Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Νέες καταγγελίες για συγκέντρωση αερίων ρύπων από την ΒΦΛ στο Χαλκερό; (βίντεο)

Must Read

image_printΕκτύπωση

Πριν από 2 περίπου μήνες η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Χαλκερού (περίπου 200 κάτοικοι) είχαν υπογράψει μια ομαδική καταγγελία-διαμαρτυρία προς την διοίκηση της ELFE ΑΕ (πρώην ΒΦΛ), με την οποία υποστήριζαν ότι:

“Εδώ και 50 χρόνια, η βιομηχανία λιπασμάτων της Καβάλας λειτουργούσε φυσιολογικά ως μια χημική βιομηχανία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται συγκέντρωση αέριων ρύπων πάνω από το Χαλκερό, λόγω της έντονης αιθαλομίχλης που εκπέμπει κατά διαστήματα το εργοστάσιο. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να αυξηθεί ο κίνδυνος να υποστούμε εμείς και τα παιδιά μας ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία μας. Παρακαλούμε πολύ κάθε αρμόδιο φορέα, όπως προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και ενέργειες για την εξάλειψη του επικίνδυνου αυτού φαινομένου”

Η επιστολή αυτή μάλιστα είχε κατατεθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας από τον επικεφαλής της “Συμπαράταξης Πολιτών” Άρη Βέρρο, ο οποίος επανέφερε το θέμα στην διάρκεια της νέας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το μεσημέρι της Τρίτης -μετά από νέα καταγγελία στην οποία προχώρησαν οι κάτοικοι του Χαλκερού το περασμένο Σάββατο.

Τοποθέτηση Άρη Βέρρου
Απάντηση δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!