Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Νίκος Ανδρουλάκης: Έχουμε Χρέος να Στηρίξουμε τους Πολλαπλούς Ρόλους της Γυναίκας στην Κοινωνία

Must Read

Μία πρώτη συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με γυναίκες αυτοαπασχολούμενες και Ελ. Επαγγελματίες, μετά την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Η ρηξικέλευθη πρόταση  αφορά στην κατάθεση τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η αναπροσαρμογή του επιδόματος μητρότητας των μη μισθωτών γυναικών, στα επίπεδα των μισθωτών ασφαλισμένων.

Η τεκμηρίωση επί του θέματος από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι: « έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας στην κοινωνία, γνωρίζοντας ότι χιλιάδες μητέρες, Ελ. Επαγγελματίες ή Αυτοαπασχολούμενες, αναγκάζονται να επιστρέψουν στα γραφεία τους, στα καταστήματά τους. 

Καταθέσαμε, λοιπόν, τροπολογία ώστε να θεσμοθετηθεί ένα τετράμηνο επίδομα μητρότητας – όχι χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό – προκειμένου το παιδί να έχει κοντά του τη μητέρα του αυτούς τους κρίσιμους πρώτους μήνες».

«Υπολειπόμαστε σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, σε θέματα που αφορούν στον ρόλο της γυναίκας ευρύτερα στην κοινωνία. 

Οφείλουμε να πάρουμε τις απαιτούμενες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρχει ένα πλαίσιο όπου η γυναίκα θα δημιουργεί, θα παράγει και, παράλληλα, θα υπάρχει σεβασμός στον ρόλο της ως μητέρας».

Οι Συμμετέχουσες Γυναίκες στη Συζήτηση

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συζήτηση – Δικηγόροι, Οδοντίατροι, Αγρότισσες και Εργαζόμενες στον Εμπορικό Κλάδο – αναφέρθηκαν εκτενώς στα προβλήματα που έχουν συναντήσει και χαιρέτησαν  την πρωτοβουλία του «ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής» ζητώντας να  ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα!!

**Το KAVALA PORTAL: υιοθετώντας πλήρως την πρόταση, αναφέρει ότι αυτά που σε άλλες χώρες είναι αυτονόητα, εδώ τα θέματα μείζονος κοινωνικής ανάγκης θα πρέπει να περάσουν από την Ελληνική Βουλή!! 

Must Read

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Α΄ και Β΄  ΕΠΣ Καβάλας, 18-19/03/2023: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Α΄ Κατηγορία ΕΠΣ Καβάλας Αποτελέσματα (20η αγωνιστική) Αετός Οφρυνίου – ΑΕΚ Καβάλας 2-0

Βύρωνας Καβάλας – Απόλλων Παραλιμνίου 2-0: Ο Απόλλωνας την «φλυαρία», ο Βύρωνας την ουσία

Την νίκη με 2-0 στο Βερούλειο πήρε ο Βύρωνας Καβάλας απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου για την 22η αγωνιστική του 1ου ομίλου της...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία