Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ: Ένα Θεματικό Πεδίο Συζήτησης με Προτάσεις -Λύσεις από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Must Read

Έφη Βαλίλα
Έφη Βαλίλα
Δημοσιογράφος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τ.σ. «OPEN», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας δήλωσε αρχικά:

«Υπαρκτό το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, αναγκαία η εξεύρεση λύσεων χωρίς προκαταλήψεις μέσα από μια συντεταγμένη συζήτηση»

Ερωτώμενος για τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ως προς την ψήφιση της τροπολογίας για την υπό προϋποθέσεις νομιμοποίηση μεταναστών ο κ. Γλαβίνας σημείωσε, ότι «έχουμε εκφραστεί θετικά ως προς την τροπολογία. Ωστόσο, πρόκειται για μία συζήτηση που έχει πολύ μεγάλο πολιτικό βάθος και δεν είναι εύκολη. Πρέπει να γίνει με ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς προκαταλήψεις και ανέξοδες φωνές, όπως αυτές που είχε για χρόνια η Νέα Δημοκρατία».

Όχι μία τροπολογία αλλά μία συντεταγμένη συζήτηση

Παράλληλα, ο Εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι «είναι προφανές ότι εδώ δεν χρειαζόταν μία τροπολογία, αλλά μία συντεταγμένη συζήτηση, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, όπως γίνεται στις συντεταγμένες κοινωνίες. Όχι επί τη βάσει μίας τροπολογίας, που ήρθε Παρασκευή βράδυ για να ψηφιστεί δύο-τρεις μέρες μετά. Αυτό δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρύψει το πρόβλημα και όχι να το συζητήσει ουσιαστικά, λόγω των γνωστών εσωκομματικών της προβλημάτων. Αυτό, όμως, είναι ζήτημα του κ. Σαμαρά και όσων διαφωνούν».

Το θέμα της ενημέρωσης

Ο κ. Γλαβίνας επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση της κοινωνίας για το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών, ειδικά στον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το εν λόγω πρόβλημα «πρέπει να λυθεί με τη νόμιμη μετανάστευση και τη συνεργασία. Τα βήματα που γίνονται δεν είναι αρκετά. Η κυβέρνηση προσπαθεί με μία «ασπιρίνη» να λύσει το πρόβλημα».

Μία σημαντική επισήμανση!!

Κατόπιν εξήγησε ότι η διαδικασία δεν αφορά ελληνοποιήσεις, καθώς «η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας είναι μία διαφορετική διαδικασία, που λειτουργεί στη χώρα μας με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι διαφορετικά πράγματα, ας μην διασπείρουμε φόβους που δεν υπάρχουν. Κατανοούμε τις ενδεχόμενες ανησυχίες, που έχει ένα κομμάτι του πληθυσμού, όμως το πρόβλημα έλλειψης εργατών γης είναι υπαρκτό, όπως και η ανάγκη δεκάδων επαγγελμάτων, από την οικοδομή έως την αγροτική παραγωγή. Χρειάζεται μία σοβαρή και συντεταγμένη συζήτηση και μία κυβέρνηση που δεν έχει παρωπίδες, όπως η σημερινή όπως αποδείχτηκε στον προϋπολογισμό».

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!