Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Μπήκε λίγο πράσινο στην κεντρική μας πλατεία, και κάποιοι “κλαίγονται” για τις παλέτες… (φωτογραφίες)

Must Read

image_printΕκτύπωση

Τελικά δεν πιανόμαστε από πουθενά, μόνο αυτό μπορώ πλέον να υποθέσω…

Εδώ και λίγες ημέρες έχει στηθεί στη νότια πλευρά της κεντρικής πλατείας της Καβάλας (στο πλαίσιο του φεστιβάλ Cosmopolis) το CosmoUpcycle Park, ένας μικρός χώρος πρασίνου διαμορφωμένος από τους νεαρούς και δραστήριους εθελοντές της Action Team.

Ένας χώρος στον οποίο έχουν τοποθετηθεί δεντράκια και φυτά (από τα “Φυτώρια Βουδουλάκη”), καθώς επίσης και μια σειρά από ξύλινες παλέτες (με στόχο να δώσουν την “ψευδαίσθηση” ύψους).

Και ενώ οι περισσότεροι χάρηκαν που, έστω και προσωρινά (τα φυτά και οι παλέτες θα απομακρυνθούν την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021), είδαν έστω και λίγο παραπάνω πράσινο σε μια πλατεία την οποία εδώ και πολλά χρόνια απέφευγαν οι Καβαλιώτες,

βγήκαν ορισμένοι και εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους μιλώντας για έναν κακόγουστο σωρό από παλέτες – μάλιστα βγήκαν και είπαν πως “πληρώνουμε τόσα λεφτά, και όλα είναι παλέτες”!

Αλήθεια, τι ακριβώς περίμεναν αυτοί οι “ορισμένοι”; Περίμεναν, δηλαδή, μέσα σε λιγότερες από 3 ημέρες (τόσες χρειάστηκαν, πρακτικά, για να στηθεί ο χώρος) να φύγει όλο το τσιμέντο της πλατείας και να φυτευτούν δέντρα;

Αν αυτό ακριβώς περίμεναν, τότε μάλλον ζουν σε άλλον κόσμο…

Και εμείς θα θέλαμε μια κεντρική πλατεία πολύ διαφορετική από αυτό που βλέπουμε σήμερα. Αλλά αυτά δεν γίνονται σε μια ημέρα (κανονικά θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Έγινε τώρα μια συμβολική κίνηση, έστω και μικρού μεγέθους, μια κίνηση που άρεσε σε πολύ κόσμο (που, έτσι και αλλιώς, επικροτεί εδώ και πολύ καιρό τις δράσεις των παιδιών της Action Team), μια κίνηση που μπορεί να μας δείξει (έστω και σε αυτή την κλίματα) το πώς θέλουμε να είναι αυτή η έρμη η πλατεία.

Ας την ευχαριστηθούμε, όσο αυτή κρατήσει…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Όλα έτοιμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ16 στην Ελευθερούπολη – Παρών και ο Κ. Κεντέρης

Για μια ακόμα φορά η Ελευθερούπολη θα αποτελέσει το επίκεντρο του κλασικού αθλητισμού, όχι μόνο για τον νομό Καβάλας...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!