11.8 C
Kavala
Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Λακκούβας και χαλικιού το…ανάγνωσμα στην Κεραμωτή – Σε εξέλιξη το έργο της αποχέτευσης (φωτογραφίες)

Must Read

Παράπονα για το “σπίτι του Στρατηγού” (φωτογραφίες)

Ένα από τα ωραιότερα κτίσματα στην συνοικία της Παναγίας, το "Σπίτι του Στρατηγού", απασχολεί εδώ και λίγες...

Καραμπόλα με 3 οχήματα στο Παληό (φωτογραφία)

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον κεντρικό δρόμο του Παληού.

Χαλάζι και στην Θάσο – Απόγνωση στον Νέστο, με φόντο την αντιχαλαζική (φωτογραφίες)

Λίγες μόνο ημέρες μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε αγροτικές περιοχές στον δήμο Νέστου, και η Θάσος...

Ένα έργο που έχει ταλαιπωρήσει εδώ και πολλά χρόνια την Κεραμωτή -αλλά και έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τον δήμο και την ΔΕΥΑ Νέστου– φαίνεται, τελικά, ότι προχωράει κανονικά.

Ο λόγος για το έργο του αποχετευτικού δικτύου της Κεραμωτής και του Χαϊδευτού και την σύνδεσή του με τον σταθμό βιολογικού καθαρισμού της Χρυσούπολης.

Το εν λόγω έργο μπορεί να χρηματοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο αλλά πριν από περίπου 3 χρόνια παραλίγο να κοστίσει ακριβά στην ΔΕΥΑ Νέστου εξαιτίας της μη καταβολής χρημάτων (από το δημόσιο) προς την τότε εργολήπτρια εταιρεία INTRACAT και της απαίτησής της για αποζημίωση από την ΔΕΥΑΝ (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό άρθρο)! Τελικά η απαραίτητη χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε, ωστόσο η σύμβαση με την INTRACAT διεκόπη -με αποτέλεσμα να προκηρυχθεί ένας νέος διαγωνισμός για την εξεύρεση εργολάβου.

Πλέον οι εργασίες συνεχίζονται, με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΝ να δηλώνουν πως ο εργολάβος προχωράει κανονικά. Ωστόσο η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι της Κεραμωτής είναι αρκετά μεγάλη, μιας και οι λακκούβες που “αφήνουν πίσω τους” οι εργασίες -είτε ακάλυπτες είτε καλυμμένες με χαλίκια και χώμα- δεν είναι διόλου αμελητέες σε ποσότητα (όπως μπορείτε να δείτε και στο φωτογραφικό υλικό που απέστειλε στο Kavala Portal αναγνώστης-κάτοικος Κεραμωτής).

Το θετικό είναι, πάντως, ότι (όπως σχολιάζει στα social media ο εκλεγμένος με την δημοτική αρχή Σ. Μιχαηλίδη δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Νικολαΐδης) πολύ σύντομα αναμένονται εργασίες ασφαλτόστρωσης στο οδικό δίκτυο της Κεραμωτής (ελπίζουμε, βέβαια, να τις δούμε αυτές τις ασφαλοστρώσεις). Ωστόσο οι κάτοικοι της Κεραμωτής τονίζουν με έμφαση είναι ότι οι δρόμοι δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και πως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους τουρίστες που είτε επισκέπτονται την Κεραμωτή είτε απλά διέρχονται από αυτήν για να μεταβούν στην Θάσο.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

Παράπονα για το “σπίτι του Στρατηγού” (φωτογραφίες)

Ένα από τα ωραιότερα κτίσματα στην συνοικία της Παναγίας, το "Σπίτι του Στρατηγού", απασχολεί εδώ και λίγες...

Καραμπόλα με 3 οχήματα στο Παληό (φωτογραφία)

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον κεντρικό δρόμο του Παληού. Συγκεκριμένα, όλα...

Χαλάζι και στην Θάσο – Απόγνωση στον Νέστο, με φόντο την αντιχαλαζική (φωτογραφίες)

Λίγες μόνο ημέρες μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε αγροτικές περιοχές στον δήμο Νέστου, και η Θάσος υπέστη το απόγευμα της Παρασκευής...

Επιμελητήριο Καβάλας: Προγράμματα on-line κατάρτισης για ηλεκτρονικά καταστήματα E-shop

Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, σας ενημερώνει για την πραγματοποίηση δύο προγραμμάτων on-line κατάρτισης στα εξής...

Ματαιώνεται, για φέτος (;), το “ραντεβού στο ΩΚΕΑΝΙΣ” – Ποιος άλλος έχει σειρά;

Υπό άλλες συνθήκες το κλείσιμο του ξενοδοχείου "ΩΚΕΑΝΙΣ" -στο κέντρο της Καβάλας- θα αποτελούσε "βόμβα μεγατόνων" για την τοπική επικαιρότητα.

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -