρξε η πρώτη απόπειρα καταγραφής της Ιστορίας της Κρήτης από το 1204 έως το 1834, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την παρουσία του στην Πόλη ενόψει της επικείμενης εορτής των Αγίων Θεοφανίων καθώς και το συνεχές ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι πλήθος Ελληνίδων και Ελλήνων, μεταβαίνουν κάθε χρόνο στην Κωνσταντινούπολη, για τον εορτασμό της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας που είναι τα Θεοφάνια ή Φώτα όπως συνηθίζει να τα ονομάζει ο λαός μας.

Ακολουθεί η Δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κου Νίκου Ανδρουλάκη

[…Είναι χαρά και τιμή μου, που βρίσκομαι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, που ξανασυναντώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη μετά από έναν ακριβώς χρόνο. Έναν χρόνο πυκνό σε γεγονότα, με δύο πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας και την κλιματική κρίση που έπληξε τη χώρα μας με επώδυνες επιπτώσεις στη Θεσσαλία, το οικοσύστημα της Δαδιάς και τη Ρόδο. Η κλιματική αλλαγή είναι θέμα στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει πρωτοστατήσει επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της. Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι με θλίβουν βαθύτατα οι ειδήσεις για φθορές και πλημμελή συντήρηση της Αγίας Σοφίας, συμβόλου της Ορθοδοξίας και μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco» .

Εύχομαι στην αρχή αυτής της νέας χρονιάς να υπάρχει ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους.

Εύχομαι σταθερότητα και ειρήνη στην ανθρωπότητα και να τερματιστούν επιτέλους οι δυο συγκρούσεις, που εξελίσσονται στην ευρύτερη γειτονιά μας σκορπώντας τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους.

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης...]

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!