Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ημερίδα για το Γεωθερμικό Πεδίο Ερατεινού Δήμου Νέστου

Must Read

Δελτίο τύπου

Την ευαισθητοποίηση των αγροτών γύρω από τα οφέλη που προσφέρει ο τομέας της γεωθερμίας επιχείρησε μέσα από μια ξεχωριστή ημερίδα με θέμα «Γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού Δήμου Νέστου: Πρόκληση για ανάπτυξη Δενδροκομίας και Λαχανοκομίας» ο δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Δήμητρα – Πρότυπο Εκπαιδευτικό Κέντρο Γεωθερμίας «CHARLES VAN DER PLAS». Η πρόσκληση για ανάπτυξη ενός νέου μοναδικού μοντέλου όπου οι αγρότες θα μπορούν είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες παραγωγών να προτιμήσουν προϊόντα όπως καρπούζια, πεπόνια, φράουλες με χαμηλό κόστος και υψηλό κέρδος αποτελεί προτεραιότητα από τη δημοτική αρχή. Τα συμπεράσματα μετά την παρουσίαση των ειδικών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το αποτέλεσμα εφόσον εφόσον τολμήσουν να επιχειρήσουν.

Σύμμαχοι του στο σκοπό αυτό μια σειρά έμπειρων και πλήρως καταρτισμένων στο χώρο της γεωθερμίας.Ειδικότερα, ο κ. Κωνσταντίνος Κάλφας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου και μαζί του ο κ. Πασχάλης Δαλαμπάκης, Κύριος Ερευνητής Γεωθερμίας, Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων, ΕΛΓΟ Δήμητρα ανέπτυξε το θέμα της «τεχνικό-οικονομικής προσέγγισης πρωίμησης υπό χαμηλή κάλυψη με χρήση γεωθερμικής ενέργειας». Ο κ. Ιωάννης Μπάτσης, Πρόεδρος της Γεωθερμικής Α.Ε. μίλησε για «Θερμοκηπιακές κατασκευές και το ανταγωνιστικό πλεόνασμα των Γεοθερμικών θερμοκηπίων έναντι των συμβατικών αλλά και τη Μεγιστοποίηση οφέλους». Στη συνέχεια ο κ. Αθανάσιος Μολασιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Δενδροκομίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. έκανε λόγο για τη «χρήση γεωθερμίας για υπερ-πρώιμη παραγωγή οπωροφόρων δένδρων». Τέλος, ο κ. Αναστάσιος Σιώμος, Καθηγητής Λαχανοκομίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. αναφέρθηκε στη «χρήση γεωθερμίας για παραγωγή λαχανικών».

Ξεκάθαρος ο «πρώτος δημότης» υπογράμμισε πως η επένδυση στο χώρο της γεωθερμίας έχει στόχο αποκλειστικά το συμφέρον των αγροτών και όχι των εταιρειών. Στη συνέχεια, τόσο ο ίδιος όσο και οι ομιλητές αφού ανέδειξαν στο κοινό τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση γεωθερμικής ενέργειας εστίασαν στο μεγάλο ποσοστό ενέργειας που παραμένει ανεκμετάλλευτο από τη μεριά των παραγωγών στο γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού Δήμου Νέστου αλλά και σε μια σειρά από γεωτρήσεις που πρόκειται να συμβούν το επόμενο διάστημα. Τέλος, εκθείασαν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα τέτοιων συναντήσεων και συμφώνησαν να υπάρξουν παρόμοιες στο κοντινό μέλλον.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αστέρας Καβάλας: Η Φαίδρα Μιχαηλίδου σε προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων

Η Φαίδρα Μιχαηλίδου του Αστέρα Καβάλας κλήθηκε να συμμετάσχει στο προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων. Η Μιχαηλίδου πραγματοποίησε μια...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!