11.8 C
Kavala
Δευτέρα, Απρίλιος 19, 2021

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ”: Το παλιό νοσοκομείο στον δήμο Καβάλας, χωρίς απαιτήσεις από το δημόσιο

Must Read

ΚΚΕ Καβάλας: Συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Καβάλας του ΚΚΕ και των εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στην...

Αγνοούνται πολλά αδέσποτα ζώα στη Μεσορόπη

Ένα "περίεργο", αλλά συνάμα και πολύ άσχημο γεγονός κατήγγειλε ο επικεφαλής του φιλοζωικού συλλόγου δήμου Παγγαίου "Νώε"...

Ποιος ασχολήθηκε μαζί σας κύριε Αντωνιάδη; – της Μαρίας Πολυμέρου

Σε σχέση με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, οι οποίες στρεφόταν κατά του προσώπου της σε φύλλο εφημερίδας...

Μετά από 10 χρόνια εγκατάλειψης, επισκέψεων από πολιτικούς και καταθέσεις διάφορων (ρεαλιστικών αλλά και “εξωτικών”) προτάσεων για την αξιοποίησή του, το δημόσιο παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση από την όποια μελλοντική του χρήση του παλιού νοσοκομείου Καβάλας

Η είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2020 από μια ανακοίνωση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, στην οποία επισημαίνεται πως:

ύστερα από γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας και με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, «το Δημόσιο δεν αξιώνει πλέον δικαιώματα επί του συγκεκριμένου ακινήτου».

Με την απόφαση αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση – μέσω ιδιωτικής επένδυσης – των εγκαταλελειμμένων εδώ και πάνω από δέκα χρόνια οικοπέδου και κτιρίου στην ανατολική είσοδο της πόλης, συνολικού εμβαδού 6.044,3 τ.μ., το οποίο ανήκει κατά 89% στον Δήμο Καβάλας και κατά 11% στο Δημόσιο μέσω της 4ης Υ.ΠΕ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη ακόμη καλύτερη από αυτήν που αρχικά επιδίωκαν οι κ. Λαζαρίδης και Μουριάδης, δηλαδή την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και του Δήμου Καβάλας και μέχρι την οριστική επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου μέσω της δικαστικής οδού, προκειμένου να προσελκυστούν άμεσα οι υποψήφιοι επενδυτές.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στην οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι “μια σημαντική διεκδίκηση έφτασε στο τέλος της και αρχίζει πλέον η προσπάθεια αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου, με βάση τη μελέτη σεναρίων που εκπόνησε πριν από 12 χρόνια η εταιρία Planet και σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ”.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο, διότι “αποδέχτηκαν”,όπως ανέφερε, “την επιχειρηματολογία του Δήμου Καβάλας και έλυσαν οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή μας”.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε, επίσης, στην καθοριστικής σημασίας συνδρομή του βουλευτή Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως στην προκειμένη περίπτωση δικαιώνεται η άποψη “οι άριστοι συνεργάζονται”, καθώς και στον δικηγόρο του Δήμου Καβάλας, Απόστολο Αγελαράκη, για την άριστη διαχείριση της εν λόγω υπόθεσης σε νομικό επίπεδο.

Τέλος, ο Δήμαρχος Καβάλας απέμεινε τα εύσημα στους προκατόχους του, Στάθη Εριφυλλίδη, Κωστή Σιμιτσή και Δήμητρα Τσανάκα, για τις μάχες που έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια και ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια τόσο την πρώην, όσο και τη νυν Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Καβάλας, Βασιλική Μιχαλάκογλου και Μαρία Μάνου, αντίστοιχα.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΚΚΕ Καβάλας: Συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Νέστου

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Καβάλας του ΚΚΕ και των εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στην...

Αγνοούνται πολλά αδέσποτα ζώα στη Μεσορόπη

Ένα "περίεργο", αλλά συνάμα και πολύ άσχημο γεγονός κατήγγειλε ο επικεφαλής του φιλοζωικού συλλόγου δήμου Παγγαίου "Νώε" Χρήστος Παλληκαράς.

Ποιος ασχολήθηκε μαζί σας κύριε Αντωνιάδη; – της Μαρίας Πολυμέρου

Σε σχέση με δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, οι οποίες στρεφόταν κατά του προσώπου της σε φύλλο εφημερίδας («Η Θασιακή», 13/04/2021), η Περιφερειακή...

Football League, 6η αγωνιστική: Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

Αποτελέσματα Βόρειος όμιλος Αλμωπός Αριδαίας-Απόλλων Πόντου 4-1 ΝΠΣ Βέροια-Θεσπρωτός 3-1

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις στον νομό Καβάλας

Αρκετή σύγχυση έχει επικρατήσει τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις μετακινήσεις εντός των ορίων του νομού Καβάλας - καθώς μετά και την...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -