Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών: Απάντηση στα δημοσιεύματα περί απάτης (και το σχόλιό μας)

Must Read

image_printΕκτύπωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Του Σωματείου με την επωνυμία “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”», που εδρεύει στην Καβάλα (οδός Βενιζέλου 37) με ΑΦΜ 997583654 Δ.Ο.Υ Καβάλας.

Mε αφορμή κάποια δημοσιεύματα στον τύπο της Καβάλας ενημερώνουμε:

Το όλο θέμα προέκυψε από μία υποτιθέμενη ανώνυμη καταγγελία, που έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα και η οποία έγινε από πρώην μέλος του Σωματείου που είχε διατελέσει και γραμματέας του για πολύ λίγο χρονικό διάστημα (μόλις 4 μήνες) και το οποίο ομόφωνα απομακρύνθηκε το έτος 2018.

Το συγκεκριμένο μέλος κατέθεσε σειρά μηνύσεων σε βάρος του ίδιου του Σωματείου καθώς και σε βάρος μελών του και όλες ανεξαιρέτως ετέθησαν στο αρχείο από τον αρμόδιο κ. Εισαγγελέα Καβάλας.

Επίσης το συγκεκριμένο άτομο παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας να δικασθεί για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημίσεως, της εξυβρίσεως, της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμηνύσεως τον Νοέμβριο στην Καβάλα.

Τέλος, εις βάρος του συγκεκριμένου προσώπου έχουν εκδοθεί δέκα αποφάσεις του Πρωτοδικείου Καβάλας και πέντε αποφάσεις του Εφετείου Θράκης με τις οποίες έχει καταδικαστεί να καταβάλει στο Σωματείο και στα μέλη του δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη ένεκα συκοφαντικής δυσφημίσεως, ενώ επίκειται η εκτέλεση των αποφάσεων αυτών και η δέσμευση περιουσίας της.

Τα δημοσιεύματα που αναγνώσαμε με έκπληξη και οργή αφορούν μία ακόμη έρευνα η οποία διήρκεσε δύο έτη και κατέληξε στην πανηγυρική δικαίωση του σωματείου μας: απορρίφθηκαν όλες οι καταγγελίες για υπεξαίρεση, απάτη και πλαστογραφία και άλλα παρόμοια και παραπέμθηκε σε δίκη μία και μόνο (ήσσονος σημασίας) κατηγορία εις βάρος σε ιδρυτικό μας μέλους. Η κατηγορία αφορά στη λειτουργία του Σωματείου, ότι δήθεν παραπλανητικά λειτουργούσε ως Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών και ως Πανεπιστήμιο, κάτι που είναι προφανέστατα αβάσιμο και αναληθές, αφού τόσο για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών όσο και για τα Πανεπιστήμια ο Νόμος προβλέπει ειδικότερες προϋποθέσεις λειτουργίας, όπως επί παραδείγματι κτιριακές εγκαταστάσεις, μόνιμο προσωπικό, έτη σπουδών, απονομή πτυχίου, διεξαγωγή προαγωγικών εξετάσεων κ.λπ., κάτι που δεν υπήρξε ποτέ στο Σωματείο. Άλλωστε, για τον λόγο αυτό κανένα μέλος του Σωματείου, ουδέποτε υποστήριξε ότι παραπλανήθηκε, ούτε εξάλλου θα μπορούσε να το υποστηρίξει. Η υπόθεση θα κριθεί στις 24.11.2023 στη Θεσσαλονίκη. Είναι δε βέβαιο ότι θα καταλήξει σε αθώωση.

Τα δημοσιεύματα είναι απαράδεκτα, ηθικά και νομικά, διότι λαμβάνουν θέση σε μια εκκρεμή διαφορά, ενώ παράλληλα καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, προσβάλουν προσωπικά δεδομένα και ουσιαστικά προδικάζουν ένα καταδικαστικό αποτέλεσμα. Μάλιστα τα άνω δημοσιεύματα ενισχύονται με συνημμένες, άσχετες φωτογραφίες με χειροπέδες, εξαχθείσες από το διαδίκτυο.

Για τους παραπάνω λόγους, θα αξιώσουμε άμεσα να ανασκευασθούν πλήρως τα δημοσιεύματα και να αναρτηθούν τα απαντητικά κείμενα που θα αποστείλουμε, στην ίδια θέση, με το ίδιο μέγεθος δημοσίευσης και με την ίδια γραμματοσειρά.

Επιφυλασσόμαστε ρητά για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενώπιον παντός αρμοδίου Ποινικού και Αστικού Δικαστηρίου και ενώπιον πάσης αρμόδιας Αρχής.

Σχόλιο γράφοντος: Με κάθε σεβασμό προς το Ινστιτούτο και τους ανθρώπους του, καλό θα ήταν αυτή η αξίωση να στραφεί πρώτα στην Ελληνική Αστυνομία και την ανακοίνωσή της.

Και αυτό διότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα δημοσιεύματα στηρίχτηκαν αποκλειστικά και μόνο στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. (την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ)

Και μιλάμε για μια ανακοίνωση αρκετά αυστηρή, καθώς σε κανένα σημείο της δεν αναφέρεται η φράση “κατηγορείται ότι έκανε το τάδε αδίκημα” – το ακριβώς αντίθετο, αναφέρεται ρητά πως “έκανε το τάδε αδίκημα”.

Προφανώς και είναι δικαίωμα του Ινστιτούτου να θέλει να διαψεύσει ένα δημοσίευμα. Και προφανώς και είναι δικαίωμα του Ινστιτούτου να θέλει να διαψεύσει την Αστυνομία. Και προφανώς και είναι δικαίωμα του Ινστιτούτου να θέλουν να προσβάλλουν την αξιοπιστία των καταγγελιών και των καταγγελλόμενων. Δικαίωμά του.

Όμως καλό θα ήταν να στραφεί το Ινστιτούτο πρώτα στην αρχική πηγή (δηλ. την ΕΛ.ΑΣ.) και μετά στα δημοσιεύματα.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά το συγκεκριμένο δελτίο τύπου που έβγαλε το Ινστιτούτο και το ύφος του εκτιμούμε πως δεν βοηθά…

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Γυμνάσιο – Λύκειο Κρηνίδων: Oλοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του.

Ολοκληρώνονται σιγά σιγά οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων. Μέσα στη διάρκεια της θερινής σεζόν...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!