11.8 C
Kavala
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη “κατασκηνώνει” τον Φεβρουάριο στην Καβάλα

Must Read

Κορώνα Λιμεναρίων: Μια σύγχρονη μινιατούρα του Stonehedge (φωτογραφίες)

Το Stonehedge δεν είναι μόνο ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Αγγλία αλλά και σε ολόκληρο...

WORLD EXPLORER: Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2020 στην Καβάλα (και στην Θάσο)

Σε μια τουριστική σαιζόν που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνέπειες του κορωνοϊού SARS-COV-2, ακόμα και η...

ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ανδρών, 1η αγωνιστική: Νικηφόρο “ντεμπούτο” για ΑΟ Καβάλα και Αγία Βαρβάρα

Με νίκη ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Ανδρικό Πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ οι ομάδες του ΑΟ...

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας συνεχίζοντας
το ταξίδι της ανά την Ελλάδα, φιλοξενείται για το μήνα Φεβρουάριο στην
Καβάλα, από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός»

Έναρξη: Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2020

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Πέμπτη,  Παρασκευή: 09:00 έως 15.30
Τρίτη, Τετάρτη:  13:00 έως 20:00

Τι είναι η Νομαδική Βιβλιοθήκη

Η  Νομαδική  Βιβλιοθήκη  είναι  μια  πολύ σημαντική δράση  του  Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhotoFestival), κατά την οποία μια ολοένα και αυξανόμενη συλλογή φωτογραφικών βιβλίων ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και παραμένει σε κάθε τόπο, ώστε άνθρωποι, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και συλλογικότητες εκτός Αθήνας να μπορούν  να  έρθουν  σε  επαφή  με  σημαντικά  έργα  της  Φωτογραφίας.

Στην  Καβάλα,  η Δημοτική   Βιβλιοθήκη   «Βασίλης   Βασιλικός»   είναι   ο   έκτος σταθμός της  Νομαδικής Βιβλιοθήκης, μετά από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, την Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο, τον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα, φιλοξενούμενη από τη Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ και το φωτογραφικό κέντρο Stereosis στη Θεσσαλονίκη.

Βασικός στόχος του MedPhotoFestival είναι η ανάδειξη του φωτογραφικού βιβλίου ως αυτόνομου έργου και η σύνδεση της φωτογραφίας με αυτό ως πλαίσιο παρατήρησής της.

Μέσα  από αυτή  τη ματιά,  βιώνουμε  το  κάθε  φωτογραφικό  βιβλίο  όχι  απλά  ως «λεύκωμα» ή συλλογή από εικόνες, αλλά ως ενιαία αφήγηση και καλλιτεχνικό έργο που μας προτείνει μια θέαση στον κόσμο γύρω μας.

Η  συλλογή  αποτελείται  μέχρι τώρα  από 100  βιβλία,  ενώ  έχει αρχίσει  ήδη να εμπλουτίζεται με  πολύ  περισσότερα έργα,  τα  οποία  θα  ακολουθήσουν  και  αυτά  τη διαδρομή τους σε σταθμούς ανά την Ελλάδα: κλασικά έργα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας και έργα που θέτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο  τη  χρήση  του  μέσου σήμερα και  αντανακλούν  ένα  ευρύ  φάσμα  σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό  επίπεδο.  Βιβλία  που  προέρχονται  είτε  από  διεθνείς και εγχώριους  εκδοτικούς οργανισμούς είτε αποτελούν αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών .

Με γνώμονα τη φωτογραφική/εικαστική εκπαίδευση του κοινού, την επιμόρφωση φωτογράφων, σπουδαστών και παντός ενδιαφερόμενου, η συλλογή έχει έναν νομαδικό και διαδραστικό χαρακτήρα. Ταξιδεύει και παρουσιάζει τα βιβλία της ευρέως στο κοινό, όχι μόνο για να έρθει το κοινό σε επαφή και να δει τα έργα αυτά, αλλά και ως αφορμές για την δημιουργία συζητήσεων, σεμιναρίων ή workshop σε κάθε τόπο. Με αυτή την έννοια, τον Φεβρουάριο, δίνεται η ευκαιρία σε φωτογράφους, καλλιτέχνες,σπουδαστές, ανθρώπους που ενδιαφέρονται γενικότερα για την φωτογραφική αφήγηση, αλλά και εκπαιδευτικούς και μαθητές, να δουν από κοντά μεγάλα έργα της φωτογραφικής τέχνης, πάντα μέσα στον φιλόξενο  χώρο Βασιλικός».

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Κορώνα Λιμεναρίων: Μια σύγχρονη μινιατούρα του Stonehedge (φωτογραφίες)

Το Stonehedge δεν είναι μόνο ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Αγγλία αλλά και σε ολόκληρο...

WORLD EXPLORER: Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2020 στην Καβάλα (και στην Θάσο)

Σε μια τουριστική σαιζόν που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνέπειες του κορωνοϊού SARS-COV-2, ακόμα και η άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου στο επιβατικό...

ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ανδρών, 1η αγωνιστική: Νικηφόρο “ντεμπούτο” για ΑΟ Καβάλα και Αγία Βαρβάρα

Με νίκη ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο Ανδρικό Πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ οι ομάδες του ΑΟ Καβάλα και της Αγίας Βαρβάρας....

“Πρεμιέρα” για το Κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας

Μια από τις πιο παράξενες χρονιές για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καβάλας ξεκίνησε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, με 3 αναμετρήσεις για...

Σύλλογος καταδρομέων Μ.Αλέξανδρος: Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των αδικοχαμένων πεσόντων της 15/9/94 (φωτογραφίες)

Πάλι εδώ, πάλι εμείς. Άλλη μια φορά παρόντες, στητοί και περήφανοι απέναντι στο λιτό σας μνημείο, για να δείξουμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -