11.8 C
Kavala
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Εξάρθρωση συμμορίας για σωρεία κλοπών σε Καβάλα και Ξάνθη

Must Read

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για σήραγγα “Νικόλαος Μάρτης”: “Δεν χρειαζόμαστε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα”

Μια ανακοίνωση με αρκετά καυστικό περιεχόμενο σε βάρος του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη (τον οποίο,...

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία για κλείσιμο τελωνειακών σταθμών: “Τα σύνορα δεν κλείνουν με δελτία τύπου”

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΕΡΙΤΡΑΝΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΤι να πρωτοσχολιάσει...

Τα διατηρητέα κτίρια – Καπναποθήκες. Μια πρόταση του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.

Η πολιτική για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιόδου από τον 19ο έως τις πρώτες δεκαετίες...

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών και δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος του 2018 – Ιανουάριος του 2020, στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης. Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή επτά (7) ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Συνελήφθησαν χθες (17-6-2020), στους νομούς Ξάνθης και Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και του Τμήματος Ασφάλειας Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, οι πέντε από τους δράστες, με Εντάλματα Σύλληψης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προέκυψε ότι ο ένας από τους δράστες ενεργώντας από κοινού και με διάφορες συνθέσεις,  με τους λοιπούς συνεργούς του, διέπραξαν ληστείες και κλοπές, στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι:

 • Tην 24-12-2018 το βράδυ, σε έξοδο της Εγνατίας Οδού στο νομό Καβάλας, τέσσερις από τους δράστες, αφού τοποθέτησαν ελαστικά στο οδόστρωμα και ακινητοποίησαν το όχημα που οδηγούσε ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από την κατοχή της ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα – έγγραφα και ακολούθως διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε δίκυκλες μοτοσυκλέτες.
 • Την 16-2-2019 το βράδυ, στην Καβάλα, ένας από τους δράστες αποπειράθηκε να εισέλθει σε επιχείρηση με σκοπό τη διάπραξη ληστείας, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του και ακολούθως διέφυγε επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.
 • Την 17-2-2019 το βράδυ, στο νομό Καβάλας, ένας από τους δράστες εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου με την απειλή πιστολιού και τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του ιδιοκτήτη, αφαίρεσε ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.
 • Το Φεβρουάριο του 2019 αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησαν σε μία από τις ληστείες που διέπραξαν.
 • Το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος του 2019 – Ιανουάριος του 2020, στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, διέρρηξαν οκτώ (8) επιχειρήσεις – καταστήματα και μία (1) οικία αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα δύο (2) καταστήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση αφαίρεσαν περισσότερα από 17.500 ευρώ, 5 ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 2 χρυσές λίρες, κινητά τηλέφωνα, φιάλες ποτών, είδη ρουχισμού και σπιτιού.  

Σημειώνεται ότι οι δράστες για τις κινήσεις τους και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κυρίως δίκυκλες μοτοσικλέτες, ενώ κατά τη διάπραξη των εγκληματικών πράξεων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Επιπλέον, οι δύο από τους δράστες, προκειμένου να παραπλανήσουν τις έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, κατήγγειλαν ψευδώς την κλοπή των δίκυκλων μοτοσικλετών τους, τις οποίες χρησιμοποίησαν σε κάποιες από τις αξιόποινες πράξεις που διέπραξαν.

Από την κατοχή των δραστών και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων
 • 1 πιστόλι κρότου – αερίου
 • 2 μαχαίρια
 • 1 φυσίγγιο
 • 1 ζευγάρι γάντια
 • 1 κράνος
 • διαρρηκτικά εργαλεία
 • είδη ρουχισμού, υποδήματα και τσάντες  
 • κινητά τηλέφωνα

Κατά τις έρευνες στις οικίες βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικές συσκευές και είδη σπιτιού, τα οποία είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων.  

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας. 

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για σήραγγα “Νικόλαος Μάρτης”: “Δεν χρειαζόμαστε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα”

Μια ανακοίνωση με αρκετά καυστικό περιεχόμενο σε βάρος του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη (τον οποίο,...

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία για κλείσιμο τελωνειακών σταθμών: “Τα σύνορα δεν κλείνουν με δελτία τύπου”

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΕΡΙΤΡΑΝΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΤι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Το...

Τα διατηρητέα κτίρια – Καπναποθήκες. Μια πρόταση του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.

Η πολιτική για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιόδου από τον 19ο έως τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα έχει ατονήσει,...

Κοινή επιστολή ομοσπονδιών επαγγελματοβιοτεχνών ΑΜΘ για τους κλειστούς συνοριακούς σταθμούς

Ως Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι  της ΑΜΘ πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους αποκλεισμού της περιφέρειάς μας μετά την απόφασή...

Κορυφαίο στην Ευρώπη διακρατικό έργο του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ως κορυφαίο στην Ευρώπη αναδείχθηκε το διακρατικό έργο στο οποίο ηγείται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας με την ονομασία "CERTOUR II: FOR...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -