Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Εντολή για προληπτική μεταφορά μερίδας ασθενών από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, λόγω αποπνικτικής ατμόσφαιρας – Στην Καβάλα τα νεογνά

Must Read

Το χειρότερο δυνατό σενάριο φαίνεται πως λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην Αλεξανδρούπολη αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει στην περιοχή εδώ και 3 ημέρες, καθώς ήδη δόθηκε η εντολή για την προληπτική μεταφορά μερίδας ασθενών (*) από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νομού Έβρου προς άλλα νοσοκομεία.

Η εκκένωση πραγματοποιείται λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας στην περιοχή της Δραγάνας που βρίσκεται το νοσοκομείο και όχι επειδή υπάρχει κίνδυνος προσέγγισης της φωτιάς. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους πιθανούς λόγους είναι και η ύπαρξη πυρομαχικών στον οικισμό της Αισύμης (ο οποίος και έχει ήδη εκκενωθεί, όπως και η Παλαγία, η Κίρκη, η Πυλαία, η Μελία και η Κοίλω), η έκρηξη των οποίων πιθανόν να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Ήδη μάλιστα τα νεογνά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Καβάλας που είχε ειδοποιηθεί και ήταν έτοιμο να τα υποδεχθεί, ενώ οι ασθενείς που είναι σε θέση να περπατήσουν θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ή σε αυτό της Ξάνθης. Επίσης, όσοι ασθενείς μπορούν, παίρνουν εξιτήριο και συνοδεία των συγγενών τους πηγαίνουν σπίτι, αφού η ατμόσφαιρα στο Νοσοκομείο μπορεί να είναι ή να γίνει πιο επικίνδυνη.

Το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών. Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

Το επιχειρησιακό σχέδιο είχε ενεργοποιηθεί από το περασμένο Σάββατο, οπότε και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, τότε αποφεύχθηκε η εφαρμογή του γιατί άλλαξε η φορά του ανέμου. Πλέον, όμως, η εκκένωση του νοσοκομείου είναι αναγκαία. Στο πλαίσιο αυτό, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονταν τα νοσοκομεία Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, καθώς επίσης και κάποια της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται περίπου 220 άτομα, συμπεριλαμβανομένων νεογνών και ασθενών στις ΜΕΘ.

Με πληροφορίες από evros-news.gr


(*) Σχόλιο γράφοντος: Σε πολλά sites αναφέρονται οι όροι “εκκένωση”, “προληπτική εκκένωση” και “μερική εκκένωση”. Μετά από συζητήσεις με ιατρούς κρίθηκε σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί ο τίτλος “προληπτική μεταφορά μερίδας ασθενών”

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

BLUE STAR DELOS: Παράταση δρομολογίων στο ΒΑ Αιγαίο μέχρι 25/04 – Έκτακτο δρομολόγιο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ προς Καβάλα.

Δεν ήταν όπως φάνηκε, η τελευταία φορά που είδαμε, το Ε/Γ-Ο/Γ ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!