10.3 C
Kavala
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη “κατασκηνώνει” τον Φεβρουάριο στην Καβάλα

Must Read

Στον εισαγγελέα ανηλίκων για τον ξυλοδαρμό του μαθητή – Ένορκη διοικητική εξέταση, στάση αναμονής και…”στόματα ερμητικά κλειστά”

Διαστάσεις "χιονοστιβάδας" έχει πάρει η υπόθεση της καταγγελίας στην οποία προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 18/2/2020 ο...

Η Στέλλα Φουρναράκη νέα καλλιτεχνική συνεργάτης και συντονίστρια της παιδικής θεατρικής σκηνής Δήμου Θάσου

Ο Δήμος Θάσου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ) ανακοινώνει την συνεργασία με την κα. Στέλλα Φουρναράκη, η...

Ο..τηλεβόας: Όταν χρειαζόμαστε “Συμπαραστάτη του Δημότη” έχουν αποτύχει οι δήμοι…

Το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020 ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος "Συμπαραστάτης του...

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας συνεχίζοντας
το ταξίδι της ανά την Ελλάδα, φιλοξενείται για το μήνα Φεβρουάριο στην
Καβάλα, από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός»

Έναρξη: Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2020

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Πέμπτη,  Παρασκευή: 09:00 έως 15.30
Τρίτη, Τετάρτη:  13:00 έως 20:00

Τι είναι η Νομαδική Βιβλιοθήκη

Η  Νομαδική  Βιβλιοθήκη  είναι  μια  πολύ σημαντική δράση  του  Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhotoFestival), κατά την οποία μια ολοένα και αυξανόμενη συλλογή φωτογραφικών βιβλίων ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και παραμένει σε κάθε τόπο, ώστε άνθρωποι, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και συλλογικότητες εκτός Αθήνας να μπορούν  να  έρθουν  σε  επαφή  με  σημαντικά  έργα  της  Φωτογραφίας.

Στην  Καβάλα,  η Δημοτική   Βιβλιοθήκη   «Βασίλης   Βασιλικός»   είναι   ο   έκτος σταθμός της  Νομαδικής Βιβλιοθήκης, μετά από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, την Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο, τον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα, φιλοξενούμενη από τη Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ και το φωτογραφικό κέντρο Stereosis στη Θεσσαλονίκη.

Βασικός στόχος του MedPhotoFestival είναι η ανάδειξη του φωτογραφικού βιβλίου ως αυτόνομου έργου και η σύνδεση της φωτογραφίας με αυτό ως πλαίσιο παρατήρησής της.

Μέσα  από αυτή  τη ματιά,  βιώνουμε  το  κάθε  φωτογραφικό  βιβλίο  όχι  απλά  ως «λεύκωμα» ή συλλογή από εικόνες, αλλά ως ενιαία αφήγηση και καλλιτεχνικό έργο που μας προτείνει μια θέαση στον κόσμο γύρω μας.

Η  συλλογή  αποτελείται  μέχρι τώρα  από 100  βιβλία,  ενώ  έχει αρχίσει  ήδη να εμπλουτίζεται με  πολύ  περισσότερα έργα,  τα  οποία  θα  ακολουθήσουν  και  αυτά  τη διαδρομή τους σε σταθμούς ανά την Ελλάδα: κλασικά έργα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας και έργα που θέτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο  τη  χρήση  του  μέσου σήμερα και  αντανακλούν  ένα  ευρύ  φάσμα  σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό  επίπεδο.  Βιβλία  που  προέρχονται  είτε  από  διεθνείς και εγχώριους  εκδοτικούς οργανισμούς είτε αποτελούν αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών .

Με γνώμονα τη φωτογραφική/εικαστική εκπαίδευση του κοινού, την επιμόρφωση φωτογράφων, σπουδαστών και παντός ενδιαφερόμενου, η συλλογή έχει έναν νομαδικό και διαδραστικό χαρακτήρα. Ταξιδεύει και παρουσιάζει τα βιβλία της ευρέως στο κοινό, όχι μόνο για να έρθει το κοινό σε επαφή και να δει τα έργα αυτά, αλλά και ως αφορμές για την δημιουργία συζητήσεων, σεμιναρίων ή workshop σε κάθε τόπο. Με αυτή την έννοια, τον Φεβρουάριο, δίνεται η ευκαιρία σε φωτογράφους, καλλιτέχνες,σπουδαστές, ανθρώπους που ενδιαφέρονται γενικότερα για την φωτογραφική αφήγηση, αλλά και εκπαιδευτικούς και μαθητές, να δουν από κοντά μεγάλα έργα της φωτογραφικής τέχνης, πάντα μέσα στον φιλόξενο  χώρο Βασιλικός».

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Στον εισαγγελέα ανηλίκων για τον ξυλοδαρμό του μαθητή – Ένορκη διοικητική εξέταση, στάση αναμονής και…”στόματα ερμητικά κλειστά”

Διαστάσεις "χιονοστιβάδας" έχει πάρει η υπόθεση της καταγγελίας στην οποία προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 18/2/2020 ο...

Η Στέλλα Φουρναράκη νέα καλλιτεχνική συνεργάτης και συντονίστρια της παιδικής θεατρικής σκηνής Δήμου Θάσου

Ο Δήμος Θάσου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ) ανακοινώνει την συνεργασία με την κα. Στέλλα Φουρναράκη, η οποία αναλαμβάνει ως καλλιτεχνική συνεργάτης και...

Ο..τηλεβόας: Όταν χρειαζόμαστε “Συμπαραστάτη του Δημότη” έχουν αποτύχει οι δήμοι…

Το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020 ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος "Συμπαραστάτης του Δημότη" Καβάλας (και τέως πρόεδρος...

Απεργιακή κινητοποίηση στην πλατεία Καπνεργάτη: Ο κόσμος γύρισε για μια ακόμα φορά την πλάτη (βίντεο)

Για μια ακόμα φορά ο απλός κόσμος και η εργατική κοινότητα της Καβάλας "γύρισε την πλάτη" στην απεργιακή κινητοποίηση που έλαβε χώρα...

Νοσοκομείο Καβάλας: Ευτυχώς ήταν γρίπη, και όχι κορονοϊός

Σε συναγερμό τέθηκε, το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας εξαιτίας ενός περιστατικού που θεωρήθηκε αρχικά ύποπτο για...
- Advertisement -

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -