11.8 C
Kavala
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Και νέα αρνητικά αποτελέσματα για κορωνοϊό στο νοσοκομείο Καβάλας – Κ. Πετράκη: “Έχουμε μέσα προστασίας, δύσκολη η εύρεσή τους” (ηχητικό)

Must Read

2η Ανάσταση στην Καβάλα, μετά από 40 μέρες! (φωτογραφίες)

Έστω και μετά από 40 ημέρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοιου,...

“Ξεσηκωμός” στη Θάσο: Στην ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω κορωνοϊού!

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, και -μετά και την απελευθέρωση της μετακίνησης από...

Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας: Εκδήλωση με μπαλόνια, αντί για σπειρομέτρηση

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου λόγω των περιοριστικών μέτρων των σχετικών με τον KOVID- 19...

Για μια ακόμα ημέρα το νοσοκομείο Καβάλας δέχτηκε αρνητικά αποτελέσματα από ελέγχους για τον κορωνοϊό SARS-COV-2, διατηρώντας έτσι την “παράδοση” των τελευταίων ημερών που θέλει τον νομό Καβάλας να παραμένει στα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα (και αυτά να έχουν αναρρώσει πλήρως). Την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 η διοίκηση του νοσοκομείου παρέλαβε 7 αποτελέσματα από δείγματα ασθενών -άπαντα αρνητικά-, ενώ την Δευτέρα 6 Απριλίου παρέλαβε άλλα 4 αποτελέσματα -και αυτά αρνητικά.

Την ίδια ώρα, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τον δικό τους αγώνα δρόμου για να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες του νοσοκομείου Καβάλας. Η πρόεδρος των εργαζόμενων του νοσοκομείου Κατερίνα Πετράκη, μιλώντας στην ιντερνετική ραδιοφωνική εκπομπή του Kavala Portal και του ParadiseGRadio “Η Επέλαση των Βαρβάρων” (το Σάββατο 4 Απριλίου), τόνισε (μεταξύ άλλων) ότι:

Το πρώτο μας μέλημα πρέπει να είναι η προφύλαξή μας, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε οι πρώτοι που θα διασπείρουμε την νόσο. Υπάρχει όντως ένα σοβαρό πρόβλημα στην εισαγωγή του απαραίτητου εξοπλισμού για την ασφάλειά μας. Δυστυχώς πολλά μέσα είναι δυσεύρετα, ενώ παρατηρείται και αισχροκέρδεια (πρόσφατα, μάλιστα, βρήκαμε μάσκες υψηλής προστασίας που, ενώ αρχικά κόστιζαν 1 και 2 €, τώρα κόστιζαν 24 €).

Σε κάθε περίπτωση, ψάξαμε και βρήκαμε άλλες λύσεις -και συνεχίζουμε να ψάχνουμε. Ψάξαμε ακόμα και σε είδη κηπουρικής και ελαιοχρωματισμού και οξυγονοκόλλησης για να βρούμε προσωπίδες. Δεν αφήσαμε κανέναν εργαζόμενο να μπει σε ύποπτο περιστατικό χωρίς προσωπίδα. Επίσης, δεν ξεχνάμε και όσους προσπαθούν εθελοντικά να μας διαθέσουν τα απαραίτητα μέσα προστασίας -πολλοί σύλλογοι και φορείς μάς έχουν βοηθήσει με κάθε τρόπο, και τους ευχαριστούμε θερμά.

Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι τα περιστατικά που δεν μοιάζουν, αρχικά, ως ύποπτα λόγω έλλειψης βασικών συμπτωμάτων. Για αυτό και τα αντιμετωπίζουμε όλα ως ύποπτα.

Εξοπλισμός υπήρχε στο νοσοκομείο Καβάλας, και πολύ εξοπλισμός -ειδικά μετά το 2018 και την ανάγκη προετοιμασίας κατά του Έμπολα. Ωστόσο ουδείς περίμενε να χρειαστούμε τόσο μεγάλες ποσότητες. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που παρατηρούμε είναι μια “τεχνητή” έλλειψη, καθώς πολλά από τα μέσα προστασίας παράγονται στο εξωτερικό και η παραγωγή τους έχει στραφεί στην κάλυψη της ζήτησης των χωρών στις οποίες φτιάχνονται.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

2η Ανάσταση στην Καβάλα, μετά από 40 μέρες! (φωτογραφίες)

Έστω και μετά από 40 ημέρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοιου,...

“Ξεσηκωμός” στη Θάσο: Στην ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω κορωνοϊού!

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, και -μετά και την απελευθέρωση της μετακίνησης από και προς τα νησιά, την...

Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου Καβάλας: Εκδήλωση με μπαλόνια, αντί για σπειρομέτρηση

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου λόγω των περιοριστικών μέτρων των σχετικών με τον KOVID- 19 δεν θα προσφέρει φέτος στους...

Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Χρυσούπολη, Άγιο Ανδρέα και Φωλιά! (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 να ήταν ηλιόλουστο στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Καβάλας, ωστόσο οι μεσημεριανές και οι...

Ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΟ Καβάλα: Συντήρηση βοηθητικού γηπέδου (φωτογραφίες)

Ως γνωστόν η Ακαδημία μας - εναρμονισμένη πλήρως στις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων - είναι κλειστή από την Τρίτη 10 Μαρτίου. Παρακολουθεί...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -