Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Energean Oil & Gas για Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες: να καταλάβουμε πώς ζουν καθημερινά οι συνάνθρωποί μας

Must Read

Με την υποστήριξη μιας σημαντικής βιωματικής δράσης για μαθητές Δημοτικών Σχολείων τίμησε, για μια ακόμη χρονιά, η Energean την 3η Δεκεμβρίου, την Διεθνή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες.

Πρόκειται για την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Και Φίλων Ατόμων Με Αυτισμό Π.Ε. Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας στον Δημοτικό Κήπο Ηρώων στην πόλη της Καβάλας, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 15 χρόνια με την παραγωγή υδρογονανθράκων από τα κοιτάσματα του Πρίνου.

Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 400 παιδιά από την Καβάλα και τις γύρω περιοχές, ήταν η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, αλλά και τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση. Μέσα από βιωματικές δράσεις, οι μαθητές βίωσαν τις καταστάσεις και τις εμπειρίες που ζουν καθημερινά οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν κάποια αναπηρία και αντιλήφθηκαν τις δυσκολίες που συναντούν. Συνειδητοποίησαν, έτσι, το πόσο σημαντικό είναι η κοινωνία μας να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να μην αποκλείεται κανένας από τους πολίτες της από την καθημερινότητά της.

Η κα. Ίλια Ρήγα, επικεφαλής του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δήλωσε σχετικά: «Με χαρά στηρίξαμε την πολύ όμορφη αυτή βιωματική εκδήλωση που διοργάνωσαν φορείς της Καβάλας με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα για αυτούς τους συνανθρώπους μας, ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν για απλά, καθημερινά πράγματα που είναι αυτονόητα για εμάς. Πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα τους με κάθε αφορμή για να αντιληφθούμε το μέγεθος των προβλημάτων που βιώνουν και, τελικά, να ενώσουμε μαζί τους τις φωνές μας για το ότι δεν είναι δυνατό στην εποχή μας να υπάρχουν αποκλεισμοί από οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα, από οποιαδήποτε έκφανση της καθημερινής ζωής.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές αυτού του μηνύματος είναι οι μαθητές μας, η νεολαία μας που ονειρεύεται να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους. Δική μας ευθύνη είναι να τους εφοδιάσουμε με τις

καλύτερες δυνατές βάσεις για ένα αύριο χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις».

Η υποστήριξη της βιωματικής δράσης των φορέων της Καβάλας εντάσσεται στην δέσμευση της εταιρείας και σε συγκεκριμένους στόχους του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως είναι ο Στόχος νο.10 για Λιγότερες Ανισότητες και ο Στόχος νο.17 για Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων. Έρχεται, δε, σε συνέχεια της υποστήριξης που παρέχει η Energean σε φορείς όπως το MDA Ελλάς, το σωματείο φροντίδας περίπου 1.500 οικογενειών με συνανθρώπους μας που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις, προς το οποίο και φέτος η εταιρεία προχώρησε σε δωρεά για τις ανάγκες της Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, το οποίο καλύπτει συνολικά την Βόρεια Ελλάδα.

Must Read

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΚΑΒΑΛΑΣ

Τελευταία Νέα

Αστέρας Καβάλας: Η Φαίδρα Μιχαηλίδου σε προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων

Η Φαίδρα Μιχαηλίδου του Αστέρα Καβάλας κλήθηκε να συμμετάσχει στο προπονητικό διήμερο της Εθνικής Κορασίδων. Η Μιχαηλίδου πραγματοποίησε μια...

Περισσότερα Άρθρα στην Ίδια Κατηγορία

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Το περιεχόμενο του Kavala Portal είναι προστατευμένο!