Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

MOHA: Παρουσίαση του βιβλίου “Μοχάμεντ Άλι ο εκ Καβάλας” του Khaled Fahmy

Must Read

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA και οι Εκδόσεις Παπασωτηρίου παρουσιάζουν το βιβλίο του ιστορικού Khaled Fahmy “Μοχάμεντ Άλι ο εκ Καβάλας”, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, στις 19:30, στους κήπους της Οικίας Μοχάμεντ Άλι στην Παναγία. Για το προσφάτως μεταφρασμένο στα ελληνικά βιβλίο θα συζητήσουν ο συγγραφέας και ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου ΜΟΗΑ, κύριος Μιχάλης Λυχούνας.

Έχει απεικονιστεί στη ∆ύση και σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο ως ένας στρατιώτης που αναδύθηκε από την αφάνεια και έγινε ο ιδρυτής του σύγχρονου αιγυπτιακού κράτους. Ο Μοχάμεντ Άλι Πασάς συνέδεσε το όνομά του με την ύψιστη ακμή και ευημερία της χώρας του Νείλου, δημιούργησε έναν ισχυρότατο στρατό, που, με επικεφαλή τον γιο του, Ιμπραήμ Πασά, ενεπλάκει καθοριστικά στην Ελληνική Επανάσταση και στις πολεμικές σκηνές στη Μέση Ανατολή κατά τον 19ο αιώνα. Ο Khaled Fahmy αποτιμά τον βίο και το έργο του Μοχάμεντ Άλι, εξετάζοντας τις άνευ προηγουμένου οικονομικές, στρατιωτικές και κοινωνικές πολιτικές που εφάρμοσε, καθώς και την κληρονομιά που άφησε τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην πόλη που υπήρξε γενέτειρά του, την Καβάλα.

Ο Khaled Fahmy είναι Καθηγητής Σύγχρονων Αραβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!