11.8 C
Kavala
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Να μην ασκηθεί καμία έφεση από τον δήμο Καβάλας για το “Βοήθεια στο Σπίτι” – του Χρήστου Ποτόλια

Must Read

Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα μπαίνουν οι τουρίστες από τον Προμαχώνα

Ενίσχυση των ελέγχων και υποχρέωση να επιδεικνύουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για όσους εισέρχονται από τον Προμαχώνα στην...

Αποτύπωση της ζώνης παλαιού αιγιαλού στα Λιμενάρια

Ένα φλέγον πρόβλημα, που ταλανίζει χρόνια τους ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων ακινήτων στα Λιμενάρια της Θάσου, οδεύει προς επίλυση.

“Bravo” στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας – Βράβευση σε διαγωνισμό για νέες μορφές διδασκαλίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συγχαίρει τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, που συμμετείχαν στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό Bravo Schools 2020,...

Το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» είναι ένας θεσμός πολύ σημαντικός που καλύπτει τις ανάγκες εκατοντάδων φτωχών ηλικιωμένων ή ανάπηρων συνανθρώπων μας, εκπληρώνοντας το δικαίωμά τους να στηρίζονται από την οργανωμένη πολιτεία, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια. Πρόκειται για υπηρεσίες όπως της κατ’ οίκον νοσηλείας οικιακής καθαριότητας, μαγειρέματος κ.λπ.  Ένα πρόγραμμα που χρειάζεται στήριξη και επέκταση αφού σήμερα καλύπτει μόλις 100.000 ωφελούμενους.

Η λογική του κόστους – ωφέλους, που μετρά το όφελος μιας λειτουργίας του δήμου σε σχέση με το κόστος που τον επιβαρύνει, αποτελεί τον κύριο άξονα του νομοθετικού πλαισίου για τη τοπική διοίκηση και συναντίληψη όλων των δημοτικών παρατάξεων πλην Λαϊκής Συσπείρωσης. Αποτελεί λοιπόν ανταποδοτική λειτουργία του δήμου και οι εργαζόμενοι κόστος με αυτή τη λογική.  Έτσι ανοίγει διάπλατα το παράθυρο για να διεκδικήσουν ιδιωτικές εταιρείες την είσοδό τους στο χώρο εξασφαλίζοντας κέρδη, αφού έχουν στη διάθεσή τους μάλιστα όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αντιπαλεύει την ανταποδοτική λειτουργία των δήμων, τη λειτουργία στη βάση κόστους-οφέλους. Οι υπηρεσίες που καλύπτουν ανθρώπινες ανάγκες δεν είναι εμπόρευμα για να πωλούνται έναντι κάποιας τιμής. Ο λαός έχει πληρώσει πολλά και δικαιούται δημοτικές υπηρεσίες σύγχρονες και δωρεάν. Τους μισθούς των εργαζομένων και τις απαραίτητες υποδομές πρέπει να καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός και αυτό αποτελεί αίτημα που πρέπει να παλεύουν οι δημοτικές αρχές όταν υποστηρίζουν ότι εκπροσωπούν τα λαϊκά συμφέροντα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει με κάθε τρόπο τις  εργαζόμενες που καλούν τη διοίκηση του Δήμου να μη καταθέσει έφεση ώστε να πάψη η πολυετής ομηρία τους.

Οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι η μία κυβέρνηση κόβει και η άλλη ράβει. Το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων μέσο διαγωνισμού του ΑΣΕΠ σε αορίστου χρόνου αξιοποιεί σήμερα η ΝΔ. Πρόκειται ουσιαστικά για εξέλιξη που θα αποκλείσει πολλούς από τους σημερινούς εργαζόμενους.

Την ίδια πολιτική που αντιμετωπίζει εχθρικά αυτούς τους εργαζόμενους ακολουθεί και η διοίκηση του δήμου με την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου που τους δικαιώνει. Οδύρεται για τα οικονομικά του Δήμου και την εκ του νόμου απαράδεκτη «ανταποδοτική» λειτουργία του χωρις όμως να τη βάζει στο στόχαστρο, να διεκδικεί αύξηση των ΚΑΠ και κατάργησή της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει την άμεση μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα σε αορίστου χρόνου. Να μην ασκήσει η διοίκηση του δήμου έφεση στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγείλει και να καταδικάσει την απαράδεκτη  ανταποδοτική λειτουργία στους δήμους, να απαιτήσει την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων του προγράμματος από τον κρατικό προϋπολογισμό.

“Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα μπαίνουν οι τουρίστες από τον Προμαχώνα

Ενίσχυση των ελέγχων και υποχρέωση να επιδεικνύουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για όσους εισέρχονται από τον Προμαχώνα στην...

Αποτύπωση της ζώνης παλαιού αιγιαλού στα Λιμενάρια

Ένα φλέγον πρόβλημα, που ταλανίζει χρόνια τους ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων ακινήτων στα Λιμενάρια της Θάσου, οδεύει προς επίλυση. Έπειτα από ευρεία...

“Bravo” στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας – Βράβευση σε διαγωνισμό για νέες μορφές διδασκαλίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συγχαίρει τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, που συμμετείχαν στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό Bravo Schools 2020, που διοργανώνει η QualityNet Foundation.

Αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών, έξω από την Χρυσούπολη

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2020...

Αμμόλοφοι: Η “Καραϊβική της Ελλάδας”…από ψηλά! (βίντεο)

Μια από τις πλέον δημοφιλείς και προβεβλημένες παραλίες της Ελλάδας, οι φημισμένοι Αμμόλοφοι της Νέας Περάμου, αποτέλεσαν τον "καμβά" για ένα ακόμα...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -