Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Γιάννης Κελγιώργης : Αναγκαία η παράταση των εργασιών για το Open Mall

Must Read

image_printΕκτύπωση

Αρκετές συζητήσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το ζήτημα των εργασιών για την ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου Open Mall. Aν και αρχικά δεν είχε εκφραστεί καμία διαφωνία για την κατασκευή του Open Mall ,τον τελευταίο καιρό πολλοί επαγγελματίες έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την χρονική στιγμή έναρξης του έργου. Ήδη μάλιστα αρκετοί καταστηματάρχες στις οδούς Κουντουριώτου και Ύδρας ,δηλώνουν ανοιχτά ότι έχει επηρεαστεί σημαντικά η αγοραστική κίνηση. Σχετικά με αυτό ο κ. Κελγιώργης είπε τα εξής:

Κοιτάξτε ,το έργο θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά καθυστέρησε εξαιτίας πολλών παραγόντων (όπως ο κωρονοιός). Τελικά το έργο ξεκίνησε μέσα στον Ιούλιο, σε 2 δρόμους -την οδό Κουντουριώτου και την οδό Ύδρας. Η δεύτερη οδός επιλέχτηκε διότι αυτό ζήτησαν οι καταστηματάρχες της περιοχής. Η άποψη μας (την οποία συμμερίζεται και ο Δήμος Καβάλας) είναι ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια άλλη εργασία αν και εφόσον δεν τελειώσει η τουριστική σαιζόν.

Σύντομα πολλοί καταστηματάρχες ζήτησαν να παύσουν οι εργασίες στην τρέχουσα περίοδο και να ξεκινήσουν ξανά μέσα στο φθινόπωρο. Εμείς, ως συνδικαλιστικά όργανα και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, ανταποκριθήκαμε στο αίτημά τους και παραμένουμε δίπλα τους, καθώς το θεωρούμε δίκαιο.

Είμαστε διατεθειμένοι όλοι μαζί (Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο, ΟΕΒΕ Καβάλας) να ενισχύσουμε την άποψη του Δήμου Καβάλας όσον αφορά τις ημερομηνίες ώστε να μην υπάρχει πίεση και να ολοκληρωθούν οι εργασίες μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου.

Ο εμπορικός σύλλογος δεν είναι φορέας υλοποίησης -όπως ο Δήμος και το Επιμελητήριο- όμως, από τη στιγμή που τα έργα επηρεάζουν πολλά από τα μέλη του, έχει άποψη, γνώμη και παρουσία.

Αυτό που είπα όταν έπεσαν οι υπογραφές ήταν πως ναι μεν είμαστε σύμφωνοι να πραγματοποιηθεί το έργο, πλην όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με την λιγότερη δυνατή όχληση της εύρυθμης λειτουργίας των καταστημάτων.

Η άποψη μας σαν Εμπορικός Σύλλογος είναι τα έργα αυτά να μην γίνονται μέσω τουριστικής περιόδου διότι μόνο προβλήματα μπορούν να αποφέρουν.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στο άλσος των Πεντακοσίων (φωτό)

Περί τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου 2024, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που εκινείτο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!