Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μία ακόμη καταγγελία σεξουαλικής  παρενόχλησης από εκπαιδευτικό, αυτή τη φορά στον Νομό μας…

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Όπως προκύπτει από έγκριτες και αξιόπιστες πληροφορίες κοινωνικών μέσων δικτύωσης των Αθηνών, είναι σε εξέλιξη μια προκαταρκτική διαδικασία, που αφορά στον Ν. Καβάλας και σχετίζεται με «ενδεχόμενη» σεξουαλική παρενόχληση εκπαιδευτικού σε παράλληλη δραστηριότητα.

Η καταγγελία έχει πραγματοποιηθεί από το θύμα και η Αστυνομία διενεργεί έρευνα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Λέγεται ότι ο εκπαιδευτικός καταγγέλθηκε για την πράξη αυτή στο πλαίσιο μιας παράλληλης εκπαιδευτικής δραστηριότητάς και μάλιστα η μία καταγγελία αφορά περιστατικά που φέρονται να έγιναν προ 15 ετών, κι η δεύτερη προ ενός έτους.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή της, θα φανεί αν του ασκηθεί ποινική δίωξη, με το δεδομένο ότι προς το παρόν η καταγγελία  βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας και δεν έχει συλληφθεί.

Η σεξουαλική παρενόχληση παραμένει ένα επίμονο πρόβλημα στα Σχολεία, καθώς απειλεί την σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών. Τα Σχολεία χρειάζεται να παρέχουν ένα ασφαλές πληροφοριακό περιβάλλον και άμεση βοήθεια στους μαθητές – μαθήτριες,  που πέφτουν θύματα αυτού του φαινομένου.

Σχετικά με την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι μαθητές – μαθήτριες,  να γνωρίζουν ότι στην σεξουαλική παρενόχληση το θύμα οδηγείται εκτός ορίων…

Τα περιστατικά αυτά, προβληματίζουν κάθε τοπική κοινωνία κυρίως όταν  πρόκειται για καθηγητές και μάλιστα όταν ακούγεται ότι έλαβε χώρα η σύλληψη, ο σχηματισμός δικογραφίας και οδηγείται ο εκπαιδευτικός – θήτης, στη φυλακή.

Το KAVΑLA PORTAL

Ιχνηλατώντας το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης, δηλώνει σύμφωνα με επιστημονικές βιβλιογραφικές πηγές ότι: η σεξουαλική παρενόχληση έχει γίνει περισσότερο αναγνωρίσιμη και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον όλων, τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα που παραβιάζει το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης των ατόμων, αποτελώντας μια μορφή βίας, με συχνότερα θύματα το γυναικείο φύλο. Αυτή η πραγματικότητα είναι υπαρκτή, αλλά συχνά παραμένει αθέατη και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα θέμα ταμπού στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, αλλά προς διερεύνηση και άμεση καταγγελία. Το κίνημα MeToo έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση στην οποία υπόκεινται οι γυναίκες και οφείλουν να το γνωρίζουν όλες οι γυναίκες.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

ΔΑΝΕΙΑ: Εγγυητική Ευθύνη του Δημοσίου και νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρηματιών που έχουν λάβει – στο παρελθόν – δάνεια με την «Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου » φιλοξενούμε...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!