11.8 C
Kavala
Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Επιμελητήριο Καβάλας: Ασάφεια στις υποχρεώσεις των τουριστικών καταλυμάτων

Must Read

10 απινιδωτές εγκατέστησε η ΠΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Εδώ και πολλά χρόνια (ήδη από το 2018) έχουμε επισημάνει την ανάγκη να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους χώρους...

Μιχάλης Λυχούνας: Ένας ανανήψας από την COVID-19 αφηγείται

Ένας από τους πλέον γνωστούς συμπολίτες μας που που έζησε "από πρώτο χέρι" την νόσο COVID-19 είναι...

Rapid tests από την αντιπεριφέρεια Καβάλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τις κινητές...

Επιστολή προς το υπουργείο Τουρισμού, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, τα επιμελητήρια της χώρας και τους βουλευτές του νομού Καβάλας απέστειλε η διοίκηση του επιμελητηρίου, με θέμα τα προγράμματα πιστοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Τα Επιμελητήρια της χώρας έχουν ως καταστατικό σκοπό, την υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών τους, σε κάθε ανάγκη που προκύπτει ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργούν ανταγωνιστικά και βιώσιμα. Από το Μάρτιο του 2020, προσπαθούμε με κάθε μέσο να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και πληροφόρηση στα μέλη μας τα οποία προέρχονται από διάφορους κλάδους, οι περισσότεροι εκ των οποίων οδηγήθηκαν σε περιορισμό δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας COVID-19.

Σήμερα, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι στον τουρισμό, που αποτελεί καταλύτη για την ελληνική οικονομία. Είναι φανερό πως στο χώρο του τουρισμού, οι επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19 επιβάλουν μία σειρά μέτρων, ώστε να επιτευχθεί η ασφαλή και ομαλή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παρά τις προσπάθειές μας να στηρίξουμε τα μέλη μας, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία ασάφεια στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι υποχρεώσεις των τουριστικών καταλυμάτων και πραγματικά, ενώ σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις των υπουργείων, είμαστε αρμόδιοι ως Επιμελητήρια για την στήριξη των μελών μας, δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο το πως αυτό θα το πραγματοποιήσουμε.

Παρακαλούμε άμεσα να μας προσδιορίσετε, τι ενέργειες απαιτούνται για την υλοποίηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τα Επιμελητήρια μας. Πως θα πραγματοποιείται η έγκριση του εκπαιδευτικού υλικού από το Υπουργείου Τουρισμού; Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση των ανωτέρω ώστε να προχωρήσουμε στο έργο μας και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

10 απινιδωτές εγκατέστησε η ΠΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Εδώ και πολλά χρόνια (ήδη από το 2018) έχουμε επισημάνει την ανάγκη να εγκατασταθούν σε πολυσύχναστους χώρους...

Μιχάλης Λυχούνας: Ένας ανανήψας από την COVID-19 αφηγείται

Ένας από τους πλέον γνωστούς συμπολίτες μας που που έζησε "από πρώτο χέρι" την νόσο COVID-19 είναι ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας.

Rapid tests από την αντιπεριφέρεια Καβάλας

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, θα διοργανώσουν...

Τάνια Ελευθεριάδου: Ξεκάθαρο το Υπουργείο Ναυτιλίας για το λιμάνι της Κεραμωτής

Ξεκάθαρη είναι η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τάνια Ελευθεριάδου σχετικά με τη...

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Νέο ωράριο καταστημάτων ως τις 16 Μαρτίου

Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4-3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

- Advertisement -