Μετά από τις εξελίξεις που εκτυλίχθηκαν στην άγονη γραμμή του Λαυρίου και την αποκοπή της Καβάλας από το ζωτικής σημασίας δρομολογίου τόσο από επιβατική, όσο και από εμπορική πλευρά, τα προβλήματα που αφήνει η απόφαση αυτή, ήδη διαφαίνονται και αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια.
Έτσι, λοιπόν λόγω της αυξημένης εμπορικής κίνησης που υπάρχει για το νησί της Λήμνου, την κατάσταση θα φροντίσουν να ξελασπώσουν ή να μπαλώσουν πρόχειρα, τα Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ και Φ/Γ-Ο/Γ ΤΑΛΩΣ καθώς θα εκτελέσουν έκτακτα δρομολόγια από/προς Καβάλα για τις μεταφορικές ανάγκες που προκύπτουν, στο νησί της Λήμνου.
Πιο συγκεκριμένα,
Το Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ θα εκτελέσει δρομολόγιο επέκτασης από Μυτιλήνη προς Λήμνο – Καβάλα και αντιστρόφως το Σάββατο 22/02/25.
Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι της Μυτιλήνης στις 12:00 με άφιξη στη Λήμνο στις 17:20 και αναχώρηση στις 17:50 με τελικό προορισμό το λιμάνι της Καβάλας όπου η άφιξη του έχει προγραμματιστεί στις 21:00 με διανυκτέρευση.
Αντιστοίχως το πλοίο θα αναχωρήσει την Κυριακή 23/02/25 στις 06:00 από το λιμάνι της Καβάλας για Λήμνο με άφιξη στις 10:00 και αναχώρηση στις 10:30 και επιστροφή στη Μυτιλήνη με άφιξη στις 15:00.
Εν συνέχεια το πλοίο θα ενταχθεί στα κανονικά του δρομολόγια.
Το ”ΤΑΛΩΣ” θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά
Για άλλη μια φορά το Φ/Γ-Ο/Γ ΤΑΛΩΣ,, θα καταπλεύσει και αυτό στο λιμάνι της Καβάλας, πραγματοποιώντας ακόμη ένα δρομολόγιο για τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες του νησιού.
Πιο συγκεκριμένα το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στο ”Απόστολος Παύλος” την Τετάρτη 19/02/25 και εκτιμώμενη ώρα στις 08:00 ενώ η αναχώρηση του έχει προγραμματιστεί στις 16:00 για Λήμνο – Μυτιλήνη – Μεστά Χίου – Εύδηλο και τελικό προορισμό τον Πειραιά (Κερατίσνι – ΝΜΔ).
Σχόλιο γράφοντος
Οι τακτικές που ακολουθούνται πραγματικά είναι τραγικές δεδομένου ότι δύο δρομολόγια δε σώζουν την κατάσταση.
Η Καβάλα είναι συνυφασμένη με τη γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν.
Το όλο εγχείρημα το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει την ταλαιπωρία και τον χρόνο ταξιδιού, ενώ ταυτόχρονα να μειώνει την υπομονή του επιβατικού κοινού.
Αργά ή γρήγορα λοιπόν η επιβίωση της γραμμής θα είναι μικρής διάρκειας.