Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Γονείς καλαθοσφαιριστριών μετά την αποδέσμευσή τους από την Έ.Κ. Καβάλας: “Δικαίωμα του κάθε παιδιού να αθλείται εκεί που αυτό θέλει”

Must Read

SEVEN SEAS VOYAGER : Επιστροφή για τον ”Ταξιδιώτη των επτά θαλασσών” μετά από δύο σαιζόν στο λιμάνι της Καβάλας.

Στον επιβατικό λιμένα Καβάλας ‘’Απόστολος Παύλος’’ κατέπλευσε λίγο μετά τις 08:20 το C/S SEVEN SEAS VOYAGER της...

Αγία Βαρβάρα – ΑΣ Παπάγου 59-107 (Κύπελλο Ανδρών): Υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου και αποκλείστηκε (βίντεο)

Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στα Ποταμούδια η Αγία Βαρβάρα, γνωρίζοντας την ήττα για την 1η...

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ με τις 5 νεαρές μπασκετμπολίστριες που αγωνίζονταν στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μέχρι τον Αύγουστο του 2022 και που ζήτησαν την αποδέσμευσή τους γράφτηκε σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, με την παρακάτω ανακοίνωση που απέστειλαν οι γονείς τους:

Έχοντας πρόσφατα τελειώσει η περιπέτεια που είχαμε με τις ανήλικες κόρες μας, Γινικοπούλου Βικτώρια, Γινικοπούλου Μάρθα, Βαφείδου Άννα, Πουλή Άννα και Βαμβακίδου Σοφία, η οποία ξεκίνησε τον Αύγουστο 2022 και κατέληξε στην αναγκαστική προσφυγή μας στο ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ΑΣΕΑΔ) για την ελεύθερη αποδέσμευσή μας από την ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, όπου φυσικά δικαιωθήκαμε, θεωρούμε ηθική υποχρέωση μας να προβούμε σε μία ανακοίνωση – ενημέρωση προς πάσα κατεύθυνση, πρωτίστως, για την προστασία των αθλητών και των οικογενειών τους.

Πιστεύουμε ότι οι γονείς μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε έναν αθλητικό σύλλογο με πολλούς τρόπους, όπως για παράδειγμα:

Υποστήριξη: Οι γονείς μπορούν να παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη και ενθάρρυνση στα παιδιά τους που συμμετέχουν στον αθλητισμό.

Εθελοντισμός: Πολλοί αθλητικοί σύλλογοι βασίζονται σε εθελοντές για την ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων τους. Οι γονείς μπορούν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο, προσφέροντας εθελοντική εργασία ως συνοδοί, διαχειριστές και διοργανωτές εκδηλώσεων.

Συγκέντρωση χρημάτων: Οι αθλητικοί σύλλογοι πρέπει συχνά να συγκεντρώνουν κεφάλαια για την κάλυψη εξόδων όπως ο εξοπλισμός, τα ταξίδια και οι αμοιβές για τα τουρνουά. Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν ζητώντας δωρεές, αναζητώντας χορηγίες από τοπικές επιχειρήσεις και φυσικά μέσω των μηνιαίων συνδρομών.

Αντίστοιχα, ένας αθλητικός σύλλογος μπορεί να προσφέρει ποικιλοτρόπως στους νεαρούς αθλητές, όπως:

Φυσική κατάσταση: Η συμμετοχή στον αθλητισμό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τους νέους να παραμείνουν δραστήριοι και υγιείς. Ένας αθλητικός σύλλογος μπορεί να παρέχει ένα δομημένο περιβάλλον για σωματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων τακτικών προπονήσεων και αγώνων.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων: Η συμμετοχή σε έναν αθλητικό σύλλογο μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς αθλητές να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως ο συντονισμός, η ομαδική εργασία και η πειθαρχία. Αυτές οι δεξιότητες μπορούν να είναι χρήσιμες όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής.

Κοινωνικοποίηση: Οι αθλητικοί σύλλογοι παρέχουν ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου οι νεαροί αθλητές μπορούν να κάνουν νέους φίλους και να οικοδομήσουν σχέσεις με τους συμπαίκτες τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και στη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων.

Ανταγωνισμός: Οι αθλητικοί σύλλογοι παρέχουν ευκαιρίες στους νεαρούς αθλητές να ανταγωνίζονται άλλες ομάδες, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας αίσθησης υγιούς ανταγωνισμού και να τους διδάξει πώς να κερδίζουν και να χάνουν με αξιοπρέπεια.

Καθοδήγηση: Οι προπονητές αθλητικών συλλόγων μπορούν να χρησιμεύσουν ως μέντορες και θετικά πρότυπα για τους νεαρούς αθλητές. Μπορούν να προσφέρουν καθοδήγηση και υποστήριξη, βοηθώντας τους νεαρούς αθλητές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να κάνουν σωστές επιλογές.

Σε όλα τα παραπάνω η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας απέτυχε πλήρως με αποτέλεσμα τα κορίτσια μας να θέλουν να αποχωρήσουν προς άλλα σωματεία της πόλης μας χωρίς φυσικά να οφείλουμε ούτε ένα ευρώ στο εν λόγω σωματείο. Ίσα ίσα που έχουμε υπάρξει και οικονομικά δίπλα του μέσω χορηγιών και δωρεών, επιπλέον των μηνιαίων συνδρομών.

Είναι επίσης σημαντικό για τους νεαρούς αθλητές να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που oi ίδιοι επιλέγουν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κατάλληλη προπόνηση, εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και επίβλεψη από πτυχιούχους γυμναστές.

Καλό θα είναι, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, να μην αγνοεί την πραγματικότητα και να βοηθάει τις καταστάσεις αυτές, χωρίς να στέλνει τις αιτήσεις αυτές στο ΑΣΕΑΔ. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε παιδιού να αθλείται εκεί που αυτό θέλει. Υποχρέωση της Ομοσπονδίας είναι να προάγει το αθλητικό ιδεώδες, να προστατεύει τους αθλητές και να τιμωρεί οποιονδήποτε λειτουργεί παρανόμως προς αντίθετη κατεύθυνση.

Επιπλέον, με την επιμονή της να εφαρμόζει ξεπερασμένους κανονισμούς και αγνοώντας τα δικαιώματα των παιδιών και τους ανάλογους νόμους του κράτους, βάζει τα παιδιά σε καταστάσεις υψηλής ψυχολογικής πίεσης και τους γονείς σε έξτρα έξοδα, για να μπορέσουν τα παιδιά να αθληθούν εκεί που θέλουν αυτά. Βοηθήστε λοιπόν τα παιδιά μας να αθληθούν σωστά και αβίαστα και όχι το κάθε τυχάρπαστο σωματείο που εγκλωβίζει τους αθλητές να μείνουν εκεί χωρίς να τους προσφέρει ούτε τα στοιχειώδη και να τα οδηγεί στο να σταματήσουν τον αθλητισμό.

Must Read

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

SEVEN SEAS VOYAGER : Επιστροφή για τον ”Ταξιδιώτη των επτά θαλασσών” μετά από δύο σαιζόν στο λιμάνι της Καβάλας.

Στον επιβατικό λιμένα Καβάλας ‘’Απόστολος Παύλος’’ κατέπλευσε λίγο μετά τις 08:20 το C/S SEVEN SEAS VOYAGER της Regent Seven Seas Cruises του...

Αγία Βαρβάρα – ΑΣ Παπάγου 59-107 (Κύπελλο Ανδρών): Υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου και αποκλείστηκε (βίντεο)

Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στα Ποταμούδια η Αγία Βαρβάρα, γνωρίζοντας την ήττα για την 1η αγωνιστική της Β΄ φάσης του...

ΓΣ Ελευθερούπολης – Αίας Ευόσμου 83-71 (Κύπελλο Ανδρών): Άνετη επικράτηση για τον ΓΣΕ στο πρώτο επίσημο ματς

Έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση (τέσσερις διψήφιοι σκόρερς) και με οδηγό την άμυνα στην δεύτερη και τρίτη περίοδο, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης ξεπέρασε...

Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών : Οριστικές αποφάσεις για τις γραμμές Κεραμωτή – Λιμένας & Καβάλα – Πρίνος.

Γνωμοδότησε χθες Παρασκευή 29/09/23 το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για διάφορα θέματα ακτοπλοϊκού ενδιαφέροντος με αφορμή τη νέα δρομολογιακή περίοδο, η οποία ξεκινάει...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com