Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

MONEY SHOW: Εκδήλωση του ΕλληνοΑρμενικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Το να στέκεσαι με τον Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στα δυο Εθνικά Σύμβολα Ελλάδος – Αρμενίας, δεν αποτελεί μόνον φόρο τιμής, αλλά και δύναμη  πιστότητας των κοινωνικών αξιών των δύο λαών.

Είναι πολύ γνωστά: η ιστορία, ο πολιτισμός και η συλλογική μνήμη,  που ενώνουν τα δυο έθνη Αρμενίας – Ελλάδας.

Οι δύο λαοί μοιράστηκαν την κοινή μοίρα του ξεριζωμού, με 100.000 Αρμενίους να ακολουθούν τους Έλληνες στον δρόμο της προσφυγιάς προς τη Μητροπολιτική Ελλάδα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι: η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες, που αναγνώρισαν διπλωματικά το νεοσύστατο κράτος  της Αρμενίας. Και σήμερα η χώρα μας έχει την ηθική υποχρέωση να κάνει ό,τι μπορεί, για την προστασία και την ευημερία, της Φίλης Χώρας Αρμενίας.

Η συνάντηση της Δημοσιογράφου του «KAVALA PORTAL» κας Έφης Βαλίλα πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Money Show Thessaloniki – ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά  γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας που έλαβε για 32η φορά, στις 09 – 10 & 11 Φεβρουαρίου 2024 στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency Hotel.

Πιο συγκεκριμένα, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου η εκδήλωση του Ελληνοαρμενικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ελληνοπολωνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Επενδύσεων, του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος καθώς και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνοβαλτικών Χωρών στο πλαίσιο του 32ου πολυσυνεδρίου Money Show Thessaloniki με θεματική τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τις νέες αγορές.

Η εισήγηση του Προέδρου του Ελληνοαρμενικού Επιμελητηρίου κ. Akis Dagazian συμπεριλάμβανε τις εξής τρεις επιμέρους ενότητες:

(i) Εισαγωγή στα Μακροοικονομικά Δεδομένα της Αρμενίας,

(ii) Το πρόγραμμα της Αρμενικής Κυβέρνησης «Crossroads of Peace»

(iii) Εισαγωγή στην Αρμενική Αγορά Κεφαλαίων

Ακολούθησαν ερωτήσεις από παράγοντες της αγοράς και δημοσιογράφους. Τη συζήτηση συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αφροδίτη Νέστορα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου πολυσυνεδρίου τα τέσσερα επιμελητήρια διατήρησαν εκθεσιακό χώρο όπου τα στελέχη τους ενημέρωναν τους επισκέπτες για τις δραστηριότητές τους.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν συνέχεια της πολυετούς συνεργασίας των διμερών επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης και συνιστούν καρπό της πρωτοβουλίας του Γραφείου Αντιπροσωπείας του Ελληνοαρμενικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Επίτιμου Προξενείου της Δημοκρατίας της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη, του Enterprise Armenia και την πολύτιμη στήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα.

Hellenic – Armenian Chamber of Commerce and Industry

Greek-Polish Chamber of Trade and Investment

ΕλληνοΣερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος – Grcko Srpska Privredna Komora

Enterprise Armenia

Honorary Consulate of Armenia in Thessaloniki

Embassy of Armenia in Greece/Πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!