Κυπελλούχοι Α2 μπάσκετ γυναικών οι Πάνθηρες Καβάλας!

Must Read

image_print

Σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, οι Πάνθηρες Καβάλας κατάφεραν να κερδίσουν τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου με 52-46 και κατέκτησαν το (πρώτο στα χρονικά) Κύπελλο Μπάσκετ Α2 Γυναικών.

Ιδανικό ξεκίνημα για τους Πάνθηρες που μετά το αρχικό 2-0 που βρέθηκαν πίσω, “έτρεξαν” ένα εντυπωσιακό σερί σερί 0-14 (4′). Τρομερή ενέργεια στην περιφερειακή άμυνα από τις παίκτριες του Γιώργου Παγκαλιδη, που ανάγκασαν τις αντιπάλους τους σε αρκετά λάθη. Ωστόσο, στη συνέχεια οι Καβαλιώτισσες ήταν πολύ άστοχες. Μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου σημείωσαν μόλις έναν πόντο, δίνοντας την ευκαιρία στον Κρόνο να πλησιάσει στους 4 (11-15).

Η δεύτερη περίοδος εξελίχθηκε σε μια άτυπη κόντρα μεταξύ Γκομπετζισβίλι και Τζανετάκου. Η δεύτερη, αρχικά, με πέντε προσωπικούς της πόντους έφερε την ομάδα της στο -1 (16-17). Όμως, η 25χρονη forward πήρε τους Πάνθηρες από το… χέρι και έδωσε “μαξιλαράκι” ασφαλείας (18-25). Παρά την αντίδραση που έβγαλαν οι -τυπικά- γηπεδούχες, η ομάδα της Καβάλας πήγε στην ανάπαυλα στο +3 (25-28).

Με το τρίποντο της Κίτσου ο Κρόνος προσπέρασε μετά από πολύ ώρα (31-30, 22′), με το συγκρότημα του Γιώργου Παγκαλίδη να συνεχίζει να μην μπορεί να βρει σκορ πέρα από τις Μπάουμαν και Γκομπετζισβίλι. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να ξεφύγει περαιτέρω, αλλά βρήκε ελεύθερα μακρινά σουτ και ανέκτησε τα ηνία (34-38, 26′). Σκοράροντας σχεδόν αποκλειστικά από την γραμμή της φιλανθρωπίας η ομάδα του κ. Παπαζαφειρόπουλου ξαναβρέθηκε μπροστά (41-40, 29′), με το τέλος της τρίτης περίοδο να βρίσκει ισόπαλες τις δύο ομάδες με 41-41.

Το “θρίλερ” συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο ο κόσμος στο “Αλεξάνδρα Δήμογλου” άρχισε να μπαίνει περισσότερο στην εξίσωση. Οι Πάνθηρες ανέβασαν εκ νέου την ένταση τους στην άμυνα, έκλεψαν αρκετές κατοχές και βρήκαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό (43-50, 36′). Ο Κρόνος ευστόχησε σε σουτ πίσω από τα 6,75μ. (46-50), ενώ απέμεναν 19″. Στην επόμενη επίθεση οι Καβαλιώτισσες έσπασαν σωστά το πρέσινγκ και με το λέι απ της Τζημορώτα “κλείδωσαν” την κατάκτηση του κυπέλλου. Με το άκουσμα της τελευταίας κόρνας, παίκτες, προπονητικό επιτελείο και κόσμος ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 25-28, 41-41, 46-52

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Παπαζαφειρόπουλος): Κίτσιου 6(1), Χατζηβασιλείου 2, Καμμένου 6(2), Κατσαμούρη, Προδρομίδη, Καλομιτσίνη, Σταθοπούλου 2, Παπάζογου 9,Τέρελ 6, Τζανετάτου 15(1)


Πάνθηρες Καβάλας (Παγκαλίδης): Μπάουμαν 17, Τζημορώτα 6(1), Μαραβέγια, Τσάντα, Παναγιωτίδου, Μοδέα 4, Βλάχου, Σταμπουλίδου 3(1), Σταματάκη 2,Γκομπετζισβίλι 20(1)

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Τενάγη Φιλίππων “ώρα μηδέν” – Νέες συσκέψεις αναμένονται…

Σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει η κοιλάδα των Τεναγών Φιλίππων, με το μεγαλύτερο μέρος της να παραμένει βυθισμένο κάτω...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία