Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Νέο πρόγραμμα Cosmopolis 2020: “Ότι γίνεται μια ευθεία πεθαίνει!” (βίντεο-εικόνες)

Must Read

image_printΕκτύπωση

Όταν, πριν από περίπου 3 μήνες, η δημοτική αρχή Καβάλας και η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑπαρουσίαζαν το πρόγραμμα του φεστιβάλ Cosmopolis, ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι θα έφτανε η στιγμή που το πρόγραμμα θα παρουσιαζόταν ξανά -και μάλιστα με περικοπές!

Ωστόσο, από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα πολλά πράγματα άλλαξαν. Η έλευση του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2 και τα μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποφυγή της μετάδοσής του είχαν, ως αποτέλεσμα, να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ένα πρόγραμμα που παρουσιάστηκε επίσημα το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου 2020 στην Μεγάλη Λέσχη (μιας και ανεπίσημα είχε ήδη δημοσιοποιηθεί), σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε παρουσία του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, του προέδρου της “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” Παναγιώτη Αγγελίδη, του καλλιτεχνικού διευθυντή του Cosmopolis Άλκη Ζοπόγλου και του προέδρου των ξενοδόχων Καβάλας Αντώνη Μιτζάλη.

Στις ομιλίες τους, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι έχει τεθεί ένα στοίχημα για την αλλαγή πλεύσης στο Cosmopolis (ενδεικτική είναι η δήλωση του κ. Μουριάδη πως “ότι γίνεται μια ευθεία πεθαίνει”) και ότι ο στόχος των διοργανωτών είναι η ενίσχυση του πολιτισμού μέσα από το φεστιβάλ. Ο κ. Αγγελίδης, παράλληλα, δήλωσε πως “θα χαιρετίσουμε τον κόσμο από το σπίτι μας, την Καβάλα”, ενώ ο κ. Μιτζάλης σημείωσε πως το Cosmopolis αναμένεται να δώσει δύναμη στο τουριστικό προϊόν της πόλης.

Τέλος, ο κ. Ζοπόγλου έκανε λόγο για ένα φεστιβάλ που συμπεριλαμβάνει 35 συναυλίες, 185 μουσικούς και 15 χορευτές ανά σχήματα (οι περισσότεροι εκ των οποίων Έλληνες, μιας και φέτος -λόγω του κορωνοϊού- δεν θα υπάρξουν συμμετοχές από ξένα κράτη), ενώ περιγράφοντας το πρόγραμμα του φεστιβάλ σημείωσε πως αυτό χωρίζεται σε 3 μεγάλες ενότητες:

  • CosmoHome (από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου)
  • CosmoWorld (από 27 μέχρι 30 Αυγούστου), το οποίο περιλαμβάνει τις ενότητες CosmoLights και CosmoEvents, και
  • CosmoClassical (από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου)

Παράλληλα, ο κ. Ζοπόγλου τόνισε πως δεν θα λείψουν εκδηλώσεις για τα παιδιά και η παρουσίαση γεύσεων από όλο τον κόσμο στο τετραήμερο των κεντρικών εκδηλώσεων στην Παναγία, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνει προσπάθεια για την ζωντανή μετάδοση εκδηλώσεων του φεστιβάλ μέσα από το Internet.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!