Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2025

ΚΟΙΝΩΝΙΑ:Μία Επιστολή Διαμαρτυρίας με Αίτημα την Επίλυση των Χρόνιων Προβλημάτων της Κεραμωτής

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Διευθύντρια Σύνταξης Δημοσιογράφος
image_print

Το ήθος, το ύφος αλλά και ο προβληματισμός της επισυναπτόμενης επιστολής, από μία ομάδα «Ενεργών Πολιτών της Κεραμωτής» προκάλεσε την κινητοποίηση: Συλλόγων, Μεμονωμένων Πολιτών, Επαγγελματιών της Εστίασης, αλλά και του Τουρισμού, ακόμη και μη μονίμων κατοίκων, που αγαπούν την Κεραμωτή, στο να υπογράψουν και να συνεχίζουν να υπογράφουν την  επιστολή διαμαρτυρίας.

Τα «Χρόνια Προβλήματα» του Πολυσύχναστου Δρόμου του Λιμανιού της Κεραμωτής,  συγκεντρώνουν αφενός το απεριόριστο ενδιαφέρον για την εύκολη προσπελασιμότητα του και αφετέρου για την αποκατάσταση των κακώς κειμένων!.

Πιο συγκεκριμένα στην εν λόγω περιοχή, δεν έχει γίνει ουδεμία παρέμβαση από το 2005!!!, τότε που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του παραλιακού μετώπου του λιμανιού με το απέραντο «Πράσινο», τα αγάλματα, αλλά και το χώρο περιπάτου και πεζοδρόμησης!

(Να σημειώσουμε εδώ ότι  το έργο αυτό έγινε με τη μέριμνα της Δημοτικής αρχής, του τότε Δήμου Κεραμωτής, με επικεφαλή τον Δήμαρχο κο Μένανδρο Μαρινάκη, σε συνεργασία με τον ΟΛΚ).

Η χαρακτηρισμένη, ως Δυτική πλευρά του Λιμανιού, ανήκει στην διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ). Ως φορέας διαχείρισης ο ΟΛΚ παραμένει σε αναλγησία, με αποτέλεσμα να απαξιωθεί πλήρως το τμήμα αυτό. Όλο αυτό ήταν θέμα χρόνου να προκαλέσει την οργή όλων των κατοίκων και την μαζική αντίδρασή τους, με την επιστολή διαμαρτυρίας, πρωτίστως προς τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, και στη συνέχεια σε όλους τους φορείς, αλλά και τους Βουλευτές του Ν. Καβάλας.

**Να σημειωθεί ότι, οι υπογραφές έχουν ήδη ξεπεράσει τις διακόσιες[…]!!

***Συμμετέχουν οι Ακόλουθοι Φορείς…

  • Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ»
  • Σύλλογος Γυναικών «Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ»
  • Σωματείο «ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ»
  • Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τουρισμού «Η ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ»

**Ακολουθεί Επισυναπτόμενη η Επιστολή Διαμαρτυρίας

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

του ΛΙΜΑΝΙΟΥ στην ΚΕΡΑΜΩΤΗ

ΖΗΤΟΥΝ «ΛΥΣΗ» ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!

Είμαστε μία ομάδα «Ενεργών Πολιτών της Κεραμωτής» με κοινό μας γνώρισμα, τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να πάει ο τόπος μας ΜΠΡΟΣΤΑ!!

Με την παρούσα καταθέτουμε την αγωνία μας για τα χρονίως άλυτα προβλήματα στο λιμάνι της Κεραμωτής, ξεκινώντας από το πολυσύχναστο τμήμα του δρόμου, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά,περιμετρικά του λιμανιού…

Είναι τραγικό, εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια, το συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού να παραμένει ολοκληρωτικά ξεχασμένο.

Δηλαδή, από το 2005 και μετά στον κεντρικό δρόμο του λιμανιού δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση, έτσι ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα και με απόλυτη ασφάλεια για κάθε πεζό ή εποχούμενο, που διέρχεται την δυτική πλευρά του.

Η Κεραμωτή, που αποτελεί Τουριστικό Προορισμό και συμβάλλει με αυξανόμενο ρυθμό στα Δημόσια Έσοδα, πρέπει να τύχει της ανάλογης αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

  • Άμεση ασφαλτόστρωση του δρόμου, που έχει μετατραπεί πλέον σε χωματόδρομο με πολλές και βαθιές λακκούβες!!
  • Εγκατάσταση φωτισμού για λόγους ασφάλειας και αποφυγής ατυχημάτων!
  • Κατασκευή πεζοδρομίων με προστατευτικά κάγκελα
  • Χάραξη διαβάσεων πεζών
  • Δημιουργία χώρου στάθμευσης και πάρκινγκ.

Υπογραμμίζουμε ότι υπάρχουν εκτάσεις στην περιοχή κοντά στο λιμάνι, οι οποίες ανήκουν στον Δήμο Νέστου, όπου μπορούν να διαμορφωθούν χώροι πάρκινγκ, με τρόπο που να διασφαλίζεται η προστασία των αυτοκινήτων και κυρίως των βαρέων οχημάτων.

Για παράδειγμα, με ένα μικρό αντίτιμο, όπως συμβαίνει στα δημοτικά πάρκινγκ της Χρυσούπολης και της Καβάλας, ταυτόχρονα μπορούν να εξασφαλιστούν και θέσεις εργασίας

  • Δημιουργία δημόσιων χώρων υγιεινής, ώστε να πάψει πλέον οι χώροι του λιμανιού και των αυλών μας,  ν’ αποτελούν ανοιχτά ουρητήρια!

Παρά την υποβάθμιση, ντόπιοι και ξένοι επαγγελματίες επενδύουν στην περιοχή και ανεβάζουν συνεχώς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με σύγχρονες εγκαταστάσεις εστίασης και φιλοξενίας.

Παράλληλα, ανεγείρονται συνεχώς πολυτελείς κατοικίες με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ισχύουσες πολεοδομικές ρυθμίσεις.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναγνωρίσουν το δίκαιο των αιτημάτων μας, γιατί και φορολογούμενοι Πολίτες είμαστε και Δημοτικά τέλη πληρώνουμε, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες που ανταποκρίνονται με συνέπεια στις αυξημένες απαιτήσεις του  Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, αναφορικά με τους παραλιακούς κοινόχρηστους χώρους που εκμεταλλεύονται.

Οι Ενεργοί – Αγανακτισμένοι Πολίτες της Κεραμωτής, συνυπογράφουμε το παρόν κείμενο, δηλώνοντας πως, εάν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση εκ μέρους των αρμοδίων, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις,  διαμαρτυρίες στα Μ.Μ.Ε. και ενδεχομένως σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR CHIOS: Πρώτη άφιξη για το 2025 στο ”Απόστολος Παύλος.” Μόνο με το CHIOS μείναμε.

Το πρώτο του κατάπλου στο  λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου 2025 το BLUE STAR...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!