Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Λίγη, σχετικά, η βροχόπτωση στον νομό Καβάλας, παρά τα προειδοποιητικά μηνύματα

Must Read

image_printΕκτύπωση

Εκατοντάδες συμπολίτες μας έλαβαν, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2024, μια σειρά από προειδοποιητικά μηνύματα (από τον αριθμό 112) για επερχόμενα “έντονα καιρικά φαινόμενα” στον νομό Καβάλας (και σε άλλα μέρη της χώρας).

Ωστόσο, μέχρι και αυτή την ώρα τα “έντονα καιρικά φαινόμενα” δεν αποδείχτηκαν παρά λίγα χιλιοστά βροχόπτωσης, τα οποία -όπως αναφέρει και σε σχετική ανάρτηση στα social media ο αγρότης και υπεύθυνος για τη λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός- “δεν θα μας κάνει να γλυτώσουμε ποτίσματα στους κάμπους ακόμα και σήμερα”.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Μ. Ζουμπλιό:

-Πρακτικά με την μέχρι τώρα βροχόπτωση έχουμε το Κοκκινοχώρι να δέχεται αξιόλογο υετό (27,2mm) ενώ οι υπόλοιπες περιοχές όπως στην Δ.Ε.Ορφανού-Ελευθερών ήταν στο ύψος των 15mm. Για τις υπόλοιπες περιοχές του νομού, όπου υπάρχει σταθμός, τα νούμερα είναι απογοητευτικά. Η βροχόπτωση που θεωρούμε ως αξιόλογη (κακώς την θεωρώ και έτσι), μούσκεψε το χώμα, όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεδίψασε τις καλλιέργειες και την γη. Βασικά με την ξηρασία που είχαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η ποσότητα του νερού που έπεσε δεν θα μας κάνει να γλυτώσουμε ποτίσματα στους κάμπους ακόμα και σήμερα.

-Η κεραυνική δραστηριότητα ήταν έντονη ειδικά στα δυτικά κομμάτια του νομού όπως επίσης και η ραγδαιότητα της βροχόπτωσης για την οποία όμως δεν υπάρχει τρόπος να μετρηθεί στην Δ.Ε.Ορφανού και Πιερέων καθώς η έλλειψη Μετεωρολογικών σταθμών που έχουν αυτή την δυνατότητα να μας παρέχουν αναλυτικά on line δεδομένα, δεν υπάρχει. 

-Γενικά αυτό το 3ημερο κακοκαιρίας, σε ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ γλυτώσαμε τα χειρότερα (χαλαζοπτώσεις) και το άγχος που προκάλεσαν οι προγνώσεις ,οι ειδήσεις, οι ενημερώσεις έμεινε μόνο άγχος, αλλά λάβαμε και ένα τεράστιο μηδενικό ως προς το αξιόλογο των βροχοπτώσεων. 

-Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, όμως, να αγνοούμε τις προειδοποιήσεις των επιστημονικών και μετεωρολογικών φορέων, όπως και των κρατικών φορέων. 

-Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας και σε αυτή την κακοκαιρία όσον αφορά την ενημέρωσή σας, πάντα να εμπιστεύεστε τους μετεωρολογικούς και επιστημονικούς φορείς και όχι χομπίστες σαν εμένα που σας αναμεταδίδω απλά ότι πιάνω από τα παρεχόμενα στο διαδίκτυο στοιχεία και ενημερώσεις. 

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που εκινείτο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!